Stredoveké bitky
Stredoveké bitky
No,teraz som chvilu pozeral artusha a nie len kvoli tomu som si všimol že furt ked chcel niekto niekoho napadnut ,najprv sa na neho pozrel a isiel až potom
na neho zautočiť(aby ho super videl) ,ja si myslím že normálne bitky sa odohrávali tak že ked niekto videl nepriatela,chcel ho zabit tak mu bolo jedno či ho "dá " od chrbta alebo ako.? hm .dost sprotá tema
na neho zautočiť(aby ho super videl) ,ja si myslím že normálne bitky sa odohrávali tak že ked niekto videl nepriatela,chcel ho zabit tak mu bolo jedno či ho "dá " od chrbta alebo ako.? hm .dost sprotá tema
-
Old Dirty Bastard
Guru
maš pravdu, dosť dobra blbosť ta napadla.. no skusim zareagovať.. ak to boli radovy vojaci tak ty sa prašili(nemyslim styk) zrejme ako im prišlo.. zlava, sprava, zozadu.. išlo len o to, že je to nepriatel a musim ho zabit lebo inak on zabije mna.. no ak sa proti sebe postavili rytieri(cestny to ludia), tak to maly určite zasady, rytier nemohol len tak zabit niekoho od chrbta, lebo by to bolo zbabele a zakerne. toš vsio k tvojej otazke, dufam že som pomohol 
-
Old Dirty Bastard
Guru
-
Stoporko
VIP
- Kontaktovať používateľa:
niesom odbornik, ale daco viem a mnohe napovie i sedliacky rozum
1) suboje - t.j. jeden na jedneho pre cest dakej damy a podobne - obaja bojujuci mali casu dost, skusali na seba rozne finty...
2) vojna - co najrychlejsie zabit co najviac protivnikov a podla moznosti aj prezit
- ziadny cas na gentlemanske mrkanie ocami po superoch/superkach a cakanie na nich.
ak niekoho zaujima cosi viac: http://www.serm-kosice.estranky.cz/clan ... a-europske
pre tych co vedia po anglicky a zaujima ich stredoveky, resp. skoro-renesancny serm s jeden a pol rucnym mecom: http://www.schielhau.org/liechtenauer-armoured1.html
p.s. o jeden a pol rucakoch mam materialu viac, vacsinou v aj, ak mate zaujem, ss
1) suboje - t.j. jeden na jedneho pre cest dakej damy a podobne - obaja bojujuci mali casu dost, skusali na seba rozne finty...
2) vojna - co najrychlejsie zabit co najviac protivnikov a podla moznosti aj prezit
ak niekoho zaujima cosi viac: http://www.serm-kosice.estranky.cz/clan ... a-europske
pre tych co vedia po anglicky a zaujima ich stredoveky, resp. skoro-renesancny serm s jeden a pol rucnym mecom: http://www.schielhau.org/liechtenauer-armoured1.html
p.s. o jeden a pol rucakoch mam materialu viac, vacsinou v aj, ak mate zaujem, ss
väčšinou vždy, povedal by som.
a vojna je vojna, nikoho nezaujímalo, čo je gentlemanské a podobné kraviny. Takí križiaci, kolko pekných filmov o nich je a aká bola skutočnosť? Prvá výprava, dobili Jeruzalem, vyvraždili všetkých. ženy, deti...však to boli neveriaci (čuduje sa niekto aký je islam "zlý"? Tak nech sa zamyslí nad svojím náboženstvom)
A ani rytieri neboli nikdy takí romantickí bojovníci ako ich opisujú legendy a piesne. Tie sú na to, aby boli pekné. Realita však je o inom.
a vojna je vojna, nikoho nezaujímalo, čo je gentlemanské a podobné kraviny. Takí križiaci, kolko pekných filmov o nich je a aká bola skutočnosť? Prvá výprava, dobili Jeruzalem, vyvraždili všetkých. ženy, deti...však to boli neveriaci (čuduje sa niekto aký je islam "zlý"? Tak nech sa zamyslí nad svojím náboženstvom)
A ani rytieri neboli nikdy takí romantickí bojovníci ako ich opisujú legendy a piesne. Tie sú na to, aby boli pekné. Realita však je o inom.
taktiez si myslim ze keby sa ludia nezabyvali s kktinami typu nabozenstva a nenazranost podou a uzemom, tak sme uz riadne v predu, a ti ludia ktori to pochopili tak ich upalili za kacirstvo...Sepiroth napísal:väčšinou vždy, povedal by som.
dnes sa uz ludia na nabozenstva "vysrali", pretoze su v ich zivote akasi len psychicka podpora a tak aj maju byt, aj ked o Islame to zas tak nesvedci ale budiz no...
-
Runes
Addict
- Kontaktovať používateľa:
Re: Stredoveké bitky
clovece si to predstav si v dave 2000 ludi a v ruke mas mec s kazdej stranky anteba ciha smrt my chces povedat ze by si dakde pozeralDipset napísal:No,teraz som chvilu pozeral artusha a nie len kvoli tomu som si všimol že furt ked chcel niekto niekoho napadnut ,najprv sa na neho pozrel a isiel až potom
Vacia "sranda" mi pripada kolonizacia ameriky heh to sa postavili proti sebe v rade superi a na povel nabijali potom zamierili a strelili do toho zastupu oproti teraz ty co ostali stat nabili a vypalili spat no dost blbost preto ol zakaz utocit na velitelov lebo by nastal chaos v bitke