Odporucte psa

Ak neviete kam zaradiť Váš príspevok, použite túto kategóriu...
Tomasko
Guru wannabe
Guru wannabe
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Tomasko »

sirmisoturbo napísal:bolo by dobre napisat, koho su to steniatka (ako aka rasa...) :wink:
asi tak, matka <> otec, rasy, nevies? :)
Eritrea
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Eritrea »

matka aj otec boli orieskovia..ja si nepotrpim na rasy...podla mna su to najlepsie psiky..
Prílohy
objavitel
objavitel
Digital
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Digital »

Eritrea napísal:matka aj otec boli orieskovia..ja si nepotrpim na rasy...podla mna su to najlepsie psiky..
Fajnový :) ja mam tiež orecha a poviem vam su to jedni s najzlatších a najrozumnejších psov
digo
Zablokovaný
Zablokovaný

Príspevok od používateľa digo »

no ja len podotknem, ze starsim ludom kup starsieho psa... bratranec ma zlateho retriviera, je strasne zlaty(imho retriviery su najkrajsie psy :oops: ), no najvacsi problem je v tom, ze je este mlady a chce sa mnozit :D on normalne na cloveka vyskoci, chyti prednymi labami za nohu a zacne robit.......... veci nevhodne pre deti :)
je to haluska ked sa kukam, ako vyskoci na brata, ale ked vyskoci na mna, tak to neni najprijemnejsie :lol:
takze to by sa nejakemu dedkovi alebo babke nepacilo :D

//2 Retne: aha... no tak asi zalezi na tom aky je nadrzany :lol:
Retne
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Retne »

digo napísal:no ja len podotknem, ze starsim ludom kup starsieho psa... bratranec ma zlateho retriviera, je strasne zlaty(imho retriviery su najkrajsie psy :oops: ), no najvacsi problem je v tom, ze je este mlady a chce sa mnozit :D on normalne na cloveka vyskoci, chyti prednymi labami za nohu a zacne robit.......... veci nevhodne pre deti :)
je to haluska ked sa kukam, ako vyskoci na brata, ale ked vyskoci na mna, tak to neni najprijemnejsie :lol:
takze to by sa nejakemu dedkovi alebo babke nepacilo :D
To vobec nie je v tom ze ide o stareho alebo mladeho psa... Suseda ma neviem mozno 10 rocneho psa a skace takto stale a napriklad moj to nikdy neurobil...
Frikso
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Frikso »

Toto gesto nie je len prevavom potencie psíka, ale hlavne dominancie. Takéto správanie treba u psa včas ukotviť, lebo neskôr môžete mať problem..
eNeS
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa eNeS »

Vsetky psi su najlepsie ked su este steniatka :) Ale u mna je jednoznacnim vitazom zlaty retiever a toho aj odporucam :wink:
juslik
King
King
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa juslik »

jack russel
Eritrea
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Eritrea »

ja mam sucku.:P take veci nerobi..
no a aj ja si myslim zezlaty retriver, a labrabor..su najkrajsie psi
GeeKoon
Expert
Expert

Príspevok od používateľa GeeKoon »

ako tak pozeram na opis toho co chces (ak este stale hladas) tak prestan pozerat po labradoroch. na dochodcov az prilis zive.

a kedz esi chcel psa dobreho k detom, verneho, priatelskeho tak myslim ze mozes vyberat z dvoch skupin. Jedna su polovnicke psy (verne, poslusne) mam to odskusane na mojich starych rodicoch. maju takeho velkeho cierneho psa, krizenec cistokrvnej fenky vlciaka a hnedeho irskeho setra, vyzera presne ako irsky seter, povahu ma taku akurat, nikto ho nikdy necvicil, ale jednoducho poslucha. A kedze je zvyknuty na prechadzky kazdy den v urcitu dobu, potrebu vykonava na prechadzke (cize aj ked je zavrety v kotci cely cas, tak za nim netreba upratovat).

