Zárobok v zahraničí pre študentov

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
seth82
Darca
Darca
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa seth82 »

Pimp_C napísal:tam bolo na mesiac :D

to je cca polovica toho co sa da za 3 zarobit :x
nuz vidis. nie je take lahke ist na vlastnu past. preto skor odporucam agentury a nejaku pracu na farme, je to sice lopota ale potom budes mat na 1 rok svaty pokoj a dost penazi na vsetko co chces...
Invader
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa Invader »

Omg ludia. Tu ale trepete. Ja som siel do manchestra 3.7, cize sezona bola davno zacata. Siel som s priatelkou, sli sme naslepo, mali sme zabezpecene ubytko cez email na stranke ako uvadzal Dudo02 (s Dudom som aj byval) manchester.cz . Pohoda chlapik. Prisli sme, dali sme peniaze ako uvadza na stranke, zaviezol nas do domu, ziaden problem. Priatelka uz mala cez pokec nejake znamosti s ludmi, co v manchestri su. Jeden ochotny chalan nam pomohol a poukazoval nam agentury v manchestri. Funguje to ako pise Dudo02. Agentury. Prides, zaregistrujes sa a potom im volas, otravujes. Je otazka casu kedy pracu dostanest, ale dostanes. Mne to trvalo 2 tyzdne a priatelke 1 tyzden. Len treba vytrvalost, otravovat agentury, volat im. Nechod do Londyna, drahe mesto. Niekde severnejsie. Manchester ti viem konkretne poradit agentury. Odisli sme 2.9 . Moje celkove vydaje boli cca 25 000sk (je v tom aj letenka za 6000sk spiatocna). Zivobytie na tyzden ma stalo cca 13libier aj s priatelkou a to sme nejedli hrianky s cajom. + doprava, tyzdenny listok na bus. Nechce sa mi vsetko rozpisovat, ak by si konkretne chcel vediet, popisem ti co by si chcel. bol som tam 2 mesiace, zarobil som a aj sa mi vratilo to co som do toho dal.

Kazdopadne nechod cez ageturu, to su zbytocne vyhodene peniaze. Ak sa vies troska obzerat a mas papulu, lahko sa ti bude pohybovat vo svete.

PS: http://www.gumtree.com/ je dobra stranka.

PS: Nechod tam niekedy v tomto obdobi, po vianociach sa tam vyhadzuje prebytok prac. sil. Od Aprila je vyhovujuco.

PS: seth82 ty co tam robis ked mu radis take bludy? Na farmu by som neposlal ani svojho nepriatela. Tam sa zarobit velmi neda. Teda ako kde.

Jr to o tom, ze ty nemas ani sajnu co by si tam robil, ale agentury ano, neboj sa prace tam je. A este to. Kazdy ma inu predstavu pohodoveho zivota. niekomu staci kura, niekto potrebuje kacku. Ak vies co tym chcem povedat.
M142
Addict
Addict

Príspevok od používateľa M142 »

Na farme že nezarobíš?Bola tam jedna známa- tri týždne a zisk 35k...tak zas tak zlé to nie je...
seth82
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Invader napísal:Omg ludia. Tu ale trepete....atd atd
Jasne, hlavne ze ty mas patent na pravdu. To ze mas ty taku subjektivnu skusenost este neznamena, ze ostatni, ktori zazili nieco ine a dali sem svoj prispevok, pisu hovadiny. A ze ja trepem bludy??Ja som tu chlape uz treti rok, hadam vidim co sa tu deje, nie?? A co ja tu robim, do toho ta nic nie je, v kazdom pripade, poznam X ludi, vratane mojich kamosov, ktori boli na farme v lete a doniesli si veelmi slusnu kopu penazi. Ceny ubytovania zavisia od mesta a oblasti, Leeds je mesto drahe, 2 najdrahsie po Londyne, takze som uvadzal ceny odtialto, nemozem predsa vediet kolko to stoji v Manchestri. Dalej dopravu v Manchestri musite mat bohovo lacnu, kedze tuna stoji tyzdenny listok 14 libier a aj ten je platny iba na busy firmy First. TJ asi 50 libier mesacne len na dopravu. A o agenturach som pisal SLOVENSKYCH nie tychto pracovnych tuna v UK, ktore su prepchate Poliakmi a inou zberbou. Takze nabuduce sa zamysli, co pises a neodsudzuj hned inych a nepokladaj svoj prispevok za Svaty Gral alebo za uryvok z Knihy Pravd.

