LEGÁLNY WINDOWS - nutnosť alebo prepych?

Informácie o software, ankety...
KoCi
Darca
Darca
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa KoCi »

Cesar - spytat sa mozes - su aj modely s XP, avsak ich vyber je znacne obmedzeny a nie kazdy predajca ti vyjde v ustrety tym, ze ti objedna model ktory prave nema skladom (teraz nehovorim o sebe, u nas ideme az prilis v ustrety).. vacsinou mas nieco na vyber a z toho si vyberaj. Su to seriovo vyrabane modely, tak necakaj ze si nakonfigurujes notebook v rozumnej cenovej hladine, podla vlastnych predstav. Toto naozaj nie je mozne.
Cesar
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Cesar »

Len pár sekúnd som hľadal s Google a našiel..

http://www.pcexpert.sk/notebooky/?gclid ... QgodHCMQXA
ASUS F5R-AP040 ....Operačný systém bez OS....17990 Sk
ACER Extensa 5220-051G12Mi (LX.E870C.020)....Operačný systém Linux....14890 Sk
Určite že existujú ale keď je to zákazníkom jedno alebo si to rozmyslia neskôr keď už kúpili tak to je ich problém. Treba sa informovať ako týždeň čo to kúpili to formátujú, lebo tam neidú hry alebo neviem aké programy a inštalujú tam XP. A potom namiesto legálnej Visty čo si kúpili používajú nelegálne XP.
NuSuey
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa NuSuey »

ja som si kupil MSI EX610 - bez OS ;)
shanoy
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa shanoy »

muffy69 napísal:no presnejsie to ani nie je image, mal by si mat v notebooku program ktory napali windows, resp.particiu na dvd/cd, ktoru mozes potom obnovit, bolo by lepsie napisat aky mas typ notebooku
mam MSI EX610..vies pri predinstalovani mi rozdelili disk na 2 particie..a ja ich reinstalizaciou chcem spojit..
Gothar
Moderátor
Moderátor

Príspevok od používateľa Gothar »

KoCi napísal:Cesar - spytat sa mozes - su aj modely s XP, avsak ich vyber je znacne obmedzeny a nie kazdy predajca ti vyjde v ustrety tym, ze ti objedna model ktory prave nema skladom (teraz nehovorim o sebe, u nas ideme az prilis v ustrety).. vacsinou mas nieco na vyber a z toho si vyberaj. Su to seriovo vyrabane modely, tak necakaj ze si nakonfigurujes notebook v rozumnej cenovej hladine, podla vlastnych predstav. Toto naozaj nie je mozne.
Ale je to mozne, napriklad cez VBI :) Ja mam taky notas uz pol roka a plna spkojnost, mam tam legalne XP a nepreplacal som zbytocne na vistu. Sice som mal uz legalne xp aj vistu predtym, no predajca mal dohodu s MS, ze tam musi byt ich system, tak sme dali najlacnejsi.
Invader
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa Invader »

shanoy napísal:mam MSI EX610..vies pri predinstalovani mi rozdelili disk na 2 particie..a ja ich reinstalizaciou chcem spojit..
Nainstaluj si to normalne a potom pouzi tento program na spojenie.

Paragon Partition Manager 8.50 Pro Vista
galleon
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa galleon »

Invader napísal:Mas pri notebookoch na vyber?
ja som mal :P vista alebo nic.... jednoznacne som bral nic :P a teraz mam legalne kubuntu :P :D
NumBer_One
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa NumBer_One »

ja som tiez tak robil 2 kamosom notebooky. Mali Vistu legalnu a dal som im XP 8)
shanoy
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Invader napísal:Nainstaluj si to normalne a potom pouzi tento program na spojenie.

Paragon Partition Manager 8.50 Pro Vista
stym programom sa to da spravit aj za chodu? Kolko to moze trvat a nejsu pritom nejake rizika?
no a prosim vas..ked pouzijem nie moje dvd s vistou a pouzijem svoj kod co mam na nalepke tak to pojede??
Invader
Light Star
Light Star

shanoy napísal:stym programom sa to da spravit aj za chodu? Kolko to moze trvat a nejsu pritom nejake rizika?
no a prosim vas..ked pouzijem nie moje dvd s vistou a pouzijem svoj kod co mam na nalepke tak to pojede??
K tej viste: Pojede, ale nesmies mat nejaku "kreknutu" verziu vista.

K tomu programu: Rozdeli/spoji particie aj ked mas uz nieco na disku.Riziko je vzdy, ale minimalne. Cim viacej mas toho na disku, tym dlhsie to bude trvat. Ak mas na nom napr len vistu a spajas ho trva to cca 5 minut. Inac nepotrebujes ani tento program, rozdelovanie particii/spajanie dokaze aj vista sama v Sprave pocitaca.
shanoy
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Invader napísal:K tej viste: Pojede, ale nesmies mat nejaku "kreknutu" verziu vista.