Dalsia moznost je stafford. Viem ze sa to mnohym zda ako zvlastne, bojove plemeno pre starsich ludi a tak, ale to moze povedat iba clovek, co nikdy nemal stafforda. Ten nas s nami prezil uz 9 rokov (ma 11) a naozaj som nikdy nezazil inteligentnejsieho psa (nie prefikaneho, ale inteligentneho), prijemnejsieho spolocnika (hlavne k detom) a pre mna su urcite staffordy najlepsie psy na svete. Ten nas ma rad deti, nikdy v zivote na cloveka nikoho neceril zuby, ale ked sa niekto dobija do domu po tme tak vie zastekat a ten jeho stekot je ojedinely a velmi efektny. Je skvely k detom, mozu s nim robit naozaj hocico, a nic. Drzi. A potom ze je inteligentny (teda si vzdy najde cestu z dvora von, aj ked je maleho vzrastu), niektore jedince maju aj zmysel pre humor (ako ten nas buk). Mozno jediny problem je ze staffordy nemaju v laske ine zvierata, ale to sa da odstranit tym, ze nebude vyrastat sam ale aj s nejakou inou havetou na dvore.

Nie som odbornik na psy a vsetko su iba moje osobone skusenosti, mali sme psov dost vela, ale staffordy su jedinecne.

EQ
Bobr
Guru
Guru

Príspevok od používateľa Bobr »

Aj ja uvazujem nad psom do noveho domu :) co takto rhodezsky ridgeback? co si myslite o tychto psoch?
redliner
King
King
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa redliner »

No ten pes je vhodny do rodiny :) Nieje skaredy ja by som ho vzal ale ja mam toho hafana :oops: :P
Prílohy
tsed.jpg
Adry
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa Adry »

zlatého retrievera, úžastný, múdry pes, kto ho nemal nevie :)
momentálne mám srnčieho ratlíka, som s ním taktiež nadmieru spokojný
Waldo
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa Waldo »

Bobr napísal:Aj ja uvazujem nad psom do noveho domu :) co takto rhodezsky ridgeback? co si myslite o tychto psoch?
Ridgeback je fajnovy pes. Je pekny a povahu ma idealnu ked chces spolocenskeho a verneho psa. Ja osobne som mal 9 rokov dobermana (fenku). A poviem Vam ze vdaka nej sa mi nazor na dobermanov uplne zmenil. Bola velmi inteligentny, poslusny a napriek tomu az do neskoreho veku hravy pes, ktory vsak potreuje vela pohybu. Taktiez je to plemeno ktore sa dost naviaze na ludi okolo seba podobne ako ridgeback.
QuiKy
Star
Star

Príspevok od používateľa QuiKy »

Jazvečík
TFT-kenny
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa TFT-kenny »

naj co mozes zohant je JACK RUSSEL to je fakt pekny dobry psik len je trosku mensi a to sa ti asi pacit nebude :) ale inteligentny je hodne... :)
PAIN
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa PAIN »

toho psika so je na obrazku ma priatelka, je to obycajny krizenec (kokrspaniel + pudlik) ale je to super psik so strasne dobrou povahou. Ma uz 8 rokov cize na psa dost ale je hravy ako stena. Urcite zalezi od toho kto si ho ako vycvici a stara sa onho (o tomto sa urcite neda povedat ze ma psi zivot)ale co som pocul, tak su vo vseobecnosti tieto psy strasne mile a pritulne.
Prílohy
nodo.jpg
woundgiver
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa woundgiver »

neviem, ci je to este stale aktualne lebo prvy post bol uz doooost davno ale ako vidim ludia stale odpovedaju tak sa pridam:)

Chovam psov uz nejaky ten piatok, venujem sa psim zaprahom, robil som na zachranarskom cvicaku, atd, tak verim, ze o tom nieco viem.

