nelegalny win a rychlost netu
-
klm16
Medium Professional
- Kontaktovať používateľa:
nelegalny win a rychlost netu
kamarat ma problem ma dom pripojeny cez wifi a uz asi 2 mesiace mu ide net 10-15 kb/s prisom v zmluve ma tusim 64KB/s. volal spravcovi prisiel k nemu domov vraj je chyba u neho v PC (spyware, spatny do**** win a pod) musel zaplatit za neopravneny vyjazd (600,-).
skusili sme preinstalovat win, vymenili sietovu kartu, napojili net cez router, dokonca sme skusili napojit moj notebook, rychlost nestuplna vobec.
Chyba je vraj ze PC nema legalny win.(poznamka z centra kde sme volali)
je toto vobec mozne???
skusili sme preinstalovat win, vymenili sietovu kartu, napojili net cez router, dokonca sme skusili napojit moj notebook, rychlost nestuplna vobec.
je toto vobec mozne???
-
vladino001
Light Professional
Re: nelegalny win a rychlost netu
klm16 napísal:musel zaplatit za neopravneny vyjazd (600,-).
nič v zlom ale tak ako to opisuješ je to nemožne (sprav Full Format a daj win poprípade skus Linuxa) test rýchlosti mu ukazuje čo?
turtlak69 : Ach jaj Chello prečo nieje aj u nas?
po tomto víkende mám skúsenosť aj z tech. z T-comu a som spokojny ked maju take zazračne hračky na meranie linky (aj ja chcem)
zrejme je to tym, ze jeho PC ma sietovku s MAC adresou inou. a jeho MAC adrese moze zodpovedat ina rychlost. kazdopadne to nelegalnym windowsom nebude. je to ubohe, ze ked nevedia, kde je problem, tak to zvalia na nelegalny win a este aby toho nebolo malo, tak treba cvaknut 600sk. toho providera by som poslal kade lahsie. btw nemusis si linux ani instalovat. staci si spustit nejake liveCD a ukazat, ze to ozaj nefici ako ma.
co sa tyka mojej skusenosti s chellom, tak bola velmi dobra:
prvykrat vypadol signal (bolo to vidno na modeme). prisiel technik, ale signal uz bol dobry a net fungoval. pozrel sa na to, zmeral signal a siel domov. druhykrat zase vypadol signal (teda skor ustavicne vypadaval). prisiel technik, zmeral signal a zahlasil, ze signal je sice dobry, ale aj tak da teda do rozvodne (alebo co to je. proste ta krabica na chodbe) nejaku zazracnu krabicku na zvysenie signalu. a odvtedy je klud. ani raz technik nevidel, ze by tam signal nebol. neplatila sa ziadna pokuta, za neopodstatneny vyjazd. keby mi zahlasi, ze je to tym, ze windows je nelegalny, tak by som ho dost vysmial a ihned volal na support nech ma spoja s IT. ved to je uplne nezmysel predsa
co sa tyka mojej skusenosti s chellom, tak bola velmi dobra:
prvykrat vypadol signal (bolo to vidno na modeme). prisiel technik, ale signal uz bol dobry a net fungoval. pozrel sa na to, zmeral signal a siel domov. druhykrat zase vypadol signal (teda skor ustavicne vypadaval). prisiel technik, zmeral signal a zahlasil, ze signal je sice dobry, ale aj tak da teda do rozvodne (alebo co to je. proste ta krabica na chodbe) nejaku zazracnu krabicku na zvysenie signalu. a odvtedy je klud. ani raz technik nevidel, ze by tam signal nebol. neplatila sa ziadna pokuta, za neopodstatneny vyjazd. keby mi zahlasi, ze je to tym, ze windows je nelegalny, tak by som ho dost vysmial a ihned volal na support nech ma spoja s IT. ved to je uplne nezmysel predsa
No s tym technikom je to asi tak ako to bolo pisane aj na lamerovi: "bracho si dal zaviest internet... no tak prisiel ku nmu neaky manik z firmy a natahoval kable a tak... natiahol to a potom si sadol ku kompu ze ide nastavit ip atd + mail ... no lenze bracho tam ma Kubuntu
ale chlapik to neako nepochopil tak sa najprv pol hodiny trapil a potom vyhlasil ze takto upraveny windows este nevidel - bracho mu vravi ze ale to nie je windows ze je to Kubuntu Linux ale chlap to neako odignoroval a dalej sa snazil najst aspon IE... dalsich 15 minut preslo a na to sa chlap zdvihol ze ide volat a vravi chlapikovy na druhej strane ze tu ma windows Kubuntu a ze ci mu s tym nevie poradit
ked sa snazil spustit v konzole "msconfig" a podobne veci som to uz nevydrzal a siel si zapalit
"
Neviem co by som robil na mieste tvojho kamarata, lebo neda sa velmi vyskakovat s nelegalnymi winom, ale ak by sa dalo, tak by som ukoncil zmluvu a hladal lepsieho providera s tym, ze technikovi by som slusne povedal, ze tomu nerozumie a kaslem na taku firmu.
