ja chcem takeho aby som napriklad s nim mohol ist behat cez leto alebo kupat sarixo napísal:Tomáško neviem prečo by si sa mal hanbiť za srnčieho ratlíka...to je äúplne normálny pes,to nieje žiadny mutant,netvor a ani iný podivný zrod,ale ak sa ti nepáči budiš,my sme mali viac ako 20 psov za môj život a tento je najlepší
Odporucte psa
-
Tomasko
Guru wannabe
- Kontaktovať používateľa:
-
tomo.za
Light Star
no mozno mali nejakeho extra blbeho ale jazveciky su velmi intelignetne... na druhu stranu su aj neskutocne tvrdohlave preto velmi zalezi na cloveku co z toho psa bude... ale podla tych kriterii by som odporucal to co tu uz bolo viac menej napisane... labradory, retrievery, irsky seterskenner napísal: ten pes je taky debil ze to ani pravda neni
-
nErD. ' z
Medium Star
Zlaty retrivier je fakt dost dobry pes hravy, pre deti, učenlivy. Mam uz dost dlho zlateho retriviera, resp. foter ho ma. je zlaty (povahovosnaque napísal:labradora mam doma.. resp. zlateho retrivera.. - dobry pes...
potom mam aj novofudlanskeho... tiez dobra, tvojim poziadavkam vyhovujuca rasa.. akurat ze je dost velky...
-
snaque
Light Professional
nooo labrdor je trocha vycviceny... my sme ho mali asi 1 rok v bytovke.. takze tam sa naucil spravat v byte... teraz uz byvame v dome.. cize kaka vonku, kde pride... ale ked ho pustime dnu, tak s nim nie je ziaden problem.a mas ho vycviceneho? myslim napriklad ci vie umiestnit svoju potrebu tam kde chces![]()
ked sa s nim idem nahodou prejst, tak ho mozem mat aj pusteneho...
ale zase ma taku zvlastnu "potrebu", ze ked som s nim von, tak sa mi uz asi 2-3 krat stalo ze sa vyvala v hovnach ked som ju mal pustenu
no a ten novofudlansky... toho sme kupovali rovno do domu.. cize toho dnu ani nepustame... ked ju pustime.. tak prve co urobi sa od radosti pocura... a nasledne ide zase von... ale ona je dost inteligentny, tvrdohlavy pes...
a ten pes by neublizil ani muche... strasne mierumilovny pes...
tu by sa o tom dalo pisat strasne vela ale...
-
vivaSlovakia
Guru wannabe
..a prave pre to by som si labradora nebral. Je strašne temperamentny, ako šteňa pobláznený, pre starších ľudí a ľudí, ktorí si prvý krát idú zadovážiť psíka by som ho rozhodne nedoporučoval. A navyše ani nie je taký nteligentný, ako sa o nich hovorí.fruxo napísal:u mna jednoznacne Labrador
ale skor by som povedal ze nie podla rasy si vyberaj psa ale podla toho aky je, ako sa sprava, ako reaguje ...
-Viem, o čom rozprávam, v prostredí psov som vyrastal, moja mama už 30 rokov cvičí psov (medzi nimi aj slepeckých, či asistenčných k vožičkárom a terapeutických psov) a vravim - labrador je poklad, pokial ho dobre vycvičíš, ale treba naňho skúseného psovoda a vela trpezlivosti.
Toto je nezmysel jak traky, neviem, čo k tomu mám dodať.Curuj napísal:vraj vacsina cistokrvnych psov moc inteligencie nemaesteze ja mam poulicnu zmes. a inteligencie ma pre seba az az. moj pes je krizenec spica s niecim. ale podarila sa
-Ja osobne by som ti odporúčil Cairn Terriera. Vzrastom je to síce malý psík, ale osobnosťou veľký. Sú vyrovnaní, inteligentní, ľahko ovládateľní.
-Nemeckého ovčiaka by som osobne nechcel. Je to taký robot, ktorý ti bude hoci aj donekonečna nosiť loptičku, proste pracovný pes. Samozrejme je pracovná a exterierova línia, keby si ho bral, tak rozhodne tú exterierovu (na štýl komisara rexa ).
