Handikepovani ludia
-
hojko
Site Admin
- Kontaktovať používateľa:
Handikepovani ludia
Ako malou motivaciou mi bol clanok na blogu Sme: Na akých autách sa vyvážajú naši hendikepovaní spoluobčania?
Co si myslite o takomto pristupe ludi k prave spominanym handikepovanym ludom???
Co si myslite o takomto pristupe ludi k prave spominanym handikepovanym ludom???
-
bolek
Guru
Myslím, že dávali aj nejakú reportáž v TN o tom, ako takýto ľudia nemali kde zaparkovať kvôli tomu, že na pre nich vyhradených miestach postavili stánky a predaj vianočných kaprov.
Podľa mňa je to totálna drzosť a primitívnosť. Je to aspoň jedna maličkosť, ktorú pre týchto ľudí môžme spraviť, aby sme im zjednodušili život a ľudia to ignorujú. Ja viem, bol problém zaparkovať pred obchodnými domami počas Vianoc, lenže tie miesta sú tam vyhradené pre nich a majú právo tam parkovať. Čiže prístup ľudí, veď aj tak handikepovaných ľudí nechodí veľa, zaparkujem si sem ja, ma max. irituje. 
-
blaydy-036
Light Expert
-
erytrocyt
VIP
Súhlasím s tebou. Ale vieš čo je na zaplakanie? Že takéto autá majú často aj "hendikepovaní" ľuďia a na oknách takýchto áut naozaj nájdeš označenie občana so zdravotným postihom.bolek napísal:.....
Takýto ľudia sa neštítia cez rôznych známych si takéto označenie vybaviť a legálne zaberať miesto človeku, ktorý ho vážne potrebuje.
Policajti ich často nepokutujú. Prečo? Je to zbytočné. Jednak 1000 korunová pokuta pre nich nie je trest a jednak pre to, že si pokutu cez svojich známych rýchlo vybavia.blaydy-036 napísal:Ale na tychto si nasi pani policajsti akosi netrufnu
-
p4ra
Redeemer
awtt, tie znaky a miesta urcene pre invalidov neboli vymyslene len tak. To, ze v danom momente je parkovisko prazdne ta neopravnuje tam zaparkovat, lebo prave o 5 minut sa naplnit moze, ked ty uz vo velkom budes nakupovat alebo podobne. Nechcem sa hrat na moralistu, ako drviva vacsina ludi tu, ale proste nesuhlasim s tym, aby tieto miesta boli zneuzivane idiotmi, ktori si myslia, ze ked sa vozia na sedmickovej motokare, ze su panmi sveta, pre ktorych nie su ziadne pravidla. Viem si ich zivo predstavit, keby zajtra ostanu nahodou ochrnuti alebo akymkolvek sposobom handicapovani, ze ako by sa tvarili, keby im nejaky zasran, ktory dostal od tatka auto zastal na mieste, ktore im ma ulahcit zivot.
-
peterkozel
Medium Professional
Presne tak, na Markize o tom bola reportaz, ked si pri takto oznacenom aute pockali na "invalida," ktory si pekne kracal k autu. Ked sa ho opytali, ze ako je mozne, ze ma take oznacenie a nie je invalid, tak to odmietol komentovat a arogantne odisiel.erytrocyt napísal:Súhlasím s tebou. Ale vieš čo je na zaplakanie? Že takéto autá majú často aj "hendikepovaní" ľuďia a na oknách takýchto áut naozaj nájdeš označenie občana so zdravotným postihom.
Takýto ľudia sa neštítia cez rôznych známych si takéto označenie vybaviť a legálne zaberať miesto človeku, ktorý ho vážne potrebuje.
Pristup by to nebol spravny, ak by naozaj islo o hendikepovanych, ale v drvivej vacsine tomu tak nie je. Preto tam autor napisal dodatok, aby to vyjasnil...Hojko napísal:Co si myslite o takomto pristupe ludi k prave spominanym handikepovanym ludom???
-
hojko
Site Admin
Tomasko: Co ma parkovanie spolocne s tou nalepkou??? Parkovat na mieste vyhradenom pre invalidov mozes len v pripade, ze je v aute prepravovana postihnuta osoba. Ak ty ako vodis nie su tou postihnutou osobou a nemas pri sebe ani postihnutu osobu, tak nemas pravo na tom mieste parkovat. Problem je vsak ten, ze to uz nikto nekontroluje kto je na tom aute.
-
Key5ers0ze
Guru wannabe
no neviem, ja s tymto tiez nesuhlasim, ale na konkretnom obrazku je auto oznacene, cize fakt neviem o com, nie je tam ani jasne vidno, zeby tam to auto nezaparkoval invalidJV napísal:LOL
myslim, ze sa nevylucuje byt invalidom a byt bohatym..invalid moze byt podnikatelom a ak uz invalidom je preco by nezaparkoval auto na mieste pre invalida?
samozrejme vyholenych bezkrkych dusevnych "invalidov" odsudzujem