Novy firmware na napalovacku
-
Hossa1881
Medium Professional
- Kontaktovať používateľa:
Novy firmware na napalovacku
mam uz starsiu napalovacku Nec DVDRW ND_2500A problem je vtom ze nove 16x dvd ma uz velky problem poznat a fakt musim doslova hladat ktoru znacku este vie napalit(inak napaluje kvalitne, za 4 roky mozno 2-3 zle), viem ze by to vyriesil novy firmware ale som v tomto novic a neviem co to obnasa, dasa to spravit aj doma, resp. co ktomu treba?
-
hojko
Site Admin
- Kontaktovať používateľa:
Na stranke vyrobcu alebo na strankach zameranych na CD/DVD-RW napalovacky a media si najdi svoj typ napalovacky a firmware. Niektore idu nahodit priamo z Windowsu, teda len pustis subor, pockas minutu, restatnes PC a je to, u inych je postup niekedy zlozitejsii a je nutne to robit cez bootovaciu disketu ci CD. Navody k tomu vsak byvaju dobre a prehladne napisane.
Staru NEC napalovacku Ti mozu mnohi zavidiet, pretoze to boli kvalitne kusky.
Firmware najdes na tejto stranke. Ako je to s prepalovanim to neviem.
Vacsinou byva potrebna aplikacia pribalena v baliku s firmwareom.
Pred flashovanim povypinaj vsetky programy, vyber medium z mechaniky a spusti flashovanie. Potom treba pocitac restartovat.
Na tej stranke co som Ti poslal je niekolko verzii. Ja by som skusil ten posledny. Ten je aj pre Double Layer.
Firmware najdes na tejto stranke. Ako je to s prepalovanim to neviem.
Vacsinou byva potrebna aplikacia pribalena v baliku s firmwareom.
Pred flashovanim povypinaj vsetky programy, vyber medium z mechaniky a spusti flashovanie. Potom treba pocitac restartovat.
Na tej stranke co som Ti poslal je niekolko verzii. Ja by som skusil ten posledny. Ten je aj pre Double Layer.
Impact.. ale tie Tvoje firmware sú neoficiálne, čiže to má bez záruky. Naviac pridávajú podporu dvojvrstvového napaľovania.
Pokiaľ sa bojíš a chceš mať istotu, použi firmware z tadeto:
http://www.cdr.cz/dvd_rekordery/nec/nd2300.html (píše tu 2300, ale po kliknutí sa dostaneš na 2500ku)
Avšak keďže som bol dlhoročný vlastník tejto napaľovačky (maximálna spokojnosť s kvalitou zápisu, maximálna nespokojnosť s čítaním mierne poškodených médií), môžem tiež doporučiť firmware, čo pastol Impact, ktorý prerobí 2500ku na 2510ku s podporou DL médií. Tesne pred kúpou novej napaľovačky som ho skúsil a fungoval niekoľko mesiacov v pohode, napaľoval aj DL média, pričom už vyše roka ju používa bratranec a ešte sa nesťažoval. TOTO VŠAK ROBÍŚ NA VLASTNÉ RIZIKO A AK NIEČO DOBABREŠ, TAK................
Čo sa týka postupu, všade máš priložené readme. V podstate povypínaš všetky programy (myslím, že doporučujú vypnúť aj antivir).. spustíš jeden súbor, pár krát odklikneš OK a po minúte máš flashnutý firmware..
Pokiaľ sa bojíš a chceš mať istotu, použi firmware z tadeto:
http://www.cdr.cz/dvd_rekordery/nec/nd2300.html (píše tu 2300, ale po kliknutí sa dostaneš na 2500ku)
Avšak keďže som bol dlhoročný vlastník tejto napaľovačky (maximálna spokojnosť s kvalitou zápisu, maximálna nespokojnosť s čítaním mierne poškodených médií), môžem tiež doporučiť firmware, čo pastol Impact, ktorý prerobí 2500ku na 2510ku s podporou DL médií. Tesne pred kúpou novej napaľovačky som ho skúsil a fungoval niekoľko mesiacov v pohode, napaľoval aj DL média, pričom už vyše roka ju používa bratranec a ešte sa nesťažoval. TOTO VŠAK ROBÍŚ NA VLASTNÉ RIZIKO A AK NIEČO DOBABREŠ, TAK................
Čo sa týka postupu, všade máš priložené readme. V podstate povypínaš všetky programy (myslím, že doporučujú vypnúť aj antivir).. spustíš jeden súbor, pár krát odklikneš OK a po minúte máš flashnutý firmware..
Pls note following instructions for update procedure:
Connect drive to secondary IDE channel as Master
- napojíš mechaniku ako secondary master
Disconnect all slave hardware from IDE secondary Master
- odpojiš secondary slave, aby na tom jednom kábli bola len mechanika
Use standard UDMA-2 IDE cable
- použi štandardný IDE kábel.. určite budeš mať
Update in Windows "Safe Mode"
- spusti Windows v Safe mode
Under Windows 2000 & XP login as administrator
- musíš byť lognutý ako administrátor
In problem case update without DMA mode, under Windows XP & 2000 in the device manager - "IDE ATA/ ATAPI controllers", you can switch from DMA to PIO mode
- momentálne asi bezpredmetné
Disconnect all external USB/ FireWire devices.
- odpoj všetky externé USB a firewire zariadenia
Deactivate virusscanners, active desktop programs and packetwriting agents
- deaktivuj antivirák a packetwriting program.. ten asi nebudeš mať..
Do not turn off power during the updating process.
- nevypínaj komp, kým neskončí proces
Ak sa náhodou slovenský preklad odlišuje od pôvodného anglického významu, tak správny je ten anglický význam.. (pre prípad, že by si sa začal sťažovať, že som niečo blbo preložil, aby som bol krytý..
)
Connect drive to secondary IDE channel as Master
- napojíš mechaniku ako secondary master
Disconnect all slave hardware from IDE secondary Master
- odpojiš secondary slave, aby na tom jednom kábli bola len mechanika
Use standard UDMA-2 IDE cable
- použi štandardný IDE kábel.. určite budeš mať
Update in Windows "Safe Mode"
- spusti Windows v Safe mode
Under Windows 2000 & XP login as administrator
- musíš byť lognutý ako administrátor
In problem case update without DMA mode, under Windows XP & 2000 in the device manager - "IDE ATA/ ATAPI controllers", you can switch from DMA to PIO mode
- momentálne asi bezpredmetné
Disconnect all external USB/ FireWire devices.
- odpoj všetky externé USB a firewire zariadenia
Deactivate virusscanners, active desktop programs and packetwriting agents
- deaktivuj antivirák a packetwriting program.. ten asi nebudeš mať..
Do not turn off power during the updating process.
- nevypínaj komp, kým neskončí proces
Ak sa náhodou slovenský preklad odlišuje od pôvodného anglického významu, tak správny je ten anglický význam.. (pre prípad, že by si sa začal sťažovať, že som niečo blbo preložil, aby som bol krytý..