Aka vysoka skola ?

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
kachna
King
King
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa kachna »

lidi je niekto na ekonomickej univerzite v bratislave?chcel by som vedeit cije to tazka skola a pod.
enter00
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa enter00 »

ZHNiLa_KaCHNa napísal:lidi je niekto na ekonomickej univerzite v bratislave?chcel by som vedeit cije to tazka skola a pod.
aboslutne aj relativne zavisi od fakulty, na ktoru pojdes a na profesoroch, co na dane predmety dostanes. tak ako vsade. A samozrejme, aj od samotneho oboru na fakulte.

v skratke - Obchodna fakulta - najjednoduchsia, ziadny pozadovany rozum, staci sa vsetko naucit naspamat.
FHI - vela matiky a pribuznych pocitacich predmetov.
FPM - zlaty stred, niektori fakt censored profaci
NHF - ked ta bavi makroekonomia....
FMV - vyslovene pre tych, co ich to bavi, mala fakulta, treba cudzie jazyky.
jackb
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa jackb »

hehe tak som to nasiel 8)
zaujimaju ma elektronicke prihlasky do Brna, na UKF v NR a UK v BA,ale neviem ich najst :(
ades
Guru
Guru

Príspevok od používateľa ades »

jackb napísal:hehe tak som to nasiel 8)
zaujimaju ma elektronicke prihlasky do Brna, na UKF v NR a UK v BA,ale neviem ich najst :(
tu je masarycka http://is.muni.cz/
speq
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa speq »

Ja pojdem na dopravnu do ziliny potom na Dispecera a ked prejdem testami tak este 2oj rocne studium v Dubline ;)

Tatko je dispecer takze viem ze lepsia robota snad neni ;)
ades
Guru
Guru

speq napísal:Ja pojdem na dopravnu do ziliny potom na Dispecera a ked prejdem testami tak este 2oj rocne studium v Dubline ;)

Tatko je dispecer takze viem ze lepsia robota snad neni ;)
a aky dispecer? lebo ked letecky, tak financne to je dobra robota, ale ledva robis do 40...
violator
Star
Star

Príspevok od používateľa violator »

mam taku dilemu-neviem kam na skolu a uz sa to pomaly blizi, zaujimaju ma telekomunikacie, elektrotechnika(hlavne akustika) okrem toho robim v radiu a par krat som hral v divadle, vedeli by ste mi niekto poradit co sa v tejto dobe najviac vyplati? som rozmyslal ze asi najviac tie telekomunikacie, ale potom kde, do BA alebo Ziliny?
speq
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa speq »

ades napísal:a aky dispecer? lebo ked letecky, tak financne to je dobra robota, ale ledva robis do 40...
letecky ma 54 a nechcu ho pustit do dochodku predcasneho :DD
Sepiroth
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa Sepiroth »

No ja som bol rozhodnutý pre UK-filozoficku fakultu-žurnalistiku
ale po rozhovore s jedným naslovovzatým chlapom som usudil, že sa na nu vykašlem (je to chlap ktorý v danom odbore robí a doslova mi povedal, že na to bud mam alebo nie, nech si spraqvim inu skolu a potom mam robit zurnalistiku ak chcem a mam na to, k tomu mi ziadna skola nepomoze)

tak teraz rozmýšľam najmä nad UK-filozoficka fakulta-filozofia a dejiny filozofie...
naši ma ale tlačia do práva, do toho sa mi za prve ABSOLUTNE nechce, a za druhe-pravnikov je už toľko, že až...
...ale rodičia vkuse začínajú s tým, že aké budem mať s tým odborom (F a dejiny F) uplatnenie...a priznavam, že to ani sám neviem celkom presne...
:?:
jackb
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa jackb »

v NR maju daky divny system pre e-prihlasky a na UK tusim ani nemaju :(
prihlasku musim mat potvrdenu strednou skolou vzdy,alebo ako to je?
LSDr.J.Behm
Light Expert
Light Expert

Príspevok od používateľa LSDr.J.Behm »

Sepiroth napísal:No ja som bol rozhodnutý pre UK-filozoficku fakultu-žurnalistiku
ale po rozhovore s jedným naslovovzatým chlapom som usudil, že sa na nu vykašlem (je to chlap ktorý v danom odbore robí a doslova mi povedal, že na to bud mam alebo nie, nech si spraqvim inu skolu a potom mam robit zurnalistiku ak chcem a mam na to, k tomu mi ziadna skola nepomoze)

tak teraz rozmýšľam najmä nad UK-filozoficka fakulta-filozofia a dejiny filozofie...
naši ma ale tlačia do práva, do toho sa mi za prve ABSOLUTNE nechce, a za druhe-pravnikov je už toľko, že až...
...ale rodičia vkuse začínajú s tým, že aké budem mať s tým odborom (F a dejiny F) uplatnenie...a priznavam, že to ani sám neviem celkom presne...
:?:
filozofia, dejiny filozofie...vieš aká je prvá veta čerstvého absolventa filozofie v jeho novej práci? Chcete to s hranolkami alebo bez?
Filozofia je žumpa nezodpovedatelných otázok a osobných nesprávnych názorov, radšej sa venuj filozofii ako hobby. A právo...Slovensko je malé a právo dnes študuje mnoho ľudí, ak tvoji rodičia nemajú konexie, bude ťažké sa presadiť.
Masaker
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Masaker »

a co poviete na vojensku skolu v LM? ...
tam by som chcel ist ja.. ale neviem ake su kriteria a odbory.. . :?
pinacolada
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa pinacolada »

