zdravicko.
co si myslite o klavsnici na notebookoch? je prisposobena na kazdodenne pisanie? nevadi jej ked sa na nej casto a vela pise?
niekde som pocul ze ked sa na nej casto pise ze sa pokazi a treba ju dat do opravy a ze to nestoji malo. a kedze mam noebook tak chcem vediet ci si nemam dokupit radsej nejaku USB klavesnicu a nepouzivat ju .... co mi poradite? ake su vase dlhodobe skusenosti???
klavesnica na notebooku
No mne sa zda, ze sa ten plast skor osucha. Draha nie je, stoji okolo 300 Sk. Este som ju nemenil a snad ani nebudem musiet 
Na kazdodenne pouzivanie je v pohode, ale nie na dlhodobu pracu, vtedy sa hodi ergonomicka.
Ja mam uz externu usb klavesnicu a je to omnoho pohodlnejsie, ak pracujes s cislami, tak ocenis blok numerickej klavesnice. Ale ber to tak, ze ja mam ako externu Logitech Wave a ta je uz o dost pohodlnejsia aj oproti obycajnej klavesnici na kabel. Na notase ti moze vadit aj teplo a to, ze sa osucha aj jeho plast a potom to moze pri jeho predavani znizit cenu.
Cize - ak ide iba o pohodlie, tak je to porovnatelne s obycajnou klavesnicou, da sa zvyknut aj na to, ze je blizko pri monitore, aj ked to nie je uplne zdraviu prospesne a je vhodne notas podlozit, aby bol monitor vyssie.
- ak berieme do uvahy ekonomicku stranku, tak sa urcite oplati kupit externu klavesnicu, tym znizis aj riziko poliatia a tiez ostane notebook dlhsie vyzerat ako novy, bude stacit utierat iba prach
Na kazdodenne pouzivanie je v pohode, ale nie na dlhodobu pracu, vtedy sa hodi ergonomicka.
Ja mam uz externu usb klavesnicu a je to omnoho pohodlnejsie, ak pracujes s cislami, tak ocenis blok numerickej klavesnice. Ale ber to tak, ze ja mam ako externu Logitech Wave a ta je uz o dost pohodlnejsia aj oproti obycajnej klavesnici na kabel. Na notase ti moze vadit aj teplo a to, ze sa osucha aj jeho plast a potom to moze pri jeho predavani znizit cenu.
Cize - ak ide iba o pohodlie, tak je to porovnatelne s obycajnou klavesnicou, da sa zvyknut aj na to, ze je blizko pri monitore, aj ked to nie je uplne zdraviu prospesne a je vhodne notas podlozit, aby bol monitor vyssie.
- ak berieme do uvahy ekonomicku stranku, tak sa urcite oplati kupit externu klavesnicu, tym znizis aj riziko poliatia a tiez ostane notebook dlhsie vyzerat ako novy, bude stacit utierat iba prach
kvalitu klavesnice neznizis, ani ju castmym pouzivanim nijak neposkodis, skor by som si dal pozor nato aby ti notebook niekde nespadol alebo stalo sa mu ine mechanicke poskodenie, vtedy sa zvyknu klavesy polamat a mozes kupovat novu klavesnicu, ovsem ak mas notas miesto klasickeho desktopoveho PC tak doporucujem kupit normalnu klavesnicu, myslim ze to zvysuje pohodlie a skracuje cas na pisanie - ma lepsie rozlozenie