Rozdiely vo vzdelanosti, kariére atď.
Rozdiely vo vzdelanosti, kariére atď.
Ahojte zase hodím menšiu anketku na váš názor. Napríklad či podľa vás môžu byť spolu ľudia s rozdielným vzdelaním. Napríklad že či by mohla byť vysokoškoláčka s murárom atď. Dobre oni sa môžu mať dvaja radi ale čo na to rodičia tej holky. Rodičia murára by boli iste hrdý že ich syn má inžinierku ale čo rodičia tej inžinierky, či by toho chlapca nebrali za menejcenného, ako by reagovalo okolie tej holky čo by boli samé VŠ vzdelané a či by jej nevyčítali že má murára. Aký je na toto váš názor? Ona by sa pohybovala v úplne inom okruhu ľudí (menežment a pod) ako ten murár... Ona by zarábala 3x viac ako on. A proste napíšte všetky vaše názory, postrehy, alebo príklady ak dáke vo svojom okolí máte...
Tak ale aby ste to správne pochopili nemyslel som tak aby si inteligentná žena zobrala nejakého hlúpeho murára ale inteligencia nieje vzdelanosť. Môže byť aj robotník inteligentný. Slušný atď. Tak som také voľačo myslel.
Tak ale aby ste to správne pochopili nemyslel som tak aby si inteligentná žena zobrala nejakého hlúpeho murára ale inteligencia nieje vzdelanosť. Môže byť aj robotník inteligentný. Slušný atď. Tak som také voľačo myslel.
-
p4ra
Redeemer
- Kontaktovať používateľa:
Podla mna je to dost individualne. Mas ludi, ktori mozu mat rozhlad, inteligenciu, ale bohuzial nemaju prostriedky na to, aby sa stali vysokoskolsky vzdelanymi. Pre mna osobne neznamena vysoka skola nic, ako som spominal viackrat a toboz nie, ak sa podla toho mam rozhodovat, ci s niekym budem. Je na hlavu postavene odopriet si mozno lasku svojho zivota, kvoli tomu, ze ona skoncila na obchodnej akademii, pokial ty si nejaky jadrovy fyzik.
-
Traktorista
Guru
1. neinteligentny /\ nevzdelany
2. neinteligentny /\ vzdelany
3. inteligentny /\ nevzdelany
4. inteligentny /\ vzdelany
1. spolocnost takychto ludi velmi neoblubujem, nemam si s nimi co povedat, da sa snimi rozpravat len o hlupostiach, v ich pritomnosti sa ani nedaju hovorit inteligentne vtipy, lebo ich nepochopia (zazil som)
-u mna su to ludia, ktori povacsine stoja a pofajcievaju pod branami panelakov a ich rozhovory vyzeraju asi tak, ze: "hej ne", "ta poviem ti" (z takychto "fraz" si casto strielam)
2. s takymito ludmi sa da aj celkom porozpravat, ale tiez to nie je stastna kombinacia, nakolko co sa "nenauci", to si nevie improvizovane vydedukovat (mam take spoluziacky, zhodou okolnosti ich nemam velmi v laske... ako priklad uvediem jednu podmienku, ktoru som si precital zo zosita matematiky (nejaka logaritmicka rovnica) - x>1 a zaroven x=/0 (x sa nesmie rovnat nule) -> celkom sme sa na tom pobavili
)
3. na priklad takejto kombinacie si momentalne nespominam
4. ideal... mam takeho spoluziaka, je super, s nim sa da konverzovat o vsetkom, proste idealna situacia, stale sa vie nejako vynajst
2. neinteligentny /\ vzdelany
3. inteligentny /\ nevzdelany
4. inteligentny /\ vzdelany
1. spolocnost takychto ludi velmi neoblubujem, nemam si s nimi co povedat, da sa snimi rozpravat len o hlupostiach, v ich pritomnosti sa ani nedaju hovorit inteligentne vtipy, lebo ich nepochopia (zazil som)
-u mna su to ludia, ktori povacsine stoja a pofajcievaju pod branami panelakov a ich rozhovory vyzeraju asi tak, ze: "hej ne", "ta poviem ti" (z takychto "fraz" si casto strielam)
2. s takymito ludmi sa da aj celkom porozpravat, ale tiez to nie je stastna kombinacia, nakolko co sa "nenauci", to si nevie improvizovane vydedukovat (mam take spoluziacky, zhodou okolnosti ich nemam velmi v laske... ako priklad uvediem jednu podmienku, ktoru som si precital zo zosita matematiky (nejaka logaritmicka rovnica) - x>1 a zaroven x=/0 (x sa nesmie rovnat nule) -> celkom sme sa na tom pobavili
3. na priklad takejto kombinacie si momentalne nespominam
4. ideal... mam takeho spoluziaka, je super, s nim sa da konverzovat o vsetkom, proste idealna situacia, stale sa vie nejako vynajst
-
vajda65
Medium Professional
čo ja viem nemohlo to byť tým že si to iba zle pochopil, teda - nebolo ako mínus ale ako odrážka, a potom je to správne.....smejo napísal:
2. s takymito ludmi sa da aj celkom porozpravat, ale tiez to nie je stastna kombinacia, nakolko co sa "nenauci", to si nevie improvizovane vydedukovat (mam take spoluziacky, zhodou okolnosti ich nemam velmi v laske... ako priklad uvediem jednu podmienku, ktoru som si precital zo zosita matematiky (nejaka logaritmicka rovnica) - x>1 a zaroven x=/0 (x sa nesmie rovnat nule) -> celkom sme sa na tom pobavili)
Tam islo skor o to, ze ked je x>1 tak potom je zbytocne pisat, ze sa nesmie rovnat 0, lebo ta podmienka x>1 je "nadradena."vajda65 napísal:čo ja viem nemohlo to byť tým že si to iba zle pochopil, teda - nebolo ako mínus ale ako odrážka, a potom je to správne.....
