Ahojte chcem sa spytat ak chcem spravit siet LAn s internetom na dav pocitace potrebujem este jeden router?Nestacilo by kebyze mam router za tym zapojeny switch ktory podporuje DHCP protokol to myslim funguje tak ze router prideli IP adresu cez switch ktory podpruje ten DHCP protokol a pojde na druhom pc net nezavisle?
aby som vam opisla o co ide chcem zosietovat dva PC spravit LAN a aby na oboch isiel net nezavisle..radil som sa o tomto s kamošom ale ten mi tvrdi ze potrebujem este jeden rpouter ze mi nema potom co pridelovat IP adresu tomu druhemu pc ale podla mojho nazoru ej druhy rouzter zbytocny ked budem mat za nim zapojeny switch ktory podporuje DHCP protokol..co myslite?
samotny switch DHCP nepodporuje, iba ak ma routovaci modul, ale tym padom je to opat router, resp. L3 switch. Ak mas iba jeden RJ45 konektor na routri, tak ti za to staci zapojit switch a router bude pridelovat IP adresy vsetkym pocitacom pripojenym na ten switch.
vyyborne a to yb potom znamenalo ze yb mi islo aj net aj LAN bez problemov lebo mam T-Com net a dostal som od nich modem ktory pracuje v rezime routera aby som vsetky veci uviedol na spravnu mieru takze tak..
Ozaj a este jedan malickost zapaja sa to cele tak ze(aspon podla mna ak pisem zle plz opravte ma) sietovy kabel(RJ45) z modemu sa zapoji do prveho portu vo switchi potom z druheho portu napojim prvy pc a z tretieho portu druhy pc?
presne taketo mam doma zapojenie aj ja...
Net od Tcomu, DSL modem Microcom AD2706, switch 8-port Netgear.
... a vsetko pekne funguje. Cize kludne to mozes takto zapojit.
Lopik napísal:presne taketo mam doma zapojenie aj ja...
Net od Tcomu, DSL modem Microcom AD2706, switch 8-port Netgear.
... a vsetko pekne funguje. Cize kludne to mozes takto zapojit.
mas ten switch aj s wifi ? lebo mi mame ten 4 portovy vigor of t-comu bez Wifi pravda otec nechcel Wifi no a chcem sa spytat ci nato mozem prepojit switch s Wifi.
ST1 napísal:mas ten switch aj s wifi ? lebo mi mame ten 4 portovy vigor of t-comu bez Wifi pravda otec nechcel Wifi no a chcem sa spytat ci nato mozem prepojit switch s Wifi.
Pokial viem switche wifi neexistuje. Iba router wifi. kup router este jeden za daku tisicku, zapoj to za vigor a mas wifi(ak si to budes vediet nadstavit ako bridge bude to vlastne ako switch s wifi).