Zdravim!
Mam dosku ASUS P5B a mam problem s USB portami. Ak pripojim hociaky USB kluc no portu USB, svieti, ale vyhodi hlasku, ze zariadenie nebolo rozpoznane a navyse, aj ked nemam nic v USB porte pripojene, v DEVICE MANAGER je stale zobrazene "Unknow device".
Skusal som v biose vypnut funkciu "USB legacy support" a takisto preinstalovat ovladace, nic nepomohlo.
Problem s USB
Ak to robi pri kazdom kluci, tak Ti asi odisli USB porty.
Kazde USB je identifikovane ako Mass Storage Device - problem moze byt teoreticky aj v tom, ale pochybujem o tom, ak nemas upravenu verziu Windows XP.
Riesenie?
Kup si do PCI slotu kartu s USB portami. Stoji tak 300-400Sk.
Tu je [link napriklad na Agem], aby si vedel co mas hladat.
Kazde USB je identifikovane ako Mass Storage Device - problem moze byt teoreticky aj v tom, ale pochybujem o tom, ak nemas upravenu verziu Windows XP.
Riesenie?
Kup si do PCI slotu kartu s USB portami. Stoji tak 300-400Sk.
Tu je [link napriklad na Agem], aby si vedel co mas hladat.
-
howoarang
Expert
- Kontaktovať používateľa:
diki za info, mam Win XP Dark edition v5 SP2, ale skusal som aj rozne ine verzie ako napr. Live WinXP alebo klasicke ceske XP so SP2, robilo to iste.
Rozmyslal som nad tou kartou do PCI, len prenosova rychlost asi nebude taka ako pri USB porte 2.0 ....lebo mam prenosny disk cez USB a tam ide 20MB/s.
Rozmyslal som nad tou kartou do PCI, len prenosova rychlost asi nebude taka ako pri USB porte 2.0 ....lebo mam prenosny disk cez USB a tam ide 20MB/s.
Podla Wikipedie ma PCI rychlost 133 MB/s. Maximalna rychlost USB 2.0 je 60MB/s, cize by to malo byt v pohode.
-
PeterCA
Medium Star
- Kontaktovať používateľa:
toto presne iste som zazil aj ja... neslo ujkovi VOBEC USB... vsade bolo iba unkown device... bavil som sa s tym.. vsetko som instaloval... ale nic... ale po tyzdni mi ujko povedal ze mu to z nicoho nic ide
.. nechapem to doteraz...
zabudol som dotat ze ked som tam pripojil hocijake USB tak mi ho nenaslo.. ale zajimave ze tlaciaren cez USB mi sla... prikaz z PC do tlaciarne presiel.. ale USB kluc mi nenaslo... zahada pre mna
zabudol som dotat ze ked som tam pripojil hocijake USB tak mi ho nenaslo.. ale zajimave ze tlaciaren cez USB mi sla... prikaz z PC do tlaciarne presiel.. ale USB kluc mi nenaslo... zahada pre mna