Aká bola vaša prvá PC hra?
moj naozaj vlastny pc som mal az na strednej a to som drtil MAFIU, najvymakanejsia hra aku som kedy hral ( asi preto ze bola prva) a jedina ktoru som presiel 3krat durchom aj s extremnou jazdou.
ale od siestich rokov som chodil ku sesternici ktora mala doma commodor64 kde som naozaj gamoval ( kedze som bol bez fotrovcov tak od rana do jednej v noci IBA s prestavkami na jedenie a "vylucovanie") a to bol najme BOULDER DUSH a ARCANOID
ale mal som este aj Cartrige-ovku z polska a tam Mario podobne ako mafia, v komatickom stave som to bez mihnutia oka presial 3krat dookola
ale uz sa nic nezmenilo tak som sa na to vykaslal...
ale od siestich rokov som chodil ku sesternici ktora mala doma commodor64 kde som naozaj gamoval ( kedze som bol bez fotrovcov tak od rana do jednej v noci IBA s prestavkami na jedenie a "vylucovanie") a to bol najme BOULDER DUSH a ARCANOID
ale mal som este aj Cartrige-ovku z polska a tam Mario podobne ako mafia, v komatickom stave som to bez mihnutia oka presial 3krat dookola
-
triple
Guru wannabe
- Kontaktovať používateľa:
a inak teraz si úplne normálny a zdravo vyzerajúci mladý muž že? ddground-tm napísal:moj naozaj vlastny pc som mal az na strednej a to som drtil MAFIU, najvymakanejsia hra aku som kedy hral ( asi preto ze bola prva) a jedina ktoru som presiel 3krat durchom aj s extremnou jazdou.
ale mal som este aj Cartrige-ovku z polska a tam Mario podobne ako mafia, v komatickom stave som to bez mihnutia oka presial 3krat dookolaale uz sa nic nezmenilo tak som sa na to vykaslal...
-
Key5ers0ze
Guru wannabe
- Kontaktovať používateľa:
tak toto som si uzilNuSuey napísal:pche.. deti deti deti ..
potesi ma ked si tu precitam nejakeho rovesnika, ktory si pamata casy ATARI (mam na mysli: http://www.atariage.com/2600/index.html?SystemID=2600 )
respektive kto zil v dobe ked "mat doma pc bolo tak ojedinele"
ale aby som neoftopicoval.. moja prva hra?
zrejme to bude len nejaka textovka (na sovietskom mikropocitaci) respektive nieco na PP06tke (186tka alebo 086tka to tusim bola)
kto nezazil casy tie ako ja nevie si vazit nic .. a zacinat pri red alerte?
kazdy ale kto zazil tie casy ako ja a dobre si pamata casy CGA/EGA/Hercules monitorov .. ma u mna K+
a prva hra?ak neberiem do uvahy ataricka tak textova hra Cikani
btw.086-mal som repraky spravene z obalu od Ramy alebo Linca,proste z nejakeho masla
Moj prvý PC bol ZX Spectrum s gumenou klávesnicou v roku 1986.Stal ma 6000 sk a bolo to strašne vela penazí...Prvá hra?Jet set willy a manic miner.potom F1 od accolade a legendarny tetris od vtedy ešte študenta František Fuka.
Nemal som vačšie nervy ako ked som stahoval hru cez magnetofon Commando a po 5 minutach cvrlikania mi vypisalo na televízor " Tape loading error!" to bolo na infarkt
Prva 286 iba s disketovou mechanikou -ziadne hdd,dalo sa spustit iba co sa zmestilo na 1,44MB a vtedy toho bolo hodne...Potom to už išlo rýchlo 386/33 486/100 PI,II,II,IV...
Jááj zlate časy 8bit
Moj arzenal čo mi prešiel rukami: ZX Spectrum "Gumak",Atari 800XL,Didaktik GAMA,Didaktik Delta,Didaktik Maťo,a potom už 286atd.
Software arzenal: DOS 6.22, WIN 3.1,Win 3.11 WIN 95B,Win 98,Win ME,Win XP. Win 2000 už asi nevyskúšam a Vistu som ešte neskúsil... Najkrajšie spomienky mam na DOS 6.22...
Nemal som vačšie nervy ako ked som stahoval hru cez magnetofon Commando a po 5 minutach cvrlikania mi vypisalo na televízor " Tape loading error!" to bolo na infarkt
Jááj zlate časy 8bit
Moj arzenal čo mi prešiel rukami: ZX Spectrum "Gumak",Atari 800XL,Didaktik GAMA,Didaktik Delta,Didaktik Maťo,a potom už 286atd.
Software arzenal: DOS 6.22, WIN 3.1,Win 3.11 WIN 95B,Win 98,Win ME,Win XP. Win 2000 už asi nevyskúšam a Vistu som ešte neskúsil... Najkrajšie spomienky mam na DOS 6.22...
-
nejakymarko
Addict
-
lekoklatik
VIP
kedysi na Atari 800XL to bol River ride, Donkey kong alebo 1to1 (basket jeden na jedneho). Pamatam si ako sme chodili nahravat na kazety hry. Na jednu hodinovu kazetu sa ich zmestili desiatky a pocas nahravania sa hodinu ozyvalo z kazetaka skvrcanie, kvilenie...
Potom na prvych PCckach to bola prva verzia Wolfa a hodne neskor Doom.
O cosi neskor som ku grafike dostal SOF1 a ta ma dostala, tych Vianoc si ma doma moc neuzili, potom RTCW (return to Castle Wolfenstein) Max Payne 1, 2 a SOF2 a teraz SOF3.
Potom na prvych PCckach to bola prva verzia Wolfa a hodne neskor Doom.
O cosi neskor som ku grafike dostal SOF1 a ta ma dostala, tych Vianoc si ma doma moc neuzili, potom RTCW (return to Castle Wolfenstein) Max Payne 1, 2 a SOF2 a teraz SOF3.