LEGÁLNY WINDOWS - nutnosť alebo prepych?

Informácie o software, ankety...
NuSuey
Professional
Professional
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa NuSuey »

osobne mam teraz vistu OEM, ale dostal som OS bez systemu cize ho mam vlastne nelegalne.. ale XP ide na notebooku zle, v Ubuntu mi zase nejde Wifi karta a nepodarilo sa mi ju tam rozbehat :(

je to tazke.. platit nehodlam za windows, ak ale sfunkcnim vsetko na linuxe .. ostavam na linuxe nadobro
Gothar
Moderátor
Moderátor

Príspevok od používateľa Gothar »

Predhazdujem VELMI zaujimavy clanok: link
Zaujala ma hlavne ta technicka podpora.
alfonz
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa alfonz »

Oni za to pýtali peniaze? Takú Vistu môžem mať za pár minút, zapnem Total Commander, napojím sa na svojho lokálného distribútora a mám to isté zadarmo, 10-20x rýchlejšie, a môžem si to stiahnuť koľkokrát chcem.

//aha :idea:
Gothar
Moderátor
Moderátor

alfonz napísal:Oni za to pýtali peniaze? Takú Vistu môžem mať za pár minút, zapnem Total Commander, napojím sa na svojho lokálného distribútora a mám to isté zadarmo, 10-20x rýchlejšie, a môžem si to stiahnuť koľkokrát chcem.
Lenze im neslo o to, aby ziskali vistu, ale aby si overili ako to je so spamom a jeho pravdivostou. Faktom ostava, ze softver nakupili a treba brat aj ohlad na to, ze to robili ako laici. Bezny pouzivatel nema ani sajnu o warez forach a miestnych ftp. Pride mu mail s dobrou opnukou, tak si soft kupi a vobec nemusi tusit, ze je to nelegalne, v tom je podstata clanku. A zaujimave je na tom to, ze pirati sa nespravali tak, ako by sa od nich mohlo cakat - zhrabnu peniaze, daju nejaky soft co ani nefunguje a je pokoj, zakaznikovi dokonca pomahaju.
Andi_Cibula
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Andi_Cibula »

Orig. Windows, prepych alebo nutnosť ?
Pre mňa zbytočnosť.
Nemienim platiť za soft. ktorý ma vlastne nútia používať.
Odznel tu na fóre názor, že Billovi iba závidíme, že z ničho vybudoval takto silnú firmu. To je síce pravda, ale peniaze kazia charakter, ale aj tak, povdel by som, že Bill je už iba akousi bábkou Microsoftu, moc majú v rukách iní ludia. Aj tak Bill tento rok odijde z firmy.

Tí piráti z Gotharovho príspevku sú fakt borci, svojim spôsobom ich obdivujem, i ked sú z právno-morálneho hladiska záporňáci.

Peniaze kazia charakter, ale Bill hádam taký nie, dosť sa stará o svoju charitatívnu organizáciu, peniaze asi pokazili niekoho iného v MS.
Sheep
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Sheep »

Racius napísal:Orig. Windows, prepych alebo nutnosť ?
Pre mňa zbytočnosť.
Odznel tu na fóre názor, že Billovi iba závidíme, že z ničho vybudoval takto silnú firmu. To je síce pravda, ale peniaze kazia charakter, ale aj tak, povdel by som, že Bill je už iba akousi bábkou Microsoftu, moc majú v rukách iní ludia. Aj tak Bill tento rok odijde z firmy.

Tí piráti z Gotharovho príspevku sú fakt borci, svojim spôsobom ich obdivujem, i ked sú z právno-morálneho hladiska záporňáci.

