Wireless router

Ak plánujete kúpu HW, SW, elektroniky..., tak si skúste nechať poradiť...
pato83
Addict
Addict
Používateľov profilový obrázok

Wireless router

Príspevok od používateľa pato83 »

Zdravim vsetkych, sestra dostala apple ibook k vianociam, takze potrebujem vyriesit otazku pripojenia na net. Pozeral som dake routre, ale je toho az tolko, ze sam nemam paru :) Neviem, ci je dolezite, ze AP mam ovislink airlive 5450. Moje tipy zneli takto:
http://www.agem.sk/?cmd=tovar_detail&product=10261918
http://www.bgslevi.sk/showdoc.do?docid= ... 6page=null
http://www.bgslevi.sk/showdoc.do?docid= ... 6page=null
Pripadne vase navrhy, to len uvitam, este mi je celkom sympaticka znacka Netgear vzhladom na open source firmware, co by mohlo byt zaujimave :) Len to je trocha surne, bo rano by som mal volat pre objednavku do firmy.
mishenko
King
King
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa mishenko »

Jednoznacne jeden z tych dvoch N-kovych, ja osobne by som siel do DLinku, ale to su moje osobne preferencie.
pato83
Addict
Addict

Notas podporuje len B a G, takze ma vobec vyznam sa na toto zameriavet? Su z toho nejake vyhody, ak to tam je aj za takejto situacie? A este ma napada, ci nie je problem jedna hrubsia stena medzi routrom a prijimacom? Inak dakujem :)
t0m4s3
Admin
Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa t0m4s3 »

Vyhody mozno pri prenose velkych suborov na lokalnej sieti. Inak rozdiel nepocitis, kedze rychlosti internetu sa nepohybuju zrovna v desiatkach megabitov.
mishenko
King
King
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa mishenko »

Je to skor do buducnosti. Ak ti staci Gcko, tak si kludne vyber aj z lacnejsich routrov, MIMO ti nepomoze, to NTB nepodporuju, Nko maju aktualne niektore NTB, v buducnosti istotne vsetky, hlavne ked to uz bude oficialny protokol. Myslim, ze draft 2 tu bude max. polroka a potom sa bude plosne prechadzat na Nko. Nko samozrejme nie je len o rychlosti, ale aj o dosahu a pokryti, kedze zahrna v sebe obdobu MIMO technologie /vid. Nkove routre, ktore maju obvykle 2 a viac anten/.
Jedna stena neprekaza, maximalne si kupis silnejsiu antenu, tym padom si vsimaj aj, ci je antena demontovatelna. Aj s tym som sa stretol, ze clovek chcel antenu so silnejsim ziskom, bo mal slaby signal a nemohol s tym nic spravit, bo do NTB mu externa zapojit nesla a na routri sa nedala vymenit za silnejsiu.
Tomasko
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Tomasko »

kamarat mi odporucal ovis ale kupil som dlink :) spokojnost
pato83
Addict
Addict

t0m4s3 napísal:Vyhody mozno pri prenose velkych suborov na lokalnej sieti. Inak rozdiel nepocitis, kedze rychlosti internetu sa nepohybuju zrovna v desiatkach megabitov.
Jasne, co sa tyka rychlosti pripojenia k netu, tak tam sa to nema ako zlepsit, budeme sa musiet podelit o ten 1,5 Mb\s :D , ale co sa tyka lokalnej siete, teda tie dva a navstevy, je vyhodnejsie mat N? Nie je to tak, ze ak akykolvkek clanok v LAN ma max. podporu pre G, tak router bude pracovat len v tomto rezime a teda vsetky ostatne cleny v sieti sa prisposobia? Aspon ja mam take info :)
Mishenko napísal:Je to skor do buducnosti. Ak ti staci Gcko, tak si kludne vyber aj z lacnejsich routrov, MIMO ti nepomoze, to NTB nepodporuju, Nko maju aktualne niektore NTB, v buducnosti istotne vsetky, hlavne ked to uz bude oficialny protokol. Myslim, ze draft 2 tu bude max. polroka a potom sa bude plosne prechadzat na Nko. Nko samozrejme nie je len o rychlosti, ale aj o dosahu a pokryti, kedze zahrna v sebe obdobu MIMO technologie /vid. Nkove routre, ktore maju obvykle 2 a viac anten/.
Jedna stena neprekaza, maximalne si kupis silnejsiu antenu, tym padom si vsimaj aj, ci je antena demontovatelna. Aj s tym som sa stretol, ze clovek chcel antenu so silnejsim ziskom, bo mal slaby signal a nemohol s tym nic spravit, bo do NTB mu externa zapojit nesla a na routri sa nedala vymenit za silnejsiu.
Takze MIMO ma pri vybere trapit nemusi vobec, N je buducnost :) S tou antenou je to dobry postreh, prave aj ten Dlink, co som postol ma odnimatelne anteny, takze ho zoberiem najskor. Uz nechcem moc vymyslat.
p.s.: Takze dakujem zatial, neviem, uz ma nic nenapada, co by som sa spytal.
Napísať odpoveď