-
Tomasko
Guru wannabe
Frikso: nie je to ich prvy pes, mali sme akita inu krizeneho s kokrspanielom, cize nejaky mudry nebol
ale dedko ho vycvicil, ze ho posluchne na slovo, aj sadnut vie, aj lahnut, aj labku podat, samozrejme, ked sa mu chce... cize nemyslim, ze by bol dedko neschopny 
Ovciaka sme chceli pretoze je strazny pes, ale neviem, jeho schopnosti sa mi nepacia, ja mam radsej mierumilovne psy
Ovciaka sme chceli pretoze je strazny pes, ale neviem, jeho schopnosti sa mi nepacia, ja mam radsej mierumilovne psy
labradora ku starym ludom? si sa snad zblaznil nie? je to jeden z najblaznivejsich a najhravejsich psov akych poznam, co v praxi znamena ze kym dostane rozum znici a rozhryzie snad vsetko co mu pride pod tlapu, potrebuje strasne vela pohybu musi sa proset vyblaznit, nie je to ten "postelovy" typ ktory sadne ku panicke do sedacky a hodiny pocuva ako sa snim rozprava pri tom ako strykuje a pozera oblubenu telenovelu ano ked vyrastie je to vyrovnany pes, ale kym sa tak stane je to spust
koker: ano je to skvely hafan ale asi najpazravejsi akeho poznam, co moze viest ku problemom s nadvahou ked nema prisne kontrolovany objem zradla, co nasledne moze viest ku problemom s klbamy a najtvrdohlavejsi, co moze v kombinacii s jeho vysokou inteligenciou viest ku znacnym problemom, ludovo povedane je vychcany
to co si okopcil o vlciakovy to su kriteria na "chovnu" povahu, teda aky by mal byt chovny pes a vystavny sampion, nikdo ti nezaruci ze taky bude, ja osobne by som sa neodvazil vziat si vlciaka, lebo sa mu treba aspon prve dva roky venovat na 100% a pravidelne chodit na cvicak inak zneho vyrastie nieco co sa neskutocne tazko ovlada a nevie kde ma hranice
celkovo vsetky velke psy potrebuju hlavvne kym su mlade vela pohybu a blaznenia, dozoru a spolocnosti nemozes ich proste vypustit na zahradu, cize skor by som odporucal nieco mensie, ak si ochotny dotahovat sa s tvrdohlavym kokerspanielom, mohla by to byt vyborna volba, pripadne ineho "spaniela" mozno vacsieho ak koker nie je pre teba dost muzny/v sucasnosti je u nich trend veduci k "miniaturizacii" / kazdopadne to zvaz lebos tarat sa o psa nie je len to, ze sa snim raz za tyzden pojdes vybehat, musis sa mu venovat
koker: ano je to skvely hafan ale asi najpazravejsi akeho poznam, co moze viest ku problemom s nadvahou ked nema prisne kontrolovany objem zradla, co nasledne moze viest ku problemom s klbamy a najtvrdohlavejsi, co moze v kombinacii s jeho vysokou inteligenciou viest ku znacnym problemom, ludovo povedane je vychcany
to co si okopcil o vlciakovy to su kriteria na "chovnu" povahu, teda aky by mal byt chovny pes a vystavny sampion, nikdo ti nezaruci ze taky bude, ja osobne by som sa neodvazil vziat si vlciaka, lebo sa mu treba aspon prve dva roky venovat na 100% a pravidelne chodit na cvicak inak zneho vyrastie nieco co sa neskutocne tazko ovlada a nevie kde ma hranice
celkovo vsetky velke psy potrebuju hlavvne kym su mlade vela pohybu a blaznenia, dozoru a spolocnosti nemozes ich proste vypustit na zahradu, cize skor by som odporucal nieco mensie, ak si ochotny dotahovat sa s tvrdohlavym kokerspanielom, mohla by to byt vyborna volba, pripadne ineho "spaniela" mozno vacsieho ak koker nie je pre teba dost muzny/v sucasnosti je u nich trend veduci k "miniaturizacii" / kazdopadne to zvaz lebos tarat sa o psa nie je len to, ze sa snim raz za tyzden pojdes vybehat, musis sa mu venovat
Re: Odporucte psa
ja mam labradorskeho retrievera - parada pesTomasko napísal:Chcel by som kupit psa pre:
starsich ludi do rodinneho domu, dolezita je inteligenia, vztah k detom
zatial mam vyhliadnuteho Labradora
poznate nejakych dobrych psikov?
moj oco (uz prakticky dedoFall napísal:labradora ku starym ludom? si sa snad zblaznil nie? je to jeden z najblaznivejsich a najhravejsich psov akych poznam, co v praxi znamena ze kym dostane rozum znici a rozhryzie snad vsetko co mu pride pod tlapu, potrebuje strasne vela pohybu musi sa proset vyblaznit, nie je to ten "postelovy" typ ktory sadne ku panicke do sedacky a hodiny pocuva ako sa snim rozprava pri tom ako strykuje a pozera oblubenu telenovelu ano ked vyrastie je to vyrovnany pes, ale kym sa tak stane je to spust
a zvladne dedko velkeho psa? neber to ako urazku, ale stena labradora alebo vlciaka zvladne "znicit" aj mladych ludi, pokial ho dedko zvladne a vazne sa mu bude schopny venovat 24/7 tak vtom nevidim problem, ale bude ho treba naozaj cvicitTomasko napísal:ono dedko sa mu bude venovat 24/7 chapes... takze v tom nevidim problem a ja zase chcem takeho preto aby som s nim mohol chodit behat![]()
takze mi to moc nevadi
Ja by som to na tvojom mieste zvážil. Labrador je poblazneny buldozer, osobne by som ho nechcel, hoci by som si ho vedel vycvičiť.Tomasko napísal:Frikso: nie je to ich prvy pes, mali sme akita inu krizeneho s kokrspanielom, cize nejaky mudry nebolale dedko ho vycvicil, ze ho posluchne na slovo, aj sadnut vie, aj lahnut, aj labku podat, samozrejme, ked sa mu chce... cize nemyslim, ze by bol dedko neschopny
BTW: až tak sa ti páči?