Externy HDD 2.5 WD 160GB

Témy týkajúce sa procesorov, pamätí, grafických kariet, harddiskov...
Kevko
Amateur
Amateur
Kontaktovať používateľa:

Externy HDD 2.5 WD 160GB

Príspevok od používateľa Kevko »

Lidičky ak dakto može poradte mi prosím :-) viem že disk potrebuje rozhranie USB2 čiže 2x 5V ak sa nemylim ale doska mi dava 4.91 V a chyba je v tom že ako nahle disk sa sam vypne ked ho asi pol hodinku nepoužívam tak ked sa chcem nan dostať nemoze ho načitať začne blikať a počujem ze tika a vo vnutri sa neroztoči .Na inom kompe sa to nestava an no sa vždy rozbehne nema s tym dakto skusenosti ?mam pocit ze je nedostatočne napatie potrebuje tych 5-5.2 V Ovplyvnuje to napetie zo zdroja tych 12 a 5 V ? abo to ma USb cko svoje uz od dosky napetie
vilko
Light Professional
Light Professional
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa vilko »

nie napatie,ale prud,,,standardne je pri usb max 500mA (nie vsetky dosky,notebooky 500mA dosahuju),,na roztocenie potrebujes kusok viac,preto je vo vacsine externych diskov vacsi kondenzator,alebo 2 USB pripojenia
Mek
Addict
Addict
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Mek »

presne ako povedal vilko...
dodam, ze mam takyto externy disk, konkretne k ramceku sa dodavaju dva kable - jeden datovy a druhy napajaci - oba maju koncovku klasicku USB. Disk pouzivam bez problemov aj na stolnom PC aj na notebooku vzdy len s datovym kablom pripojenym, jeden usb konektor da dostatocny prud na to, aby disk fungoval :wink:
Napísať odpoveď