problem s HDD

Ak potrebujete pomoc alebo poradiť, píšte sem (len PC, elektronika atď.)...
neppo
Light Professional
Light Professional
Používateľov profilový obrázok

problem s HDD

Príspevok od používateľa neppo »

na vianoce som dostal novy HDD 160 GB a pomocou programu Partition Magic 8.5 som HDD naformatoval na NTFS a rozdelil na particie... ale problem nastal ked som isiel instalovat Windows Xp + sp2, tak v pasazi kde si vyberam na ktory disk chcem instalovat, tak mam v moznosti len vytvorit oddiel a ked to spravim (nastavim velkost a dam ENTER) pise to iste ako predtym... takze windows nainstalovat nejde... avsak ked som mal novy HDD pripojeny k staremu (ako slave) fungoval normalne... nevieete poradit ?
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

Skus normalne v instalacke odstranit oddiely, vyvor novy napriklad s kapacitou 100GB a daj ho naformatovat. Potom nainstalujes Windows, ten druhy oddiel so zvysnou kapacitou si spravis cez Partition Magic uz z nainstalovaneho Windowsu.
neppo
Light Professional
Light Professional

hojko napísal:Skus normalne v instalacke odstranit oddiely, vyvor novy napriklad s kapacitou 100GB a daj ho naformatovat. Potom nainstalujes Windows, ten druhy oddiel so zvysnou kapacitou si spravis cez Partition Magic uz z nainstalovaneho Windowsu.
lenze ja pri instalacii nemam na vyber ziadnu particiu pokracovat sa neda musim nejaku vytvorit... a ta sa tiez neda... zajtra poslem teda screen
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

Pockaj, cize pocas instalacie Windowsu ti ma dat na vyber kam to chces instalovat, tak tam nemas ani moznost vytvorenia oddielu a naformatovania??? Particiu mozes skusit spravit aj cez fdisk.exe...

Pozri este toto: http://support.microsoft.com/kb/313348
neppo
Light Professional
Light Professional

hojko napísal:Pockaj, cize pocas instalacie Windowsu ti ma dat na vyber kam to chces instalovat, tak tam nemas ani moznost vytvorenia oddielu a naformatovania??? Particiu mozes skusit spravit aj cez fdisk.exe...

Pozri este toto: http://support.microsoft.com/kb/313348
ja tam moznost na vytvorenie mam ale akukolvek velkost zadam a potvrdim nic sa neudeje... fdisk.exe nepracuje nahodou len s FAT32 ? pri vybere formatovania mam na vyber len NTFS
neppo
Light Professional
Light Professional

problem je vyrieseny... HDD sa mi podarilo naformatovat jedine v Linuxe, pomocou Live CD a hned na to som siel instalovat windows a praca s particiami prebehla uspesne
Napísať odpoveď