Zelovoc: to mas uplnu prvadu, ale to s touto temou nesuvisi, tu ide o vztah dvoch ludi, nie o to, ze ten kto nema vzdelanie je aj horsi clovek.
//zuzkazuzka: amen, tymto prispevkom je podla mna zodpovedane vsetko co sa tyka tejto temy, presne taky nazor mam aj ja, len som ho nedokazal napisat tak pekne suhrne a zrozumitelne do jedneho prispevku
-
zuzkazuzka
VIP
Či môžu byť takíto ľudia spolu? Myslím, že môžu.
Avšak môj názor je, že človek si akosi prirodzene vyberá partnera, s ktorým ho viažu spoločné názory, aktivity, možnosti... Ak majú rovnakú úroveň vzdelania, resp. patria do rovnakej "vrstvy", je to podľa mňa jednoduchšie. Ono to totiž nie je len o vzdelaní. Závisí na celom životnom štýle človeka. Aj človek s učňovkou bez maturity to môže dotiahnuť ďaleko a môže byť inteligentný a úspešný.
Keď sú si partneri rovní, nikto z nich nemá pocit, že je tým druhým vydržiavaný, nemá pocit menejcennosti kvôli tomu, že on sa živí manuálnou (slabšie platenou) prácou a jeho partnerka robí manažérku v úspešnej firme.
Nič proti manuálne pracujúcim ľuďom - poznám ich niekoľko a všetci sú veľmi fajn, ale myslím, že pokiaľ ten človek stagnuje, nerozvíja sa, nemá záujem o okolitý svet, nemá všeobecný prehľad alebo nadáva ako dlaždič, asi by ma to k nemu veľmi neťahalo.
Avšak môj názor je, že človek si akosi prirodzene vyberá partnera, s ktorým ho viažu spoločné názory, aktivity, možnosti... Ak majú rovnakú úroveň vzdelania, resp. patria do rovnakej "vrstvy", je to podľa mňa jednoduchšie. Ono to totiž nie je len o vzdelaní. Závisí na celom životnom štýle človeka. Aj človek s učňovkou bez maturity to môže dotiahnuť ďaleko a môže byť inteligentný a úspešný.
Keď sú si partneri rovní, nikto z nich nemá pocit, že je tým druhým vydržiavaný, nemá pocit menejcennosti kvôli tomu, že on sa živí manuálnou (slabšie platenou) prácou a jeho partnerka robí manažérku v úspešnej firme.
Nič proti manuálne pracujúcim ľuďom - poznám ich niekoľko a všetci sú veľmi fajn, ale myslím, že pokiaľ ten človek stagnuje, nerozvíja sa, nemá záujem o okolitý svet, nemá všeobecný prehľad alebo nadáva ako dlaždič, asi by ma to k nemu veľmi neťahalo.
p4ra napísal:Podla mna je to dost individualne. Mas ludi, ktori mozu mat rozhlad, inteligenciu, ale bohuzial nemaju prostriedky na to, aby sa stali vysokoskolsky vzdelanymi. Pre mna osobne neznamena vysoka skola nic, ako som spominal viackrat a toboz nie, ak sa podla toho mam rozhodovat, ci s niekym budem. Je na hlavu postavene odopriet si mozno lasku svojho zivota, kvoli tomu, ze ona skoncila na obchodnej akademii, pokial ty si nejaky jadrovy fyzik.
naozaj je podla mna prizemne ludi takto kastovat a robit medzi nimi rozdiely ( niektore prispevky ma dooost dostali)... a nevidim taktiez dovod, preco by si nemali rozumiet dvaja ludia, pritom jeden ma "titul" a druhy nie
v com je ten druhy menejcenny, je preto menej obdareny inteligenciou?
Vysokoskolsky titul este nehovori nic o inteligencii cloveka...
Áno. Samozrejme nemyslel som ani to aby prezident chodil s upratovačkou. Ale proste dnes už aj vysoké školy sú na úrovni a niektoré nie. Sú kadejaké súkromné VŠ ktoré berú bez prijímačiek, niektorým titul kúpi zazobaný tatko. Dnes už na VŠ môžu študovať aj štvorkári keď nato majú financie (to či to dotiahnu je otázne) ale proste dnes sú možnosti pre každého...
Ja som myslel skôr ten prípad že dajme tomu nemá každý rovnakú hlavu nemá každý kocku že zvládne predmety ako fyzika, matematika. Proste niekto nemá bunky na také príklady a výpočty a tak jednoducho nemá ani matúru. Ale to neznamená že je to sprostý človek. Či súdite človeka poďla toho že akú rovnicu dokáže vypočítať alebo podľa toho aký je?
Ja som myslel skôr ten prípad že dajme tomu nemá každý rovnakú hlavu nemá každý kocku že zvládne predmety ako fyzika, matematika. Proste niekto nemá bunky na také príklady a výpočty a tak jednoducho nemá ani matúru. Ale to neznamená že je to sprostý človek. Či súdite človeka poďla toho že akú rovnicu dokáže vypočítať alebo podľa toho aký je?