Hladam referat a som zufaly

Všetko čo hľadáte a doteraz sa vám to nepodarilo zohnať smerujte sem...
puccik
Star
Star
Používateľov profilový obrázok

Hladam referat a som zufaly

Príspevok od používateľa puccik »

Ahoj takze nas majster nam, dal za ulohu po prazdninach urobit niaky referat z pc niekto grafy niekto cpu a ja som dostal diagnostika chyb pocitacov prosim vas neviete kde by som to nasiel pozeral som google ale nenaslo mi nic ale to je jedno prosim vas nerobili ste niekto nieco take diki za vsetky odpovede
Filipito
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Filipito »

ak si regnuty na lamkach tak tam je kniha Diagnostika chyb vo windowse aspon sa mi zda ze som to tam videl medzi e - bookmi tak skus ceknut

edit// tak nic :oops:
puccik
Star
Star

no hej ale potrebujem o komponentoch teda hardware nie software ale aj tak dakujem za snahu
impact
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa impact »

Referat ohladom tohto mozno najdes na serveroch ako Referaty.sk. Ak nie, tak by som napisal svoj vlastny. Nie je to tazke. Keby mam cas, napisal by som Ti ho aj sam, ale nemam tolko casu venovat sa tomu.

Pomohol by som Ti aspon tymto:

Ak PC vobec nenabieha, treba skusit vymenit zdroj. Ak to nepomaha treba odpojit vsetky IDE/SATA zariadenia a nechat pripojeny len jeden RAM modul. Potom treba skusit odpojit zariadenia v PCI (sietovka, videokarta). Nakoniec treba skusit vymenit grafiku. Podla toho zistis, ktore zariadenie je chybne. Vizualnou kontrolou (pohladom) treba skontrolovat ci sa na zariadeniach nenachadzaju spalene miesta, ci nafuknute kondenzatory.

Pri chybe HDD treba skontrolovat vadne sektory. V pripade, ze odisla elektronika moze pomoct dat tam obvod z rovnakeho typu disku.

Pri chybach RAM treba moduly otestovat programom na test pamati (Memtest86+). Po najdeni chyby treba skusit iny dobry modul. Ak sa chyba aj tak vyskytuje, tak problem moze byt v CPU a ten treba vymenit.

Treba tiez skontrolovat teplotu jednotlivych komponentov. To sa robi v Setupe BIOSu. Tam mas teplotu disku a okolia. Mozes to spravit aj programom SpeedFan. Teplotu grafickej karty zistis v rozsirenom menu vo vlastnostiach obrazovky (vo Windowse). Pri prehrievani treba chladic vybrat, ocistit od pasty a prachu, dat tam novu pastu a popripade mozes pridat novy aktivny chladic(ventilator).
puccik
Star
Star

No pekne je to a nema niekto aspon navrh ako zacat mam tam pisat o jednotlyvych komponentoch alebo pisat co robit ak nejde to alebo to
impact
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa impact »

Najprv by som popisal z coho sa taky PC sklada. Potom by som tam hodil kecy o dolezitosti chladenia, vplyvu prachu a statickej elektriny na suciastky, ako posobi prepatie na jednotlive komponenty/suciastky + co mozu tieto veci sposobit.

Potom by som zacal rozpisovat jednotlive komponenty, ako sa da predist jednotlivym porucham.

Dalej by som tam hodil pokec o kazdej suciastke, ze ake chyby sa na nej mozu vyskytovat najcastejsie.

Nakoniec by som popisal PC ako celok a napisal navod ako postupovat pri hladani vadnej suciastky a jej pripadnej oprave.
puccik
Star
Star

ok zajtra nico skusim splodit diki za rady k+ :wink:
Napísať odpoveď