Stlaceny vzduch

Všetko čo hľadáte a doteraz sa vám to nepodarilo zohnať smerujte sem...
Tripmaster
Light Star
Light Star
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Stlaceny vzduch

Príspevok od používateľa Tripmaster »

ahojte, planujem vyrobu vlastneho kompresoru pre dvojcinnu pistol. ako zaklad pouzijem chladnickovy kompik a 2l tlakovku z hasiaceho pristroja. bohuzial stlaceny vzduch musi byt nejak kontrolovany, popripade isteny aby mi neroztrhalo hnaty, preto potrebujem na stavbu nejake pristroje ako regulacny ventil, tlakovy spinac, mozno spatny a poistny ventil, nejake fittingy a podobne. problem je, ze to nemam kde zohnat. hlavne v takej cenovej relacii ako si predstavujem. planujem na to vsetko minut 2000-2500,- inac sa mi to neoplati. urcite tu niekto "operuje" v podobnom obore, tak sa pytam ci by mi nemohol "dohodit" nejaky e-shop. aspon pre predstavu aky je sortiment, aby som sa mohol rozhodnut a spravne vybrat. v najblizsich dnoch mam v plane obehnut mesto. sice nemam sajnu kde by mali podobne prislusenstvo, ale ked take najdem, nechcem vyzerat ako debko.vopred dakujem

ps: googlil som vsetko mozne, a aby som upresnil jedna sa mi hlavne o slovenske e-shopy :)
Kibo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Kibo »

je jasne ze byt domacim kutilom ma nieco do seba, ale divim sa ze sa ti do toho chce, ked kompresor sa da kupit od dakych 3000-3300,- Sk a mas nato aj zaruku a aj vzusnik ma vacsi objem, cize nebude tak casto vrcat :P
dudo02
King
King

Príspevok od používateľa dudo02 »

Tripmaster napísal:..
No pokial to chces lacno-sup na smetisko,teda zberne suroviny :) .A doluj :D ..
Mas nejaky navod podla ktoreho to robis?Ja som davnejsie robil na striekacej pisloli,technika sa vola"Americka retus".Tiez som pouzil hasicak,ako nadobu.Aky tlak tam potrebujes?
Martinekk
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Martinekk »

Tlakovy spinac sa da bezne kupit, redukcia tlaku tiez. nevidim v tom problem. Na spinaci je take cervene koliesko a manometer. nim sa nastavuje tlak a zaroven sluzi ako vypinac. Ta redukcia tlaku(neviem ako sa tomu presne nadava) je na obmedzenie tlaku na vystupe. napriklad v robote sme mali kompresor s dvoma vystupmi. jeden bol takto regulovany(pre automaticke pneumaticke upinanie obrobku na pile) a druhy bol neregulovany. Tam bola pistol na vyfukovanie pilin atd... videl som to v nejakom shope, dalo sa to bezne kupit. na spajanie sme mali FESTO rychlospojky. su kvalitne, vydrzia dost...
Tripmaster
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Tripmaster »

Kibo: nejde mi o to ze si nieco spravim sam, chcem to spravit lebo ma to vyjde lacnejsie. nemam staly prijem a ani rodicia a iani na autorita by nemala radost kebyze miniem 6k na podobnu supravu. ten kompik zostavujem len z nutnosti. ku pistoli ktoru si chcem zaobstarat treba privadzat vzduch stale, a ten tlak nesmie kolisat inac sa mi moze spravit krupica alebo nejaka ina deformacia laku.este k tomu vrcaniu :D cim vacsi vzdusnik, tym dlhsie trva naplnenie na zaciatku prace. cize to vrcanie vyjde narovnako :wink:

dudo02: no videl som par schem zapojenia, obkukol som si niekolko uz podobne postavenych kompresorov cize predstavu zapojenia mam, len netusim kde zohnat suciastky. smetisko som vylucil hned, jedine sa tam da zohnat uz spominany vzdusnik alebo pri velkom stasti funkcny chladnicak. pravdepodobne budem pracovat s vystupnym tlakom okolo 0.5 baru, podla farby, preto potrebujem regulacny ventil s manometrom a pokial mozno aj s odlucovacom oleja (ale to bude asi zbytocne, pretoze kym nebude odlucovac pred tlakovkou, olej ostane v nej)

Martinekk: diki za vysvetlenie :D
dudo02
King
King

Príspevok od používateľa dudo02 »

http://www.airnews.eu.sk/index.php?opti ... 9&Itemid=2=Tu je celkom dobry navod a su tam aj nejake odkazy.Inac v zbernych surovinach by si toho mohol dost vela zohnat..
Napísať odpoveď