Gitara

Ak neviete kam zaradiť Váš príspevok, použite túto kategóriu...
jorg22
Medium Professional
Medium Professional
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Gitara

Príspevok od používateľa jorg22 »

Chcel by som sa opytat ci sa da naucit hrat na obycajnu(spanielsku) gitaru doma?Podla nejakych knih, lebo som lenivi niekam chodit :lol: .
Ak hej ake knihy by ste mi poradili?A ma to cenu sa ucit hrat na gitaru ked nemam dobry hlas na spievanie?
Chvilu som chodil na kruzok kde som ssa ucil hrat na gitaru ale uz som vsetko zabudol takze by som potreboval odd zakladov sa vsetko naucit.
thx
dudo02
King
King

Príspevok od používateľa dudo02 »

Da sa .Vola sa to samouk.Ja osobne.
A skus do vyhladavania napisat slovo gitara a uvidis kolko tu toho o gitarach je-mozno tam najdes co hladas :wink:
doher
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa doher »

http://forum.gitaristi.sk tam ti kazdi s ochotou poradi.
Fall
Medium Star
Medium Star

Re: Gitara

Príspevok od používateľa Fall »

jorg22 napísal:Chcel by som sa opytat ci sa da naucit hrat na obycajnu(spanielsku) gitaru doma?Podla nejakych knih, lebo som lenivi niekam chodit :lol: .
Ak hej ake knihy by ste mi poradili?A ma to cenu sa ucit hrat na gitaru ked nemam dobry hlas na spievanie?
Chvilu som chodil na kruzok kde som ssa ucil hrat na gitaru ale uz som vsetko zabudol takze by som potreboval odd zakladov sa vsetko naucit.
thx
knih mas plne knihkupectvo staci si vybrat, takysto by som zvazil gitarovu skolu na CD od Pala Chodelku(slovensky gitarovy virtuoz), ale osobne by som ti odporucal najprv nejake sukromne hodiny aspon na zaciatku lebo pochytas vela zlozvykov, v tom ako sa drzi gitara ako sa hra, prstoklady a pod...a ci sa oplati hrat ked nevies spievat? samozrejme pokial nie si hudobne hluchy (cca 10% ludi) tak mas aspon bezny hudobny sluch ktory na hranie staci, nepotrebujes absolutny sluch (tiez cca 10% ludi), staci ked budes poriadne cvicit
puccik
Star
Star

Príspevok od používateľa puccik »

A je lepšie začat na Španielke alebo hned preist na elektriku
fikus-kukis
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa fikus-kukis »

puccik napísal:A je lepšie začat na Španielke alebo hned preist na elektriku
Záleží, kam sa chceš dostať. Každopádne by som potrénoval na akustickej nejaký ten rok-dva. Naučíš sa, ako sa vytvára tón z nástroja, ako trvá, ako sa stráca.

Akustická gitara je podľa mňa vhodnejšia, keďže je (aj) fyzicky bližšia začínajúcemu hráčovi, než kombo stojace v kúte. Začiatočník si musí vypestovať vzťah k nástroju samotnému (čo pri elektrickej gitare môže zvádzať pripisovať nadmernú dôležitosť aparátu zo strany začínajúceho hráča).

Ja by som to videl takto.
Fall
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa Fall »

puccik napísal:A je lepšie začat na Španielke alebo hned preist na elektriku
podla mna, ked chces pokracovat na tej elektrickej tak nevidim dovod preco zacinat na spanielke, ak nato mas tak zacni na elektrike, ale keby si mal kupovat hned prvu o nicm gitaru co zbadas radsej si kup lepsiu akustiku, lebo elektricke gitary su vceobecne omnoho drahsie ako akusticke ak neratame samozrejme rozne koncertne modely, ale ak je tvojim cielom elektrika a mozes si dovolit dobre hrajuci nastroj a knemu aparaturu, tak podla mna elektrika :wink:
Napísať odpoveď