Peniaze kazia charakter, ale Bill hádam taký nie, dosť sa stará o svoju charitatívnu organizáciu, peniaze asi pokazili niekoho iného v MS.
ze nutia pouzivat? nikto ta ho nenuti pouzivat, mas tu Mac OS, Linux s milion distribuciami a ked sa ti ani tie nepacia tak si ho upravis podla potreby, neviem ja som velmi rad ze existuje taky system ako je windows, je velmi prehladny, funkcny, kompatibilita s mnozstvom hardwaru a softwaru, velke multimedialne moznosti, neviem ako by som s terajsimi narokmi bezal na linuxe, velka skoda ze to MS pokazil tymi aktivaciami cisel, inak by som nezavahal a windows si kupil
KoCi
Darca
Darca

Príspevok od používateľa KoCi »

Racius - ak som spravne pochopil, ty keby si bol vlastnikom firmy vyvijajucej nejaky komplexny SW, tak by si ho daval zadara, aby ta nepokazili peniaze? :) Ocenujem tvoj pristup a zelam ti vsetko dobre v buducej kariere - uprimne. Ale neviem ako si zaplatis tych vyvojarov, ktori si dneska pytaju nemale palky.

Nemyslim zeby Win bol nejak predrazeny - na svoju komplexnost je za smiesny peniaz. Len za ekonomicky SW ktory mozno vo svojej firme budes pouzivat, das vyssi balik penazi, kde si navyse zvycajne full technicku podporu riadne platis.

Nehovoriac o tom ze dnes uz nie je situacia "Windows, alebo nic" takze naozaj je z coho si vybrat. Preto by som upravil tvoj komentar asi takto: Preco by som mal platit za system, ktory pouzivam uplne zadara...

(neviem mozno jedneho dna sa naplni marxova utopia a bude aj jedlo aj software aj vsetko zadara, a vsetci budeme zit zo stastia tych druhych)
lekoklatik
VIP
VIP

Príspevok od používateľa lekoklatik »

GothaR napísal:Predhazdujem VELMI zaujimavy clanok: link
Zaujala ma hlavne ta technicka podpora.
Skvely článok
Gothar
Moderátor
Moderátor

Racius napísal:Orig. Windows, prepych alebo nutnosť ?
Pre mňa zbytočnosť.
Toto by som ti bral, keby si fungoval na linuxe a v nom mal vo virtualnej masine nahodeny nelegalny windows, ktory by si vyuzival iba nudzovo, ak bolo treba nieco do skoly alebo prace. Ked mas iba windows, tak nemozes tvrdit, ze bez neho by si nemohol fungovat, lebo linux ho vie uz dost dobre nahradit takmer vo vsetkych oblastiach.
shanoy
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa shanoy »

Prosim vas potrebujem poradit.. Kupil som ntb s OS Vista...no nedostal som DVD..A potrabujem preinstalovat system.. ako nato?? Staci ked si zozenem DVD s vistou a dam svoj kod co mam na nalepke? Bude vsetko ok?
Gadelat
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Gadelat »

shanoy napísal:Prosim vas potrebujem poradit.. Kupil som ntb s OS Vista...no nedostal som DVD..A potrabujem preinstalovat system.. ako nato?? Staci ked si zozenem DVD s vistou a dam svoj kod co mam na nalepke? Bude vsetko ok?
Na disku by si mal mat image DVD s Vistou
Mek
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Mek »

Nepaci sa mi, ze vyrobcovia coraz viac na nove masiny tlacia hlistu (rozumej vistu) a zakaznik nema moznost nainstalovt si xp, lebo
1) nie su ovladace na sata radic, ktore treba pre instalaciu
2) nie su ovladace na ethernet controller, na grafiku (u notebookov), na zvuk a dalsie veci
ako som pisal, pc s hlistou by som si nikdy nekupil. M$ a vyrobcovia takto diskriminuju tych, co sa v tom vyznaju a nechcu hlistu, pretoze im zuzuju vyber modelov PC - tych s XP alebo bez OS je velmi malo. Nutia ludi platit za nieco, o co nemaju zaujem.
Mojmu fotrovi som preinstalovaval novy notebook - toshiba x200 tusim, a bola k nemu hlista. Cely den som nerobil nic ine, len na nete hladal ovladace a skusal vsetky mozne varianty, aby sa mi to ako-tak podarilo rozchodit. Na stranke vyrobcu bolo vsetko len pre hlistu. Este ze existuju rozne fora, kde ludia s podobnymi problemami ponukli linky na ovladace priamo od vyrobcu konkretneho hardveru, alebo ovladace od toshiby pre starsie modely, ktore mali dany hardver rovnaky.
Dovod k navratu na XP bol ten, ze mu tam nesiel autocad a dalsie programy a kedze ten notebook je firemny, tak ho ma primarne na pracu. To je ale blby OS, ze tam nejdu zakladne pracovne nastroje...
Asi tolkoto tomuto problemu :?
shanoy
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa shanoy »