Ak chces psika pre starsich ludi, kludneho a mile a dobreho k detom a cakas, ze niekto ti podari konkretne plemeno a ono bude dobre, tak na to zabudni. Kazdy pes je individualita, kazdy prezije nieco ine a kazdeho to inak vyformuje - presne tak ako u ludi. Pes ma inteligenciu a emocnu inteligenciu zhruba 4 rocneho dietata. Da sa sice povedat, ze urcite plemeno ma urcite predpoklady k niecomu, ale je len velmi vseobecne. V kazdom plemene najdes zvierata, ktore su k detom mile ale najdes aj take, ktore deti priam neznasaju, rovnako najdes poslusne a rovnako najdes neposlusne. Cele je to o tom, co ma v hlave a o tom, co mu do hlavy vlozi zivot. Cize ak chces hafana urciteho plemena, hladaj profesionalne chovy lebo oni zvacsa vedia, preco spajaju dvoch konkretnych jednicov a vedia predpokladat ake povahove znaky by sa u steniat mohli prejavit. V kazdom pripade pes ku detom a starym ludom by mal byt primerany ich fyzickym moznostiam a teda skor maly alebo stredny - budu ho musiet odniest k veterinarovi, podrzat ho, vylozit do vane atd. Urcite k detom a starym ludom neodporucam psa tazsieho ako 15 kil - bude silnejsi nez jeho majitel. Ak chces psa, ktory dokaze dat maximum psej lasky a vernosti a je ti jedno ci je "znackovy" tak zober babku a dedka do najblizsieho utulku strav v nom par hodin so psami, nechaj si poradit od zamestnancov, zober vybraneho psika na prechadzku a ak si sadnete tak ho ber. Pes, ktoreho vezmes z utulku ti to do smrti nezabudne. Ak budes kupovat male steniatko tak ti poradim jednoduchu vec - nechaj chovatela aby ta pustim medzi vsetky steniatka alebo nech ich pusti k tebe - uvidis ako na teba reaguju. Nikdy si neber stena, ktore k tebe dobehne ako prve a najviac sa okolo teba bude obsmietat a ani to co sa bude skryvat v kute. Ludia si mylne myslia, ze to co dobehne ako prve je vlastne laska na prvy pohlad - v skutocnosti je to najdominantnejsi jedinec a ostatnym ukazuje, ze sa ta neboji. Ten druhy pripad je zas velmi plachy aj ked moze mat strasne milucky vyraz. S oboma budu pri socializacii problemy a patria do ruk skuseneho psickara. Nech sa rozhodnes akokolvek tak drzim palce a ak nieco v tejto veci budes potrebovat rad poradim. Hlavne to ale nerob bezhlavo, uvazuj aby dalsie zviera neskoncilo v utulku.

A este jedna vec ma napadla. Citam tu vela prispevkov o Jack Russelovy - neodporucam ho v ziadnom pripade. Je to uplne uzasne pracovne zviera napriklad na zachranarinu, ked je spravne vedene a z dobreho chovu a povahovo sa podari, ale zial taky je 1 z tisica a velmi malo kedy z chovu bez PP. Treba brat do uvahy, ze je to terier a tie su vo vseobecnosti velmi temperamentne. Jack Russel je specialne velmi energicke plemeno. Ale plati to co som pisal vyssie - je to individualne a treba si pri vybere nechat poradit zodpovednym chovatelom.
johny_sk
Professional
Professional

Príspevok od používateľa johny_sk »

mame krizenca jazvecika (on) s vlciakom (ona). Idealny pes. Inteligentny, vyborny na strazenie aj na polovacky, ale taktiez aj neuveritelne pritulny a rad sa hra s detmi (doslova necha po sebe skakat), v spolocnosti velmi tichy a dopismena nenapadny, ale ked zasteka pri strazeni, tak respect ;-)

akorat..., neznasa alkohol a opitych ludi ;)

skoda, ze nemam po ruke fotku :)
Bobr
Guru
Guru

Príspevok od používateľa Bobr »

johny_sk napísal:mame krizenca jazvecika (on) s vlciakom (ona). Idealny pes. Inteligentny, vyborny na strazenie aj na polovacky, ale taktiez aj neuveritelne pritulny a rad sa hra s detmi (doslova necha po sebe skakat), v spolocnosti velmi tichy a dopismena nenapadny, ale ked zasteka pri strazeni, tak respect ;-)

akorat..., neznasa alkohol a opitych ludi ;)

skoda, ze nemam po ruke fotku :)
A to ste ako preboha krizli? jazvecik on vlciak ona to co mal stolicku resp. rebrik???
Napísať odpoveď