//tu gumtree stranku som tu uz spominal.
Invader
Light Star
Light Star

seth82 napísal:Jasne, hlavne ze ty mas patent na pravdu. To ze mas ty taku subjektivnu skusenost este neznamena, ze ostatni, ktori zazili nieco ine a dali sem svoj prispevok, pisu hovadiny. A ze ja trepem bludy??Ja som tu chlape uz treti rok, hadam vidim co sa tu deje, nie?? A co ja tu robim, do toho ta nic nie je, v kazdom pripade, poznam X ludi, vratane mojich kamosov, ktori boli na farme v lete a doniesli si veelmi slusnu kopu penazi. Ceny ubytovania zavisia od mesta a oblasti, Leeds je mesto drahe, 2 najdrahsie po Londyne, takze som uvadzal ceny odtialto, nemozem predsa vediet kolko to stoji v Manchestri. Dalej dopravu v Manchestri musite mat bohovo lacnu, kedze tuna stoji tyzdenny listok 14 libier a aj ten je platny iba na busy firmy First. TJ asi 50 libier mesacne len na dopravu. A o agenturach som pisal SLOVENSKYCH nie tychto pracovnych tuna v UK, ktore su prepchate Poliakmi a inou zberbou. Takze nabuduce sa zamysli, co pises a neodsudzuj hned inych a nepokladaj svoj prispevok za Svaty Gral alebo za uryvok z Knihy Pravd.

//tu gumtree stranku som tu uz spominal.
Och joj. Predstav si ze v Manchestri stoji listok 14libier tiez a to na any bus. Na firs co ty uvadzas asi o libru menej. Skus si kuknut kolko stoji u vas na any bus. Dam ruku do ohna, ze rozdiel bude do 2 libier. Ja viem o akych agenturach si pisal. Ja mam tiez kamosou co boli a zazili a preto som sa naucil, ze co ludia vravia, treba brrat s rezervou. A ako som pisal, kazdy ma svoju mieru pohodlia a kazdy je inac schopny si nieco zariadit. Ale take keci, ze som tyzden chodil a hladal pracu a nic som nenasiel, alebo je tu poliakov na milu prdel (co je pravda), alebo ze sa obchoduje s bielym masom (tak to som sa pobavil) si prosim nechajte. Neznamena , ze ked si clovek x so schopnostami xx nevedel zariadit pracu, ze clovek y so schopnostami yy si ju nezariadi.

Priklad: Hladal som si pracu. Chodil som do agentur a jedny z nich boli 2 vedla seba. V jednej bol cech s ktorymi komunikovali slovaci, cesi , poliaci. Vedla agentura cisto anglicka. Ked som dostal pracu, sa ma este pytali, ze ci poznam ludi, ze potrebuju ludi. (a to som nemal minimalku). Takze v tejto agenture hladali ludi a vedla agentura mala plny suteren ludi, kt. hladali pracu. Tak som sa zasmial, ze aky su ludia sprosty. Tak preto vravim, ze treba brat keci co vravia ludi s rezervou.

PS: Toto mozes brat ako Knihu pravd. :lol:
PS: Inac ceny co si uvadzal seth82 tak v manchestri je to to iste. A doprava vobec nieje draha co sa tyka busov. Kupis si mesacny a vozis sa po celom meste kde len chces. To ti je drahe? 50 libier zarobis za den.
PS: Pracujes niekde na parkovisku? :)
seth82
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

ano pracujem niekde na parkovisku. je na tom nieco zvlastne? je zaujimave ze si pisal ze ceny su teda porovnatelne, ale v prispevku predtym si napisal, ze zivotne naklady su velmi nizko....nie je lepsie prist na casovo obmedzenu brigadu tak, ze prides a hned pracujes? Nie kazdy je ochotny stravit mesiac hladanim prace. A nik nezarucuje ze ju najde. a 50 libier na den? to mas dost dobry zarobok, oproti tebe som sumienkar. Je divne, ze studentom na letnych brigadach takto platia. Ale tak dobre pre teba
Invader
Light Star
Light Star

seth82 napísal:ano pracujem niekde na parkovisku. je na tom nieco zvlastne? je zaujimave ze si pisal ze ceny su teda porovnatelne, ale v prispevku predtym si napisal, ze zivotne naklady su velmi nizko....nie je lepsie prist na casovo obmedzenu brigadu tak, ze prides a hned pracujes? Nie kazdy je ochotny stravit mesiac hladanim prace. A nik nezarucuje ze ju najde. a 50 libier na den? to mas dost dobry zarobok, oproti tebe som sumienkar. Je divne, ze studentom na letnych brigadach takto platia. Ale tak dobre pre teba
O tom zarobku ti neklamem. Naozaj som mal tolko, no je tvoja vec, ci veris ci nie. Ak ty si tam tri roky a nezarobis ani 50 za den, dost cudne. Na tvojej praci nieje nic zle. Sudis z mojho prispevku, ze by sa mi to nejak nepacilo, ked si tak reagoval? Pozri. Cez leto sa ceny agentur za sprostredkovanie prace v zahranici pohybuju okolo 20 000(bez letenky). To sa ti zda primerane? Radsej si par tyzdnov budem hladat pracu a mozem ju aj menit ak mi nebude vyhovovat, ako by som mal dat agenture a musim tam potom ostat. Vies kolko ludi poznam, co mali pracu cez agenturu a ako ich zdierali, za ubytko, poplatky a zariadili im pracu uplne v prdeli od domu. Agentura ti za peniaze spravi velke nic. Spravi to, co si ty s troska sikovnostou zariadis sam. Su to zdieraci. Chcel len nazor cloveka, co to zazil na kozi. Ja ano a davam radu, nie ako niektorii, co poculi od starej matere, ze ich dedko hovorieval.
R.I.P.
Zablokovaný
Zablokovaný

