rozdelenie 250Gb disku

Ak potrebujete pomoc alebo poradiť, píšte sem (len PC, elektronika atď.)...
fedorm
Medium Expert
Medium Expert

rozdelenie 250Gb disku

Príspevok od používateľa fedorm »

Cawte mam 250Gb disk.Chcel by som si ho rozdelit na 5 casti po 50Gb cez program Partition Magic 8.neviete mi poradit ako to mam urobit?nechcem s toho disku nic vymazat a je skoro zaplneny.dik
cORP.
Addict
Addict
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa cORP. »

no na 5 casti po 50gb to nerozdelis pretoze ten diska ma prakticku kapacitu cca 233gb takze musis dat 4 casti a zysnu mensiu ja mam tiez 250gb a mam deleny na 100gb 100gb a zvysok cca 33gb talze tak a cez partition magic to myslim ide aj s udajmy ale potrva to pekne dlho
fedorm
Medium Expert
Medium Expert

a hodil by si mi daky navod ako to spravit?lebo neviem ako to..a maximalne mi ide jedna cast 30Gb..dik
cORP.
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

no kedze ti ide maximalne na 30gb predpokladam ze to mas naformatovane na fat32 chalan no neviem ci sa ti oplati s tym erkat radsej si od niekoho zozen nejaky velky disk vsetko zazalohuj a sprav to na cisto od znova lebo formatovat disk a zaroven na nom mat data no neviem a ak by si chcel mat na jednom oddiely viac ako 30gb musis to uz mat na ntfs
fedorm
Medium Expert
Medium Expert

tak to viem..a ntfs mam..
cORP.
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

tak musi ist aj viac ako 30gb
fedorm
Medium Expert
Medium Expert

nejde tam zvolim ze ho chcem ako primarny ze ho chcem ako G:/ meno toho disku a ked tam 50000Mb tak mi tam hned skoci na necelich 30Gb.posli mi daky navod na to pls.dik
cORP.
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

sak mas ten disk plny lol to nemozes menit ako sa ti zachce bez toho aby bol prazdny vies musis ho vyprazdnit particia sa da zmenit aj rozsirit ale tie daata sa potom nemaju kam ukladat ked mienis narabat s diskom
fedorm
Medium Expert
Medium Expert

takze data musim vymazat?ak ho chcem prerozdelit?a neda sa to dako spravit aby som ich nemusel mazat?
impact
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa impact »

Ak Ti to bude pisat pri rozdelovani chybu, tak je to tym, ze mas Partition Magic 8.00 alebo 8.05. Update, ktory to ma opravit nefunguje a Symantec s tym nic nerobi uz 2 roky. Preto radsej siahni po live distribucii GParted, ktora ma velmi podobne rozhranie a je uplne zdarma.
fedorm
Medium Expert
Medium Expert

a da sa to normalne rozdelit?aj s plnym diskom?tak ako ja chcem?daky mini navod by si hodil k tomu alebo je to lahke..a ved ten program nema ziadny exe subor..nic cim by sa dal nainstalovat
brm
Darca
Darca

Príspevok od používateľa brm »

Skús uvoľniť aspoň 60GB na disku.. následne zmenši pôvodnú partíciu o toto množstvo a vytvor novú partíciu o veľkosti 50GB. Na túto partíciu potom prekopíruj 50GB údajov z pôvodnej partície, čiže zase budeš mať niečo cez 50GB priestor, o toto množstvo môžeš opäť zmenšiť prvotnú partíciu a z toho voľného priestoru vytvoriť druhú 50GB partíciu. Opäť údaje z prvotnej partície skopči na novú partíciu, čiže zase sa Ti uvoľní miesto........ a zase pokračuj dookola.

Ale pri toľkých krokoch je 50% šanca, že sa niečo niekde dorúbe a prídeš o časť svojich údajov. Najbezpečnejšie je zazálohovať si všetky dáta niekde inde a rozdeliť úplne čistý disk..

A nie som si istý, či gparted bude vedieť rozdeliť disk s uloženými údajmi. Inak je to Linux aplikácia, ale možno existuje aj windowsácky klon.. ;)

A ešte jeden tip na záver: Pokiaľ sa rozhodneš pre úpravu partícií s uloženými dátami, tak si ich najskôr defragmentuj.. dosť to zrýchli celý proces.
Napísať odpoveď