Neviem co by som robil na mieste tvojho kamarata, lebo neda sa velmi vyskakovat s nelegalnymi winom, ale ak by sa dalo, tak by som ukoncil zmluvu a hladal lepsieho providera s tym, ze technikovi by som slusne povedal, ze tomu nerozumie a kaslem na taku firmu.
-
vladino001
Light Professional
Určite mu to išlo dobre?klm16 napísal:ved mne sa to tiez nezdalo ze to moze byt niecim takym akurat ma zarazilo to ze na jeho PC mu isiel net dobre.
Ono ten net sa vyuziva casto ale ak niekomu nacitava stranku 3-4 min a plati 500 na mesiac tak je to ubohe....
dik chlapci nejako sa to pokusim vyriesit....
Určite tam mal tu jeho IP?
GothaR : To som netušil že sa tu takto zabavim
-
Key5ers0ze
Guru wannabe
provider?wimax?rupkki?to, ze si napisal v zmluve mam tusimeste nic neznamena, ja radim precitat si zmluvu este raz..predpokladam, ze ides cez rupkkiho, ak ano tak si na takuto rychlost zvykaj-aspon cez den, rupkki ide dolu vodou..klm16 napísal:kamarat ma problem ma dom pripojeny cez wifi a uz asi 2 mesiace mu ide net 10-15 kb/s prisom v zmluve ma tusim 64KB/s. volal spravcovi prisiel k nemu domov vraj je chyba u neho v PC (spyware, spatny do**** win a pod) musel zaplatit za neopravneny vyjazd (600,-).
je toto vobec mozne???
neopravneny vyjazd-sa mi skor hodi k policii ako ku servisnemu technikovi..
kedze je to wifi odporucam vyskusat na nejakom nb..a ak nie linux..
Takyto problem s wifi som mal aj ja. Technici tiež nevedeli, čo je s tým, stale dookola mi vypravali, že musím na 5 minut vybrať adapter zo siete a potom počkať (sprostosť jak traky). Prijsť ku mne sa nezmohli. Najprv ignoracia, potom som si otvoril hubu na ICQ podpore, kde bol technik online a neodpovedal mi. Po 2 hodinach sa odhlasil. Na druhy den, ako si precital stavnatu spravu o jeho neschopnosti a odstupeni od zmluvy sa mi velice omluval a sluboval, ze hned sa na to ide pozret.
-Nakoniec z toho nic nebolo, tak som zavolal majitelovi firmy, ten sa na to ochotne pozrel.
-Chyba bola u nich na vysielači, dochádzalo tam k stratám signalu.
-Nakoniec z toho nic nebolo, tak som zavolal majitelovi firmy, ten sa na to ochotne pozrel.
-Chyba bola u nich na vysielači, dochádzalo tam k stratám signalu.
-
klm16
Medium Professional
je do demax.....Key5ers0ze napísal:provider?wimax?rupkki?to, ze si napisal v zmluve mam tusimeste nic neznamena, ja radim precitat si zmluvu este raz..predpokladam, ze ides cez rupkkiho, ak ano tak si na takuto rychlost zvykaj-aspon cez den, rupkki ide dolu vodou..
neopravneny vyjazd-sa mi skor hodi k policii ako ku servisnemu technikovi..
kedze je to wifi odporucam vyskusat na nejakom nb..a ak nie linux..
a ta rychlost je 100% pod garantovanu, v zmluve je 256 slebo 512 kb/s co je 32 alebo 64KB/S.....
ja sa len snazim pomost kamaratovi keby to bol moj net davno maju na firme bombu
-
Key5ers0ze
Guru wannabe