Prosim vas, co by ste mi poradili aby som urobil ?
Výkyvy nálady
Výkyvy nálady
Mam jeden problem. Ked mam dobru naladu staci ked sa dozviem nieco zle co sa mna tyka alebo sa mi nieco zleho stane a uz mam velmi zlu naladu ktoru nedokazem odburat. Dost si pritom namyslam o sebe zle veci a tak.
Trapi ma to coraz viac a neviem si s tym poradit. Nedokazem sa proste zbavit zlej nalady tak lahko, vacsinou mi trva do konca dna a viem sa z nej jedine vyspat.
-
bolek
Guru
- Kontaktovať používateľa:
Nepripúšťaj si, že by sa malo niečo zlé stať, pokiaľ nevieš, že sa stane niečo naozaj. Ak máš zlú náladu z toho, že niečo zlé niekto o tebe povedal, tak kašli na to. Pouvažuj, či je to naozaj pravda, či len dotyčný nemá nejaký komplex, keď o tebe takéto niečo rozpráva.
Podľa mňa máš nízke sebavedomie a potom kvôli nejakým hlúpym rečiam cítiš menejcenne a blbo. Skús sa nad takéto veci povzniesť a brať ich s nadhľadom.
Keby som si ja pripúšťala a kazila si každý deň tým, čo o mne kto povie, tak som už na psychiatrii
Podľa mňa máš nízke sebavedomie a potom kvôli nejakým hlúpym rečiam cítiš menejcenne a blbo. Skús sa nad takéto veci povzniesť a brať ich s nadhľadom.
Keby som si ja pripúšťala a kazila si každý deň tým, čo o mne kto povie, tak som už na psychiatrii
-
jin
VIP
Artuš: Riaď sa podľa toho, čo Ti napísala Bolek, nakoľko mi z toho zatiaľ podľa tvojho opisu vychádza, že máš dáky komplex Ty. Zrejme sa príliš zamýšľaš nad vecami, ktoré sa o sebe dopočuješ a zbytočne ich zveličuješ. Chce to nadhľad a trocha sebadôvery. Povedať si: Whatever...! a zabudnúť na to
Ešte však dosť závisú na tom, kto to povedal a nakoľko mal pravdu.....
Inak ešte ma zaujíma tvoj vek...
Inak ešte ma zaujíma tvoj vek...
Bolek - reci ma az tak netrapia hlavne nie od cudzich ludi ale napriklad mi zvykne ubrat naladu ked sa dopocujem ze ma nejaky kamarat ohovara pred inymi a ku mne sa sprava dobre kedze na kamaratstvach mi dost zalezi
DonLuca - babu nemam a kamarati mi nie vzdy s tym pomozu (aj ked sa snazia za co si ich cenim) ale uz to celkove beru tak ze "aha zase ma zlu naladu" kedze u mna sa vyskytuje dost casto preto aj sem pisem kedze neviem co s tym
jin - 15
DonLuca - babu nemam a kamarati mi nie vzdy s tym pomozu (aj ked sa snazia za co si ich cenim) ale uz to celkove beru tak ze "aha zase ma zlu naladu" kedze u mna sa vyskytuje dost casto preto aj sem pisem kedze neviem co s tym
jin - 15
-
DonLuca
Medium Star
To veľmi dobré poznám, ale s tým veľa vecí nenarobíš....aspoň potom zistíš ktorý z tvojich kamarátov je ten skutočný, a ktorý ťa len vodí za nos....v dnešnej dobe to nie je nič neobvyklé, pretože veľa ľudí hrá na viac strán v týchto kamarátskych vzťahoch...Artuš napísal:napriklad mi zvykne ubrat naladu ked sa dopocujem ze ma nejaky kamarat ohovara pred inymi a ku mne sa sprava dobre kedze na kamaratstvach mi dost zalezi
A ten problém, ktorý tu opisuješ, by som na tvojom mieste riešil práve s nejakým tým skutočným kamarátom.... pokecal s ním čo ťa trápi, prípadne ho požiadal o pomoc, či radu
tak uz je tomu asi niekolko mesiacov ale aj v davnejsej minulosti som mal s tym problemy a teraz sa mi to dost prejavuje...
a co sa tyka mojich kamosov oni sa mi vzdy snazia poradit a tak ale uz to dakedy prechadza k zdrbom typu "zase mas zlu naladu vraveli sme ti ze uz nedepkuj" a podobne
EDIT: tak je pravda ze sa obcas nudim ale tak potom zvyknem dakde zajst s kamaratmi... akoze nemam zlu naladu 7 dni v tyzdni ale je to tak skor pol na pol... viacej ma trapi ako lahko dokazem tu dobru naladu
a co sa toho kamarata tyka tak sa skor bojim ze by vykecal ostatnym o mojom probleme...
a co sa tyka mojich kamosov oni sa mi vzdy snazia poradit a tak ale uz to dakedy prechadza k zdrbom typu "zase mas zlu naladu vraveli sme ti ze uz nedepkuj" a podobne
EDIT: tak je pravda ze sa obcas nudim ale tak potom zvyknem dakde zajst s kamaratmi... akoze nemam zlu naladu 7 dni v tyzdni ale je to tak skor pol na pol... viacej ma trapi ako lahko dokazem tu dobru naladu
a co sa toho kamarata tyka tak sa skor bojim ze by vykecal ostatnym o mojom probleme...
