Nova grafika momentalne mam 8500GT
Nova grafika momentalne mam 8500GT
zdravim momentalne mam tuto kartu VGA MS PCX GF NX8500GT-TD256E, 512DDR2, 128bit, DVI, HeatPip co je dost zle kedze ma pasivne chladenie stava sa ze sa prehrieva no tak som sa rozhodol kupit novu a rozmyslal som nad VGA MSI PCX NX8600GTS - 256DDR3, 128bit, HDTV som ochotny dat maximalne 5000SK za novu grafiku takze uvitam kazdu radu.
Moja zostava je AMD Athlon X2 4200+, Asus M2A-VM,2x1GB DDR2 Dual chanel 667Mhz,mylim ze nic ine uz podstatne nieje.
Moja zostava je AMD Athlon X2 4200+, Asus M2A-VM,2x1GB DDR2 Dual chanel 667Mhz,mylim ze nic ine uz podstatne nieje.
No 500 korun na viac by ma urcite nezabilo.
a mas na mysli tuto ?
http://eshop.majtech.sk/?Mode=Sti&StiId=88402
snad bude chladenie dostacujuce preto uz nechcem zazit prehrievanie
a mas na mysli tuto ?
njn.. pasívne chladené komponenty (vga, cpu) sa odporúčajú len do dobre vetraných skríň.. Ty takú pravdepodobne nevlastníš.
Ak kúpiš 3850 s aktívnym chladením, malo by to byť lepšie. Ak sa ti aj tak bude prehrievať, tak by si mal začať pouvažovať o zmene chladenia Tvojej skrinky, prípadne o jej výmene. 
Ak si spokojný s výkonom súčasnej karty, tak lacnejšie by pre Teba malo byť kúpenie jedného aktívneho chladiča na kartu.
Ak si spokojný s výkonom súčasnej karty, tak lacnejšie by pre Teba malo byť kúpenie jedného aktívneho chladiča na kartu.
-
reno23
Guru wannabe
- Kontaktovať používateľa:
ano, tu mam na mysliboarderpp napísal:No 500 korun na viac by ma urcite nezabilo.
a mas na mysli tuto ?
znami kupil 2600 bez aktivneho chladenia - cize pasiv, a ta karta sa mu neskutocne prehrieva... (napriklad uprostred BF ho hodi do winu so stopovou hlaskou VGA drivera) a nieje na nej mozne urdzat ruku ani na par sekund...hojko napísal:Myslis, ze grafiky sa predavaju take, aby sa prehrievali a bolo nutne do nich kupit nove chladenie???
No takze v bedni nemam ventilator ked neberieme do uvahy procesora ale na boku bednu mam taku mriezku kde mozem namontovat ventilator.
Teploty:
VGA: 41 stupnov, ale to len pri administrativnej praci*
HDD: 38 stupnov
CPU: 25 stupnov (tuto hodnotu mi ukazar EVEREST ostatne mam z bedni
*akonahle pustim NFS PS skoro naplnych nastaveniach hodnota zacne stupat a cca po hodine hrania mozno menej pride na teplotu 60 stupnov a bedna ma nato zacne upozornovat, staci ze sa dostanem na plochu z hry pomocou alt+tab a asi po 10min je teplota tak 50
Teploty:
VGA: 41 stupnov, ale to len pri administrativnej praci*
HDD: 38 stupnov
CPU: 25 stupnov (tuto hodnotu mi ukazar EVEREST ostatne mam z bedni
*akonahle pustim NFS PS skoro naplnych nastaveniach hodnota zacne stupat a cca po hodine hrania mozno menej pride na teplotu 60 stupnov a bedna ma nato zacne upozornovat, staci ze sa dostanem na plochu z hry pomocou alt+tab a asi po 10min je teplota tak 50
Aká bedňa Ťa začne na to upozorňovať? Akože Ti skrinka začne pískať?
No neviem.. možno treba zvýšiť hranice, aby Ťa to upozorňovalo až pri vyššej teplote, lebo 60°C na grafike nie je nič extrémne.. ja mám toľko stupňov v kľude.. pri záťaži som radšej ešte nepozeral.
Podľa mňa máš všetky teploty v norme, akurát máš sprostý program na oznamovanie prehrievania sa..
No neviem.. možno treba zvýšiť hranice, aby Ťa to upozorňovalo až pri vyššej teplote, lebo 60°C na grafike nie je nič extrémne.. ja mám toľko stupňov v kľude.. pri záťaži som radšej ešte nepozeral.
Podľa mňa máš všetky teploty v norme, akurát máš sprostý program na oznamovanie prehrievania sa..