Tak v tomto mam poriadny bordel a kedze v marci si musim vybrat ake predmety si dam do individualneho studijneho planu vo svtrtom mam v hlave pekny chaos.rozmyslal som na EUBA obchodna fakulta, UK fakulta socialnych a ekonomickych vied alebo niekde do KE na ekonomicku.otvorene mam aj ekonomicku fakultu MUNI v Brne.
Potom som rozmyslal.ze z humanitnych predmetov a literatury mam 1tky tak ci neskusim nieco v style pravo,sociologia,politologia,zurnalistika ale rodicia ma od toho ohovaraju ze pravnikov je vela a so sociologiou alebo politologiou nebudem mat uplatnenie.nechcem skoncit ako zasrany ucitel :(
//mojim snom je pracovat na policii ako vysetrovatel ale bez podpory rodicov sa na to mozem rovno vysrat

pls poradte,mate skusenosti s tymito skolami alebo odbormi?
//rozmyslal som aj o BB univerzite Mateja Bela fakulta politickych vied a medzinarodnych vztahov,ale zase nechcem studovat v rovnakej diere ako je ta z ktorej pochadzam
Robbie42
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Robbie42 »

Situacia je taka, ze vec s vysokou zacina byt VELMI aktualna. A osobne mam v tom chaos, bol by som rad, keby ste mi pomohli. takze :

UKF NITRA - zurnalistika no, beru tam 25 ludi, neviem aka tam je konkurencia, ak by niekto vedel.
FM UK - cakam za SS od zuzkazuzka :) ale ak niekto iny by vedel pomoct, bolo by to super.
Rad by som studoval aj informatiku - z matiky som nebol najhorsi, planujem chodit aj na doucko, ale fyzika je nula, neviem absolutne nic. Viete nejake miesto?

dakujem moc pekne dopredu :)

//och boze, fYzIka :oops:
p4ra
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa p4ra »

Robbie42, zurnalistika v NR je VELMI komplikovana zalezitost. Musis slohovat dobre, dobra gramatika a vsetko s tym spojene - proste musis byt rodeny zurnalista a mat FURU stastia alebo lovatych rodicov - to je pripad mojej kamaratky. Je tam sice, ale bez pomoci jej nevlastneho otca, ktory pozna polku NR by sa tam asi nedostala.
bolek
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa bolek »

Robbie42: tá žurnalistika je v NR vážne drsná. Od nás zo školy sa tam nedostal nikto. Všetci zväčša do BA alebo do Čiech.
Čo sa týka informatiky, v NR sa dá študovať buď učiteľský smer alebo aplikovaná. Robia sa tam prijímačky, ale nehlási sa tam veľa ľudí, čiže nie je ťažké sa tam dostať. A dá sa to tam zvládnuť. :)
J.O.S.E
King
King

správa

Príspevok od používateľa J.O.S.E »

Tento rok maturujem a samozrejme chcem sa pokúsiť urobiť príjmačky na niektorú vysoku školu. Najprv som mal záujem o Právnicku fakultu na UMB v BB ale ked vidím na bratovi že to je dost náročne teda aspon dva roky (napr. rímske právo) tak ma to už aj trochu prešlo a najnovšie uvažujem o pedagogike - rad by som študoval historiu aby som ju mohol vyučovať, lenže ked som si pozeral niektoré školy tak som tam nenašiel nič podobne a tak neviem, že čo mam ist študovať - ale pedagogika by nemala byť ťažká a tak sa chem opýtať či niekto nevie niečo o podmienkach prijatia na VŠ pedagogickú v akých kombináciach sa študuje dejepis prípadne historia :?: vopred vďaka :)

btw. taktiež by nebolo odveci študovať filozofiu, lenže učiť sa výroky nejakých fiozofov a vraj je to dosť ťažká škola :)
ades
Guru
Guru

Re: správa

J.O.S.E napísal:btw. taktiež by nebolo odveci študovať filozofiu, lenže učiť sa výroky nejakých fiozofov a vraj je to dosť ťažká škola :)
:smt023 :smt044 :aasmile29:
kachna
King
King

Re: správa

Príspevok od používateľa kachna »

J.O.S.E napísal:btw. taktiež by nebolo odveci študovať filozofiu, lenže učiť sa výroky nejakých fiozofov a vraj je to dosť ťažká škola :)
:lol: :king:

no ked uz chces historiu tak do toho napr obciansku nauku ci nos ci ako sa to vlastne vola. anglicky jazyk? neviem ale isto si nedas s kombinaciou fyziky a matiky ze? alebo si to daj s kombinaciou slovenskeho jazyka. sry ak som nepomohol...
Retne
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Retne »

Ja hned po mature palim do Francuzska, prvy rok budem chodit cisto na jazykovu, cize prvy semester francuzstina a anglina, no a druhy uz si musim treti jazyk, tak to bude asi nemcina, kedze uz ju mam teraz na skole, tak mi je zbytocne zacina nieco nove ked nevem este poriadne po nemecky.

POtom dalsi rok, uz by som rad siel na nieco s informatikou, matikou. Tam je dost problem sa dostat na inzinierske skoly a vobec este neviem do ktoreho mesta sa mozno po case dostanem, cize skoro mi o tom hovorit :)
Napísať odpoveď