-
bolek
Guru
k6: K tomu by som ho nechcela priviesť
Len celkovo mám pocit, že si buď v zlej partii kamošov alebo medzi nich nezapadáš kvôli tým výkyvom nálad. Pokiaľ by to boli totiž priatelia v dobrom slova zmysle, tak by vedeli tvoje správanie aj pochopiť, aj ťa podržať, aj podporiť. Teda ja by som toto očakávala, bo by som sa takto sama v danej situácii zachovala.
Len celkovo mám pocit, že si buď v zlej partii kamošov alebo medzi nich nezapadáš kvôli tým výkyvom nálad. Pokiaľ by to boli totiž priatelia v dobrom slova zmysle, tak by vedeli tvoje správanie aj pochopiť, aj ťa podržať, aj podporiť. Teda ja by som toto očakávala, bo by som sa takto sama v danej situácii zachovala.
-
jin
VIP
Ad.01 - Máš fasa empatických kamarátov podľa tohto...Artuš napísal:tak uz je tomu asi niekolko mesiacov ale aj v davnejsej minulosti som mal s tym problemy a teraz sa mi to dost prejavuje...
Ad.02 - Čo takto si nájsť takého kamaráta, pri ktorom by si mal istotu? Resp. nájsť si takú kamarátku?
//Edit: Ad.03 - Tiež sa mi zdá, že nezapadáš práve kvôli tým citovým výlevom. Ak si nedokážeš nájsť inú partiu a jediná vec, čo Ťa deprimuje sú blbé reči kamarátov apod. Jednoducho pred nimi prestaň prejavovať svoju labilitu - oni prestanú mať blbé reči - ty nebudeš mať podnety na depresiu....
-
DonLuca
Medium Star
Tak presne ako spomínal Mr. Jin , treba si nájsť osôbku s rovnakým zmýšľaním a s rovnakými nazormiArtuš napísal:bolek - mam pocit ze sa asi az tak celkom nechapeme oni sa mi skoro vzdy snazia pomoct aj poradit lenze som povahovo uplne odlisny od nich kedze mam aj ine nazory ine zmyslanie a tak...
jin - ved to ze povahou som od nich uplne odlisny
EDIT//
No veď práve, dusiť to v sebe je totálna blbosť, preto by si si mal nájsť alebo vyčleniť dôveryhodného kamaráta, alebo nájsť priateľku
-
jin
VIP
Wohoo!! Bacha - toto som nepovedal, to je najväčšia blbina. Vylievaj sa koľko chceš, ventiluj sa koľko sa Ti ráči. Iba nie pred nimi. A keď už si teda natoľko odlišný skús to využiť vo svoj prospech. Skús ich pretvoriť "na svoj obraz". Ak to nedokážeš, buď zmeň kamarátov, alebo sa začni prejavovať inde...Artuš napísal:EDIT : ale zase dusit to v sebe tiez nie je najlepsi napad...
dakedy to bolo velmi tazke, ale uz sa to celkom zlepsilo aj ked nie som typ cloveka ktoryy by vela hovoril. Lepsie sa citim v partii dvoch troch kamaratov ktorych dobre poznam ako v partii 10 a viac ludi kde casto ani velmi nemam co povedatbolek napísal:Chápem ťa, asi máš ten pocit, že im nerozumieš, že medzi nich nezapadáš, že si nemáš s nimi čo povedať, že sú úplne iní. Poradiť ti, že skús si nájsť nejakých iných kamarátov, ktorí by mali podobné názory by bolo asi o ničom...
Ako nadväzuješ nové kontakty? Ľahko, ťažko?
Jin - a kde sa mam potom prejavovat ?
-
DonLuca
Medium Star
Pozri to, že žiješ v pomerne malo meste, vôbec neznamená, že si nemožeš nájsť takú osôbku.....len tak pomimo,, pozri keď máš internet, máš veľa možnosti sa s niekym zoznámiť. Ja mám svoju priateľku vďaka internetu a je to osôbka, ktorej sa zdôverím s každým mojím hoc len najmenším problémom a vždy mi to pomôže ak s ňou pokecám keď mám blbú náladuArtuš napísal:DonLuca - Bohuzial taku som nenasiel a kedze zijem v pomerne malom meste tak o tom aj dost pochybujem...