Viete mi poradiť, čo by som mal spraviť z grafikou, alebo z čím, keď som napojil nové LCD Samsung na grafiku Ati radeon 9600, a keď som ho cez klasický analógový port, tak bol obraz, tak trocha rozmazaný, ako keby bol zlý signál.... ale to nebolo rozlíšením, to bolo presne také, ako je na monitore, len tam bolo vidno také niečo ako duchy v klasickom TV prijímači, keď je trocha zlý signál... myslel som že to bude chyba toho analógového kábla, resp. toho analógového vstupu na monitore.... kúpil som si DVI kábel, ale po napojení som zistil, že sa mi na monitore zobrazuje obraz v rozlíšení iba 640x480, a nedal sa iný nastaviť.... nainštaloval som nový driver... a potom som už v ponuke mal možnosť nastaviť také rozlíšenie, aké potrebujem k monitoru, ale po jeho potvrdení mi monitor zhasne a rozsvieti sa až po chvíli ako odpočíta ten čas, ktorý je určený na to, aby sme si vizuálne overili, či je toto rozlíšenie dobré, alebo nie... a zapne sa znova v tom malom rozlíšení,,,, čo z tým môžem robiť ????
// EDIT : Mám podozrenie, že ten monitor je vadný.. keď ho zapojím cez VGA, tak sú farby dosť o ničom.... ale ak ho napojím cez SCART ne digi satelit, tak sú farby celkom v pohode.... a DVI ide iba kedy chce (asi) raz ide, ale iba na 640x480 a raz sa ani nerozsvieti, je to možné, no to je jedno, ale je možné, aby boli zlé farby iba na VGA vstupe a cez SCART ide v pohode.... ??
LCD Samsung a DVI, analog pripojenie
-
nitrox
Light Star
- Kontaktovať používateľa:
Vraj je chyba v tom, že nemám nainštalované ovládače....
Mohli by ste mi z tým pomôcť.... neviem ich nájsť.
PLS, ak niečo nájdete pošlite mi linku, ja som hľadal asi 2 hodiny, a nič som nenašiel. Všade kde bolo niečo na stiahnutie k tomu monitoru, tak tam bol iba USER MANUÁL a ten mi nepomôže, a v návode nemám nepísané, odkiaľ by som to mohol stiahnuť, monitor je "LCD Samsung LE19R71B"
Poradte mi, lebo je si už neviem dať rady.
Mohli by ste mi z tým pomôcť.... neviem ich nájsť.
PLS, ak niečo nájdete pošlite mi linku, ja som hľadal asi 2 hodiny, a nič som nenašiel. Všade kde bolo niečo na stiahnutie k tomu monitoru, tak tam bol iba USER MANUÁL a ten mi nepomôže, a v návode nemám nepísané, odkiaľ by som to mohol stiahnuť, monitor je "LCD Samsung LE19R71B"
Poradte mi, lebo je si už neviem dať rady.
ovladac na monitor potrebny nie je.
Potrebne su len ovladace na grafiku (ati.amd.com)
ak si napojil monitor na D-SUB, tak bol obraz akokeby rozmazany - aku mas nastavenu obnovovaciu frekvenciu obrazovky v nastaveni grafiky? Ak inu ako 60, tak zvol 60. Predpokladam ze rozlisenie si si prestavil na nativne.
v pripade DVI je to divne spravanie, ale skus to ako je pisane pre D-SUB, pripadne si natvrdo v menu monitora zvol ze signal ma prijimat cez DVI (miesto defaultneho AUTO)
Potrebne su len ovladace na grafiku (ati.amd.com)
ak si napojil monitor na D-SUB, tak bol obraz akokeby rozmazany - aku mas nastavenu obnovovaciu frekvenciu obrazovky v nastaveni grafiky? Ak inu ako 60, tak zvol 60. Predpokladam ze rozlisenie si si prestavil na nativne.