K tomu programu: Rozdeli/spoji particie aj ked mas uz nieco na disku.Riziko je vzdy, ale minimalne. Cim viacej mas toho na disku, tym dlhsie to bude trvat. Ak mas na nom napr len vistu a spajas ho trva to cca 5 minut. Inac nepotrebujes ani tento program, rozdelovanie particii/spajanie dokaze aj vista sama v Sprave pocitaca.
a prosim ta nevies kde tam? nemas nejaky navod?
Invader
Light Star
Light Star

shanoy napísal:a prosim ta nevies kde tam? nemas nejaky navod?
Prave tlacidlo na tento pocitac.

Spravovat.

Sprava diskov.

Ale poviem pravdu, ako rozdelit disk, tak to viem. Ale ako ho spojit to som nenasiel. Preto som pouzil ten program kt. som uviedol. Je to tam jednoduche a prehladne. poskusaj.
shanoy
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Invader napísal:Prave tlacidlo na tento pocitac.

Spravovat.

Sprava diskov.

Ale poviem pravdu, ako rozdelit disk, tak to viem. Ale ako ho spojit to som nenasiel. Preto som pouzil ten program kt. som uviedol. Je to tam jednoduche a prehladne. poskusaj.
OK...sak to spravim aj ja cez ten program...Dufam ze to pojdee a ze si neodpalim HDD :D
KoCi
Darca
Darca

Príspevok od používateľa KoCi »

vo viste sa particie nedaju spajat.. daju sa len zrusit... zrusena particia potom vytvori volny blok, o ktory si mozes zase rozsirit uz existujucu particiu ;)
G0lDiER_
King
King
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa G0lDiER_ »

a na co ?
som jednotlivec,nelegalny win ma 80% slovenska a aktualizacie mi idu aj tak :D
tak o co vecsie pohodlie mam ? :roll:
shanoy
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

tak som to skusil stym paragon partition manager..vsetko som nastavil a potom to vypytalo reset...tak som dal..potom mi vyhodilo taku tabulku ako ked instalujete win a asi 5 min to checkovalo files a potom For continue press any key..dal som, reset a uz som bol znova vo wine ale nic to nespravilo..zaujimave..skusal som to 2krat.
Cesar
Addict
Addict

Keď máš skoro plný harddisk tak sa to nedá alebo trvá neuveriteľne dlho (niekoľko hodín, a keď to zastavíš tak sa ti všetky dáta môžu stratiť), keď je to skoro prázdne alebo málo dát, tak je to hotové za pár sekúnd a bez rizika.
Invader
Light Star
Light Star

Cesar napísal:Keď máš skoro plný harddisk tak sa to nedá alebo trvá neuveriteľne dlho (niekoľko hodín, a keď to zastavíš tak sa ti všetky dáta môžu stratiť), keď je to skoro prázdne alebo málo dát, tak je to hotové za pár sekúnd a bez rizika.
Nechcem chytat za slovicka, ale plny nemoze byt, musi tam byt nejakych 15% volneho na premiestnovanie pri tvorbe particie.
Cesar
Addict
Addict

Invader napísal:Nechcem chytat za slovicka, ale plny nemoze byt, musi tam byt nejakych 15% volneho na premiestnovanie pri tvorbe particie.
Raz dávno som to spustil tak, že tam bolo asi 40% voľného miesta, ale veľa súborov a dosť gb, bol to vtedy partition magic a spustil som to večer o desiatej a ono to robilo do druhej popoludní na druhý deň. Neviem prečo to trvalo toľko, ale vtedy som robil také niečo prvý a posledný krát s harddiskom kde sú nejaké dáta. Operácia skončila úspešne, 2 oddiley s 40% voľným priestorom to úspešne spojilo do jedného. Keby som to zastavil resetom tak by sa tam asi všetky dáta stratili.
Invader
Light Star
Light Star

Cesar napísal:Raz dávno som to spustil tak, že tam bolo asi 40% voľného miesta, ale veľa súborov a dosť gb, bol to vtedy partition magic a spustil som to večer o desiatej a ono to robilo do druhej popoludní na druhý deň. Neviem prečo to trvalo toľko, ale vtedy som robil také niečo prvý a posledný krát s harddiskom kde sú nejaké dáta. Operácia skončila úspešne, 2 oddiley s 40% voľným priestorom to úspešne spojilo do jedného. Keby som to zastavil resetom tak by sa tam asi všetky dáta stratili.
jj, ja som to nikdy s plnym nerobil. Lebo som si o tom daco pocital a nechcel som riskovat. A nemal by som nervy nma to cakanie.
Napísať odpoveď