.doc => databaza, ako na to?!

Programovacie jazyky, rady, poradňa...
insane
Light Star
Light Star
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

.doc => databaza, ako na to?!

Príspevok od používateľa insane »

Zdravicko vospolok! Dostal som za ulohu spravit www stranku, na ktorej budu udaje o hercoch, reziseroch,... . Ako zdroj mam niekolko .doc dokumentov(velmi vela stran) a potrebujem z toho spravit databazu. Existuje nejaky konvertor "doc-to-DB"?? Ma niekto napad ako sa to da spravit? Rucne prepisovanie by trvalo mesiace. Thx :?
mastermind
VIP
VIP

Príspevok od používateľa mastermind »

priamy konvertor nie. ale ked si tie data nejakym sposobom vyexportujes, pripadne vykopirujes do nejakeho formatu, viacmenej lahko ich potom do DB dostanes
insane
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

Myslel som si(a google tiez). Hmmm....musim este domysliet co sa bude exportovat, lebo je tam toho fakt neskutocne mnozstvo(roky, filmy, mena,....). Kazdopadne dakujem za radu :wink:
chrono
VIP
VIP

Príspevok od používateľa chrono »

Záleží od štruktúry toho súboru. Možno by si mohol použiť ako výstupný formát csv alebo xml.
mastermind
VIP
VIP

Príspevok od používateľa mastermind »

chrono napísal:Záleží od štruktúry toho súboru. Možno by si mohol použiť ako výstupný formát csv alebo xml.
presne na csv som myslel. z toho to "importovat" je otazka par minut
insane
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

Struktura je asi taka, ze su pre kazdeho herca/rezisera najprv udaje o jeho zivote, cim bol zaujimavy, atd., neskor su uvedene filmy, niektore su rozpisane, ine len spomenute. (viac menej suvisly text, mierne formatovany, nic extra, ale je to slusne vyzerajuce).
A z tohto prosim pekne potrebujem spravit nejaku slusnu www databazu, kde bude mozne vyhladavanie podla jednotlivych udajov(rok, reziser, herec,...), prezeranie udajov, proste na styl encyklopedie. Prva faza je vytvorit databazu, s ktorou mozem dalej pracovat. A to teraz riesim.
Napísať odpoveď