v pripade DVI je to divne spravanie, ale skus to ako je pisane pre D-SUB, pripadne si natvrdo v menu monitora zvol ze signal ma prijimat cez DVI (miesto defaultneho AUTO)
-
nitrox
Light Star
- Kontaktovať používateľa:
Mne sa tiež zdá, že k monitoru ovládače netreba, ale čo mám potom robiť z tým monitorom, keď po zapojení cez D-SUB je obraz približne taký, ako je na fotkách v prílohe... a to pozadie malo byť čierne, odmysliac si tie krivé čiary, ktoré sú spôsobené tým, že je to fotené foťákom z blízka, tak je tam pekne vidno, čo to robí, mám ny mysli tie šmuhy, alebo ako to nazvať, ktoré smerujú od jaždého objektu na obrazovke smerom do prava. A ešte je tam problém, z tým, že keď ho pripojím cez D-SUB, tak to vyzerá tak, ako keby bolo podsvietenie nerovnomerné, no keď prepnem na tuner, alebo na DVI, či scart, tak je obraz dobrý, to podsvietenie je vidno aj na fotke v prílohe.
Telefonoval som aj do Servisného strediska a tam mi povedal, že je to určite ovládačmi, že si musím stiahnuť ovládače pre tento typ monitora, a potom mi ho systém nájde, nie ako Plug & play monitor, ale už ako Samsung minitor.
Pokiaľ ide o DVI pripojenie, tak som v návode našiel zmienku o tom, že DVI nepodporuje PC funkciu, čiže asi to bude to, že DVI vstup nebude fungovať, pokiaľ na neho pripojím signál z PC, musel by to byť signál z napr. DVD prehrávača. Nedalo by sa to nejakým softwareom oklamať ??
//Edit : Drirev mám samozrejme najnovší, a ten monitor som skúšal na 4 PC, dve grafiky boli Intel, jedna Nvidia, a jedna ATI, je to stále to isté.
Telefonoval som aj do Servisného strediska a tam mi povedal, že je to určite ovládačmi, že si musím stiahnuť ovládače pre tento typ monitora, a potom mi ho systém nájde, nie ako Plug & play monitor, ale už ako Samsung minitor.
Pokiaľ ide o DVI pripojenie, tak som v návode našiel zmienku o tom, že DVI nepodporuje PC funkciu, čiže asi to bude to, že DVI vstup nebude fungovať, pokiaľ na neho pripojím signál z PC, musel by to byť signál z napr. DVD prehrávača. Nedalo by sa to nejakým softwareom oklamať ??
//Edit : Drirev mám samozrejme najnovší, a ten monitor som skúšal na 4 PC, dve grafiky boli Intel, jedna Nvidia, a jedna ATI, je to stále to isté.
problem je ten, ze k tomuto LCDTV ziadne ovladace zrejme nevydali, skusal som aj na viacerych jazykovych verziach stranky - bez vysledku.
U toho DVI je to ale zaujimavy nedostatok, ze u PC vstupu nie je podporovany ako ma byt. Kazdopadne u D-SUB mozes este skusit vymenit kabel za iny tieneny, co si predpokladam tiez asi urobil.
Ono treba si vybrat ci chces LCD TV alebo LCD monitor .. nieco co je skvele aj na jedno aj na druhe pouzitie asi neexistuje, avsak tieto zavady rozhodne nie su hodne nedostatkom LCD monitora u tohto TV. Ak nic nepomaha, skus sa obratit na predajne miesto, pripadne priamo na servis.
U toho DVI je to ale zaujimavy nedostatok, ze u PC vstupu nie je podporovany ako ma byt. Kazdopadne u D-SUB mozes este skusit vymenit kabel za iny tieneny, co si predpokladam tiez asi urobil.
Ono treba si vybrat ci chces LCD TV alebo LCD monitor .. nieco co je skvele aj na jedno aj na druhe pouzitie asi neexistuje, avsak tieto zavady rozhodne nie su hodne nedostatkom LCD monitora u tohto TV. Ak nic nepomaha, skus sa obratit na predajne miesto, pripadne priamo na servis.