Stredoveké bitky

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
Dipset
Medium Star
Medium Star
Používateľov profilový obrázok

Stredoveké bitky

Príspevok od používateľa Dipset »

No,teraz som chvilu pozeral artusha a nie len kvoli tomu som si všimol že furt ked chcel niekto niekoho napadnut ,najprv sa na neho pozrel a isiel až potom
na neho zautočiť(aby ho super videl) ,ja si myslím že normálne bitky sa odohrávali tak že ked niekto videl nepriatela,chcel ho zabit tak mu bolo jedno či ho "dá " od chrbta alebo ako.? hm .dost sprotá tema
Digital
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Digital »

Tema by bola aj f pohode :D ale myslis ze je nejaky zaznam o takejto "drobnosti"?
Old Dirty Bastard
Guru
Guru

Príspevok od používateľa Old Dirty Bastard »

maš pravdu, dosť dobra blbosť ta napadla.. no skusim zareagovať.. ak to boli radovy vojaci tak ty sa prašili(nemyslim styk) zrejme ako im prišlo.. zlava, sprava, zozadu.. išlo len o to, že je to nepriatel a musim ho zabit lebo inak on zabije mna.. no ak sa proti sebe postavili rytieri(cestny to ludia), tak to maly určite zasady, rytier nemohol len tak zabit niekoho od chrbta, lebo by to bolo zbabele a zakerne. toš vsio k tvojej otazke, dufam že som pomohol :)
brm
Darca
Darca

Príspevok od používateľa brm »

Ale také do filmu nemôžu dať.. potom by boli všetky tieto filmy jedna veľká nuda.. ;)
Sheep
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Sheep »

v minulosti sa to riesilo tak ze typek vytiahol luk a strelil dakomu do hlavy a bolo po nom uz bez ohladu ci ho predtym videl alebo ne :wink:
Dipset
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa Dipset »

brm napísal:Ale také do filmu nemôžu dať.. potom by boli všetky tieto filmy jedna veľká nuda.. ;)
myslíš zabíjanie od chrbta?
Digital
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Digital »

Sheep napísal:v minulosti sa to riesilo tak ze typek vytiahol luk a strelil dkaomu do hlavu a bolo po nom uz bez ohladu ci ho predtym videl alebo ne :wink:
A to vieš jak ked ani nepochybuješ ?
Old Dirty Bastard
Guru
Guru

Príspevok od používateľa Old Dirty Bastard »

Digital napísal:A to vieš jak ked ani nepochybuješ ?
však videl vo filme, nie? :)
brm
Darca
Darca

Príspevok od používateľa brm »

Dipset napísal:myslíš zabíjanie od chrbta?
Aj.. a všetky ostatné veci. ;)
Stoporko
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Stoporko »

niesom odbornik, ale daco viem a mnohe napovie i sedliacky rozum

1) suboje - t.j. jeden na jedneho pre cest dakej damy a podobne - obaja bojujuci mali casu dost, skusali na seba rozne finty...

2) vojna - co najrychlejsie zabit co najviac protivnikov a podla moznosti aj prezit :D - ziadny cas na gentlemanske mrkanie ocami po superoch/superkach a cakanie na nich.

ak niekoho zaujima cosi viac: http://www.serm-kosice.estranky.cz/clan ... a-europske

pre tych co vedia po anglicky a zaujima ich stredoveky, resp. skoro-renesancny serm s jeden a pol rucnym mecom: http://www.schielhau.org/liechtenauer-armoured1.html

p.s. o jeden a pol rucakoch mam materialu viac, vacsinou v aj, ak mate zaujem, ss
Frco
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa Frco »

jj rytieri mali suboje kde boli cestni len v casoch mieru, vo vojne to boli rovnake svine ako kazdi.
Sheep
Addict
Addict

Old Dirty Bastard napísal:však videl vo filme, nie? :)
myslim ze prave to ma proti filmu, pretoze vo filme sa na seba hodinu pozeraju, hodinu mieri s lukom, vystreli 100 sipov a aj tak ho netrafi :D
kali520
Darca
Darca

Príspevok od používateľa kali520 »

Film musi byt zaujimavi preto tam robia taketo priblble sceny. A vacsionou tie filmi ani nie su historicky presne.
Sepiroth
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa Sepiroth »

väčšinou vždy, povedal by som.:)
a vojna je vojna, nikoho nezaujímalo, čo je gentlemanské a podobné kraviny. Takí križiaci, kolko pekných filmov o nich je a aká bola skutočnosť? Prvá výprava, dobili Jeruzalem, vyvraždili všetkých. ženy, deti...však to boli neveriaci (čuduje sa niekto aký je islam "zlý"? Tak nech sa zamyslí nad svojím náboženstvom)
A ani rytieri neboli nikdy takí romantickí bojovníci ako ich opisujú legendy a piesne. Tie sú na to, aby boli pekné. Realita však je o inom.
Sheep
Addict
Addict

Sepiroth napísal:väčšinou vždy, povedal by som.:)
a vojna je vojna, nikoho nezaujímalo, čo je gentlemanské a podobné kraviny. Takí križiaci, kolko pekných filmov o nich je a aká bola skutočnosť? Prvá výprava, dobili Jeruzalem, vyvraždili všetkých. ženy, deti...však to boli neveriaci (čuduje sa niekto aký je islam "zlý"? Tak nech sa zamyslí nad svojím náboženstvom)
A ani rytieri neboli nikdy takí romantickí bojovníci ako ich opisujú legendy a piesne. Tie sú na to, aby boli pekné. Realita však je o inom.
taktiez si myslim ze keby sa ludia nezabyvali s kktinami typu nabozenstva a nenazranost podou a uzemom, tak sme uz riadne v predu, a ti ludia ktori to pochopili tak ich upalili za kacirstvo...

dnes sa uz ludia na nabozenstva "vysrali", pretoze su v ich zivote akasi len psychicka podpora a tak aj maju byt, aj ked o Islame to zas tak nesvedci ale budiz no...
Runes
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Re: Stredoveké bitky

Príspevok od používateľa Runes »

Dipset napísal:No,teraz som chvilu pozeral artusha a nie len kvoli tomu som si všimol že furt ked chcel niekto niekoho napadnut ,najprv sa na neho pozrel a isiel až potom
na neho zautočiť(aby ho super videl) ,ja si myslím že normálne bitky sa odohrávali tak že ked niekto videl nepriatela,chcel ho zabit tak mu bolo jedno či ho "dá " od chrbta alebo ako.? hm .dost sprotá tema
clovece si to predstav si v dave 2000 ludi a v ruke mas mec s kazdej stranky anteba ciha smrt my chces povedat ze by si dakde pozeral :-D myslim ze by si bol v takom adrenaline ze by si sekal hlava nehlava si kukni napr braveheart je to sice rambo styl ale tiez tam hlavny hrdinovia nekukaju v bitkach supuje vsetko naokolo teda az ked nejde zabit velitela vtedy sa naseba pozru a rozbehnu sa naseba. Ono to vyzeralo nako tak ze najprv to do davu nepriatelia nasypali lukostrelci a potom tam nabehla pechota z jazdou.
Vacia "sranda" mi pripada kolonizacia ameriky heh to sa postavili proti sebe v rade superi a na povel nabijali potom zamierili a strelili do toho zastupu oproti teraz ty co ostali stat nabili a vypalili spat no dost blbost preto ol zakaz utocit na velitelov lebo by nastal chaos v bitke
Napísať odpoveď