Gadelat napísal:Na disku by si mal mat image DVD s Vistou
no ja nemam..tak jak?
muffy69
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa muffy69 »

shanoy napísal:no ja nemam..tak jak?
no presnejsie to ani nie je image, mal by si mat v notebooku program ktory napali windows, resp.particiu na dvd/cd, ktoru mozes potom obnovit, bolo by lepsie napisat aky mas typ notebooku
Invader
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa Invader »

Mek napísal:Nepaci sa mi, ze vyrobcovia coraz viac na nove masiny tlacia hlistu (rozumej vistu) a zakaznik nema moznost nainstalovt si xp, lebo
1) nie su ovladace na sata radic, ktore treba pre instalaciu
2) nie su ovladace na ethernet controller, na grafiku (u notebookov), na zvuk a dalsie veci
ako som pisal, pc s hlistou by som si nikdy nekupil. M$ a vyrobcovia takto diskriminuju tych, co sa v tom vyznaju a nechcu hlistu, pretoze im zuzuju vyber modelov PC - tych s XP alebo bez OS je velmi malo. Nutia ludi platit za nieco, o co nemaju zaujem.
Mojmu fotrovi som preinstalovaval novy notebook - toshiba x200 tusim, a bola k nemu hlista. Cely den som nerobil nic ine, len na nete hladal ovladace a skusal vsetky mozne varianty, aby sa mi to ako-tak podarilo rozchodit. Na stranke vyrobcu bolo vsetko len pre hlistu. Este ze existuju rozne fora, kde ludia s podobnymi problemami ponukli linky na ovladace priamo od vyrobcu konkretneho hardveru, alebo ovladace od toshiby pre starsie modely, ktore mali dany hardver rovnaky.
Dovod k navratu na XP bol ten, ze mu tam nesiel autocad a dalsie programy a kedze ten notebook je firemny, tak ho ma primarne na pracu. To je ale blby OS, ze tam nejdu zakladne pracovne nastroje...
Asi tolkoto tomuto problemu :?
Aka verzia autocadu ti tam nesla? Ja som to robil susedovi na viste, dal som mu tam Autocad 2007 a on sam si stiahol nejaky patch a slo to. AJ 3D max mu ide. Osobne mam tiez VIstu na booku a nadaval som nato, no teraz som spokojny, ide to dobre, ze to zere ramku ma moc netrapi, mam jej dost, heh. Akurat to dlhe spustanie, ale pouzivam stand by, takze pohoda. Inac kedze mam origos vistu, ma opantala ta tuzba mat aj office, kedze bol v ponuke za nejakych 1990SK na 3PC. Ale upadla, bo nemam peniaze nazvis. To iste aj Total commander, nejakych 900SK. Nieje to vela, ale sa to nakopi a uz je to moc.
galleon
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa galleon »

a preto je software ako sex.... Najlepsi je zadarmo :)
Cesar
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Cesar »

Najviacej zábavné je, že si ľudia kupujú počítače s legálnou Vistou a potom to sformátujú a inštalujú nelegálne XP. :lol:
Invader
Light Star
Light Star

Cesar napísal:Najviacej zábavné je, že si ľudia kupujú počítače s legálnou Vistou a potom to sformátujú a inštalujú nelegálne XP. :lol:
Mas pri notebookoch na vyber?
Cesar
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Cesar »

Ja by som sa aspoň opýtal, keď je tam málo RAM-u či by sa to nedalo (a za akú cenu) s XP alebo bez OS.
Invader
Light Star
Light Star

Cesar napísal:Ja by som sa aspoň opýtal, keď je tam málo RAM-u či by sa to nedalo (a za akú cenu) s XP alebo bez OS.
Koho sa opytas? Ked znacka ma dohodu s MS , ze tam da Vistu, tak tam bude vista. Ty to nezmenis. Cital som clanok, ze jeden talian zaloval MS, ze nema na vyber a musi mat vistu. Vyhral, ale vies co vysudil? 9000SK. S tym nic nenarobis, to je monopol MS.
Napísať odpoveď