najnovši datum
-
Old Dirty Bastard
Guru
najnovši datum
Zdravim,
ak mam niekolko datumov zapisanych v db, ako zistim ktory z tych datumov je najnovsi? potrebujem to pri vypise normalne v .php, dakujem za akukolvek pomoc.
ak mam niekolko datumov zapisanych v db, ako zistim ktory z tych datumov je najnovsi? potrebujem to pri vypise normalne v .php, dakujem za akukolvek pomoc.
-
audiotrack
VIP
- Kontaktovať používateľa:
Kód: Vybrať všetko
SELECT * FROM nazov_tabulky order by datum asc limit 1-
mastermind
VIP
1. neefektivne (naco zoradit celu tabulku, ked potrebujes len maximalny datum?)audiotrack napísal:Kód: Vybrať všetko
SELECT * FROM nazov_tabulky order by datum asc limit 1
2. nespravne (malo by tam byt DESC)
najlepsie co mozes urobit je
SELECT MAX(datum) FROM tabulka-
Old Dirty Bastard
Guru
-
mastermind
VIP
-
Old Dirty Bastard
Guru
-
Old Dirty Bastard
Guru
ok, takže cele som to zle napisal, takže..
ako vidite je to take superprimitivne "forum" a toto je konkretne zoznam tem, ktore som vo fore vytvoril.. chcel by som ku kazdej teme ktora je v zozname do kolonky posledna zmena doplnit datum, kedy bola v danej teme vykonana naposledy zmena(teda posledny prispevok v teme). pri kliknuti na temu sa zobrazia prispevky ktore su v danej teme napisane.. no a ja nejak potrebujem dostat datum posledneho prispevku v teme, aby sa zobrazoval v zozname tem.. dufam že je to pochopitelnejsie 
mate nejaky tipy ako na to?
//chcel by som vas zaroven poprosit aby ste nepisali do toho fora zbytocne, myslim ze na polia nie je ziaden limit teraz ani nastaveny
http://www.elnportal.xf.cz/files/forum.phpmate nejaky tipy ako na to?
//chcel by som vas zaroven poprosit aby ste nepisali do toho fora zbytocne, myslim ze na polia nie je ziaden limit teraz ani nastaveny
-
mastermind
VIP
SELECT t.id, t.name, MAX(p.datum) FROM temy t LEFT OUTER JOIN prispevky p on t.id = p.tid GROUP BY t.id, t.nameprispevky - tabulka s prispevkami
pole tid je cislo temy, do ktorej dany prispevok patri.
-
Old Dirty Bastard
Guru
dakujem velmi pekne, tiež by som mal na teba dalšiu otazku.. ako zaokruhlovat čisla napriklad na 2 desatinne miesta pri nasobeni premennych v .php?
priklad:
mam premennu $aa, $ab a chcem ich znasobit $ac=$aa*$ab lenže vysledok sa mi stale zobrazuje na desat a viac desatinnych miest.. nevieš co s tym?
priklad:
mam premennu $aa, $ab a chcem ich znasobit $ac=$aa*$ab lenže vysledok sa mi stale zobrazuje na desat a viac desatinnych miest.. nevieš co s tym?
Old Dirty Bastard napísal:dakujem velmi pekne, tiež by som mal na teba dalšiu otazku.. ako zaokruhlovat čisla napriklad na 2 desatinne miesta pri nasobeni premennych v .php?
priklad:
round(1.23456, 2); //vypise 1.23Kód: Vybrať všetko
printf("%.2f", 1.23456); // vypise tiez 1.23-
Old Dirty Bastard
Guru
no v mojom pripade sa to takto neda zrealizovať, pretože mam vypis v echu..
$so=$sd/($sa+$sb+$sc);
echo "$so [V]";-
mastermind
VIP
$so=@round($sd/($sa+$sb+$sc),2);
echo "$so [V]";-
Old Dirty Bastard
Guru
skvele, dakujem, no mam s tym nejaky cudny problem
cisla do 1 dava na 2 desatinne miesta, no cisla nad 1 zaokruhluje na 1 des miesto, je to vlastne jedno, len taky zaujimavy postreh mno.. 
//problem bude zrejme v nedokonalom nasobeni, kedže nasobim premenne medzi sebou a zaroven pouzivam vysledok v dalsom nasobeni..
taktiež by som sa vas chcel spytat, nemožem zistit ako.. da sa priamo v php takym sposobom ako som už pisal, da sa premenna odmocnit? ak ano, tak ako prosim vas? stacila by mi druha odmocnenina.. proste potrebujem odmocnit jednu premennu a vysledok uviest v echu..
//problem bude zrejme v nedokonalom nasobeni, kedže nasobim premenne medzi sebou a zaroven pouzivam vysledok v dalsom nasobeni..
taktiež by som sa vas chcel spytat, nemožem zistit ako.. da sa priamo v php takym sposobom ako som už pisal, da sa premenna odmocnit? ak ano, tak ako prosim vas? stacila by mi druha odmocnenina.. proste potrebujem odmocnit jednu premennu a vysledok uviest v echu..
-
vivaSlovakia
Guru wannabe
-
Old Dirty Bastard
Guru
-
Old Dirty Bastard
Guru
mam dalsi problem pri deleni velkych čisel.. pritom mam dostatok desatinnych miest, ale vysledok sa mi zobrazuje nejak čudne..
$i=5
$j=2500000
$s=2.0E-6
$s je 2x10 na minus6, ok, ale prečo sa to zobrazuje takto? ako to "0E"?
skusal som to delit pri hodnote 25000($j) a vysledok na 4 desatinne miesta mi zobrazuje normalne ako 0.0002, no už pri hodnote 25000 mi to hadže vysledok 2.0E-5, neda sa to nejako zmenit prosim? ved počet desatinnych miest je nastaveny až na 10 tak kde je problem.. nedalo by sa to zmenit tak, aby uvadzalo všetky desatinne miesta? alebo tak, aby to zobrazovalo normalne? teda namiesto "2.0E-6" nech je tam 2x10-6 alebo tak nejak..
$s=@round($i/$j,10);$j=2500000
$s=2.0E-6
$s je 2x10 na minus6, ok, ale prečo sa to zobrazuje takto? ako to "0E"?
skusal som to delit pri hodnote 25000($j) a vysledok na 4 desatinne miesta mi zobrazuje normalne ako 0.0002, no už pri hodnote 25000 mi to hadže vysledok 2.0E-5, neda sa to nejako zmenit prosim? ved počet desatinnych miest je nastaveny až na 10 tak kde je problem.. nedalo by sa to zmenit tak, aby uvadzalo všetky desatinne miesta? alebo tak, aby to zobrazovalo normalne? teda namiesto "2.0E-6" nech je tam 2x10-6 alebo tak nejak..