Mám doma Fibernet Klasik od Orangeu 30/2.
Otázka znie: Ako nastaviť prerozdelenie rýchlosti rovnomerne na oba počítače alebo cez čo sa to dá regulovať? Pretože na jednom počítači mi to šlape 20 Mbit a na druhom okolo 2.6 Mbitu. Dá sa to nejak spraviť aby mi proste ten 30 Mbit rozdelilo približne na pol?
A ešte jedna otázka . Z jedného počítača sa mi nedá pingnúť na druhý čo by teoreticky malo ísť. Prečo to nejde?
Router je D-Link 524. Systém WinXP na oboch PC. Z Routeru ide jeden kábel do jedného počítača a druhý do druhého.
i ked som slubil ze uz nenapisem do tychto sekcii na tuto otazku odpoviem je to NetLimiter http://www.cojeto.cz/download/nl_2010_pro.exe ale aj tak ak na jednom pc nestahujes a ani nic a na druhom pc ti to ide pomali tak bude problem niekde inde...
Jeden rychlejsie a druhy pomalsie? Ked stahujes naraz a scitas rychlosti oboch, da ti to vyslednu rychlost akou si pripojeny? Ak chces nastavit QoS kup si iny (podstatne drahsi) router.
mademan: Mozes si spravit na svojom PC proxy server a druhy PC spojis s tym svojim. Na druhom PC budes pouzivat proxy a je to. Nevyhoda je, ze ak budes chciet pouzivat druhy PC, musi byt zapnuty prvy, pripadne potom kupit lepsi router.
Tak na obmedzenie svojho trafficu mas toho vela, staci pozriet tu na fore, bolo tu spominanych uz vela softov a tym najznamenjsim a velmi dobrym je prave NetLimiter.
vyskusal som nainstalovat netlimiter, pri uninstalle mi to vyhodilo simultanne ze ci chcem restartovat komp teraz alebo neskor, spolu s oknom windows file protectoru ze nejake subory boli nahradene unrecognized verziami, ze mam vlozit winXP install CD aby ich nahradil vhodnymi... fasa
UPDATE: nakoniec som to restartol, zda sa ze je to OK
Je mozne, ze to bolo celkovo len v tom ze bol zblbnuty router, pretoze aj ked D-LINK su celkom OK stroje, tak na prave ten co davaju ORANGE som pocul skor same negativne ohlasy.Takze ak ti bude pripojenie aj dalej nejak blbnut mysli na to ze je to asi router, preto by som odporucal vymenit router za lepsí.