Zárobok v zahraničí pre študentov
Zárobok v zahraničí pre študentov
Prosím tých, ktorí už absolvolali, či majú skúsenosti, aby sa vyjadrili, poradili...
Rád by som vedel ako si najlepšie zvoliť prácu - brigádu v zahraničí, na leto - júl, august...
Počul som dobrá reči na student agency, máte skúsenosti? Popr. s inými? Plat, podmienky, kvalita...?
Rád by som vedel ako si najlepšie zvoliť prácu - brigádu v zahraničí, na leto - júl, august...
Počul som dobrá reči na student agency, máte skúsenosti? Popr. s inými? Plat, podmienky, kvalita...?
-
misokgb
King
- Kontaktovať používateľa:
Si nejako zmeskal ne?
Ale co viem, tak dost beru na oberacku jahod a tak, da sa tam zarobit tak, ze doneses 50k cisteho co ti ostane, cesta mimo aj vsetko, ale narobis sa jak kon a adresa na firmu sa da vygooglit... Alebo potom vykladat tovar v nieco ako Tesco a pod shopy... Tam zarobis o trosku menej... Treba pozret na nete, no jedine agentury, alebo znamy, lebo inak tie firmy a sukromnici sa spoliehaju vacsinou na agentury... 
EDiT: este tuto ti posielam jeden cmucik

EDiT: este tuto ti posielam jeden cmucik
-
dew6
Light Star
Bola som v Anglicku, no asi ti moc nepomôžem, lebo som tam bývala u matky a robotu som si vybavila viac-menej tiež cez ňu, ...
No určite nechoď v žiadnom prípade naslepo!!!
Počula som o takých prípadoch obchodovania s ľuďmi, že si to sem netrúfam písať... (prípadní záujemcovia o toto cez ss)
Fakt sa to naslepo neoplatí a ani tak , že známy má známeho.... 
No určite nechoď v žiadnom prípade naslepo!!!
Počula som o takých prípadoch obchodovania s ľuďmi, že si to sem netrúfam písať... (prípadní záujemcovia o toto cez ss)
jj take ze znamy ma kamosa co pozna.....blablabla. Treba si nieco vybavit tu cez agenturu a potom ked tam uz budes, tak sa rozkukas, zistis ze cez agency to neni az tak super a zamestnas sa aj sam, alebo aspon na rok ked pojdes tak budes mat skusenosti ze kam treba ist a co spravit, vybavit atd. Ale priprav sa ze budes robit pravdepodobne strasne napeachu roboty, niekde v tescu ako cleaner, alebo v mcdonalde robit burgre....take dost podradne imho, ale zarobok je slusny.
Vies po anglicky?Ak ano,zabezpec si len ubytovanie.A praca?-trh tu funguje na zaklade agentur.Cize prides a prve dni pobehas cim viac agentur a oni ti potom volaju ohladom jobu.Je to jedna moznost.Pimp_C napísal:ale no taak.......vieme ako to chodi, nie sme male deti..........nieco konkretne do tretice?
Druha je vysolit prachy na slovensku niekomu kto ma kontakt na niekoho.
Pouzi GOOGLE a agentur najdes kopu.Skus http://www.manchester.cz/Mam overene osobne.Mozno ti zabezpecia aj pracu,ale zato si musis priplatit.Nedavno prisli nejaky slovaci a zabezpecili im aj job aj byvanie.nieco konkretne, agentura, firma, clovek
-
Key5ers0ze
Guru wannabe
boha nemam tam ist este aj za teba? co konkretne chces? agentur je v dnesnej dobe po milu jarmilu, v kazdom okresnom meste je minimalne jedna, kedze pises na hojka predpokladam, ze internet mas cize zapnut google by nemal byt velky problem. napises konkretne a sam nenapises co konkretne by si chcel robit, tanecnika v gej bare, casnika, programatora? aky jazyk ovladas? o aky stat mas zaujem? neviem ako si v takychto veciach zdatny, ale ak ti nevyhovuje agentura, co tak zajst na stranku uradu prace danej krajiny, o ktoru mas zaujem?neviem asi si to predstavujes, ze ti napisem: Aldi-Killarney-Vykladanie tovaru-40hodin-tyzdenne-8.65Eciek na hodinu-60eciek ubytovanie tyzdenne-strava tolko eciek,kolko prejes, alebo co ako?Pimp_C napísal:ale no taak.......vieme ako to chodi, nie sme male deti..........nieco konkretne do tretice?
-
seth82
Darca
1. Jedine cez agenturu. Teda v pripade Anglicka. V dnesnej dobe je tu velky problem v lete najst robotu na vlastnu past, vdaka hromadam poliakov, ktori sa sem hrnu v hufoch a vdaka tomu, ze je ich tu aj tak dost beru robotu doslova vsetkym, vybavuju si ju navzajom, atd, takze na vlastnu past by som sem nesiel.
2. Ked pojdes cez agenturu (bral by som asi nejake renomovane - Bakalari, Student Agency), nemyslim ze bude tak jednoduche zanechat pracu vybavenu nimi a najst si novu - vdaka zlej nalade voci imigrantom z vychodnej europy je to tu cim dalej tym tazsie, a pokial nevies anglicky (nemyslim to, co sa u nas uci na skolach, to nie je anglictina), tak nemas ziadnu sancu...
3. Na vlastnu past - cez internet nie je problem short term ubytovanie (gumtree.com - tam si vyberies mesto), lenze na to treba dost penazi na uvod, dajme tomu 200 mesacne ubytko, 50 mesacne strava, 50 mesacne ine vydavky ako napriklad doprava, ktora je tu tutovo draha = 900 libier na 3 mesiace = 43000sk, cize byvanie by problem nebol, avsak uz som pisal ako je to tu s pracou - v lete sa sem hrnie poliakov este viac ako normalne, takze neviem neviem.
//pisem na zaklade toho, co vidim, byvam tu uz vyse 2 rokov a viem ako to tu chodi z vlastnych skusenosti.
2. Ked pojdes cez agenturu (bral by som asi nejake renomovane - Bakalari, Student Agency), nemyslim ze bude tak jednoduche zanechat pracu vybavenu nimi a najst si novu - vdaka zlej nalade voci imigrantom z vychodnej europy je to tu cim dalej tym tazsie, a pokial nevies anglicky (nemyslim to, co sa u nas uci na skolach, to nie je anglictina), tak nemas ziadnu sancu...
3. Na vlastnu past - cez internet nie je problem short term ubytovanie (gumtree.com - tam si vyberies mesto), lenze na to treba dost penazi na uvod, dajme tomu 200 mesacne ubytko, 50 mesacne strava, 50 mesacne ine vydavky ako napriklad doprava, ktora je tu tutovo draha = 900 libier na 3 mesiace = 43000sk, cize byvanie by problem nebol, avsak uz som pisal ako je to tu s pracou - v lete sa sem hrnie poliakov este viac ako normalne, takze neviem neviem.
//pisem na zaklade toho, co vidim, byvam tu uz vyse 2 rokov a viem ako to tu chodi z vlastnych skusenosti.
-
seth82
Darca