Príspevok od používateľa R.I.P. »

no uvidim teda. asi to skusim, ale nieco rozbieham tuna u nas, popri studiu...este ze spim len par hodin denne. Uvidim kolko budem zarabat o par mesiacov, a ak to bude pre mna dost, ani nepojdem.
8)

Nechystate sa tam niekto, kto tam uz bol? Do aj/popr. irska?Popr. ja by som isiel aj s kamosom, ale kebyze ide aj niekto kto tam uz bol, tak mu aj zaplatim z mojho.
jackb
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa jackb »

ja by som vedel dat info v RoI... siel som cez ich agenturu a zaciatok bol fakt "vesely". ale zu som sa rozbehol tak je fajn

som "chlaepc pre vsetko" v supermarkete a kedze je to moaj prava praca v IRL viac ako 7.69 na hodinu nedostanem... ale staci mi to :wink:
brainwirm
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa brainwirm »

no pokial viem momentalne sa oplati najviac holandsko. spoluziak bol v lete, 7tyzdnov, robil prace ako natieranie fasady, ramy okien, montovat dvere a podobne cocotinky, skratka robotu mal celkom pestru, urcite nie monotonnu, niekedy dost narocnu, ale tahal aj 12tky. za tych 7 tyzdnov doniesol 80 000 a este nejake tie handy a elektroniku ktora je u nas da sa povedat spickova. tam ju nasiel vyhodenu na ulici :D
mi-chau
Darca
Darca

Príspevok od používateľa mi-chau »

povedzme ze uz som sa davnejsie zaujimal a pracu v Holandsku, vedel by mi niekto odporucit nejaku agenturu resp ako na to? v tomto som totiz amater, doposial som brigadoval len ako lektrotechnik za stredne slusny plat ale chcel by som skusit zahranicie koli skusenostiam a peniazom.. vie niekto poradit?
R.I.P.
Zablokovaný
Zablokovaný

Príspevok od používateľa R.I.P. »

skenner napísal:no pokial viem momentalne sa oplati najviac holandsko. spoluziak bol v lete, 7tyzdnov, robil prace ako natieranie fasady, ramy okien, montovat dvere a podobne cocotinky, skratka robotu mal celkom pestru, urcite nie monotonnu, niekedy dost narocnu, ale tahal aj 12tky. za tych 7 tyzdnov doniesol 80 000 a este nejake tie handy a elektroniku ktora je u nas da sa povedat spickova. tam ju nasiel vyhodenu na ulici :D
super, ale tema ma ine zameranie :D
Key5ers0ze
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Key5ers0ze »

Pimp_C napísal:super, ale tema ma ine zameranie :D
no ja by som povedal, ze ani nie..nazov temy nehovori len a len o tvojom konkretnom probleme :roll:
Invader
Light Star
Light Star

skenner napísal:no pokial viem momentalne sa oplati najviac holandsko. spoluziak bol v lete, 7tyzdnov, robil prace ako natieranie fasady, ramy okien, montovat dvere a podobne cocotinky, skratka robotu mal celkom pestru, urcite nie monotonnu, niekedy dost narocnu, ale tahal aj 12tky. za tych 7 tyzdnov doniesol 80 000 a este nejake tie handy a elektroniku ktora je u nas da sa povedat spickova. tam ju nasiel vyhodenu na ulici :D
Zase nerobme zo Slovenska zapadakov. Na slovensku dostanes presne to iste co v europe za pribliznu cenu. V anglicku bola eletronika rovnako draha ako u nas(rozdiel bol par tisic, nie desatisice). Rozdiel je ist kupovat eletroniku v zahranici v europe a rozdiel kupovat v USA, tam je to lacne omnoho viacej. Ale rovnaky sortiment ako dostat na slovenskom trhu dosttat aj v eu. (nato je EU)
Invader
Light Star
Light Star

mi-chau napísal:povedzme ze uz som sa davnejsie zaujimal a pracu v Holandsku, vedel by mi niekto odporucit nejaku agenturu resp ako na to? v tomto som totiz amater, doposial som brigadoval len ako lektrotechnik za stredne slusny plat ale chcel by som skusit zahranicie koli skusenostiam a peniazom.. vie niekto poradit?
Napis Dudo02 ovi. On bol v Holandsku.
Napísať odpoveď