co by si robil ty keby ide oproti tebe medved? nechas sa zabit lebo je chraneny?fruxo napísal:dalsi, ktoremu je ukradnute ze bol zastreleny medved
Polovnik zastrelil medveda, hrozia mu dva roky...
-
vivaSlovakia
Guru wannabe
je pravda, ze medved si chce chranit uzemie, vsak je to prirodzene, ale ked je tych medvedov naozaj vela a su na kazdom rohu a potom sa cudujme ze sa priblizuju k ludskym obydliam, ked nemaju dost potravy a to nielen kvoli ludom, ale aj kvoli tomu ze medvedov je vela a potravy malo...v inych krajinach je medvedov rozhodne menej a je to lepsie aj pre ludi aj pre medvedov
-
qwerty-xyz
hm,vela nazorov ale az teraz mi doslo kto z nas vie keby bol v danej situacii ci nas medved ohrozoval alebo iba siel smerom k nam? Ved to mohol hocikto spanikarit a strelit macka tak ci tak nie?violator napísal:je pravda, ze medved si chce chranit uzemie, vsak je to prirodzene, ale ked je tych medvedov naozaj vela a su na kazdom rohu a potom sa cudujme ze sa priblizuju k ludskym obydliam, ked nemaju dost potravy a to nielen kvoli ludom, ale aj kvoli tomu ze medvedov je vela a potravy malo...v inych krajinach je medvedov rozhodne menej a je to lepsie aj pre ludi aj pre medvedov
no ide o to ze ja som uz takeho "macka uska" stretol a nebolo mi velmi do smiechuqwerty-xyz napísal:hm,vela nazorov ale az teraz mi doslo kto z nas vie keby bol v danej situacii ci nas medved ohrozoval alebo iba siel smerom k nam? Ved to mohol hocikto spanikarit a strelit macka tak ci tak nie?nerobil by som z toho vedu jeden medved hore dole...
vcera bolo v spravach, ze dalsi medved napadol pri hone polovnika. jedneho pokusal do ruky, na druheho skoci a treti ho odbachol. hovorili tam, ze nejaky polovnik dostal povolenie na odstrel jedneho medveda, nachystal navnadu a ze mu prislo 5 medvedov. podla neho to svedci o premnozeni. ale zase to moholo byt v inej lokalite. k tomu trestu, pokial islo naozaj o sebeobranu, tak by nebolo pekne keby isiel sediet.
ja si to nemyslim, ked decka upaluju macky a sidliskach a v lesoch a nic sa im nestane, mozno az taka tepla vec typu 2 zo spravania, tak neviem co tu ma vyssiu cenu...nordkapp_pb napísal:ani by som sa nedivil, keby ho nahodou aj odsudili, sak na Slovensku je zname, ze zvierací život má oveľa väčšiu cenu, ako ľudský. takisto je známe, že keď na parkovisku odreš sudcovi auto pri parkovani, tak dostaneš tak 2x - 2,5x vyšší trest ako viacnásobný vrah...
... ale ako bolo spomenute nevidime do toho, takze je kludne mozne aj to ze historka vznikla az po smrti medveda...
... btw.: macovia su sice zlati, ale iba ked ich neni vela, a ak nahodou nejaky oproti tebe nebezi
//podla mna je toto ten z stastnejsich pripadov pretoze inak by si radovy obcan tazko pomohol...
uffviolator napísal:no ide o to ze ja som uz takeho "macka uska" stretol a nebolo mi velmi do smiechu