Obrazok spat do fotaku

Ak potrebujete pomoc alebo poradiť, píšte sem (len PC, elektronika atď.)...
R.I.P.
Zablokovaný
Zablokovaný
Používateľov profilový obrázok

Obrazok spat do fotaku

Príspevok od používateľa R.I.P. »

Preco mi nejde fotky, z pc nahrat do fotaku aby sa tam zobrazovali? Resp. ma nezaujima preco nejdu, ale da sa spravit aby isli?
kekso2
Medium Expert
Medium Expert

Príspevok od používateľa kekso2 »

no no toto aj mna zaujima ...mam OLYMPUS mju 700 aaa tiez mi to nejde nechapem :(
Sheep
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Sheep »

Do fotaku mozete spatne nahrat len fotky ktore boli urobene nim, inym fotakom rovnakeho typu alebo aspon vyrobcu a nesmu byt nijak upravene, totiz fotak pred zobrazenim fotky nacitava exif informacie ktore musi najprv pochopit a potom vam tu fotku zobrazi na displeji aj so vsetkymi informaciami.

Ak fotku upravite cez externy program tak ten zapise do obrazku nejake nove exif informacie a niektore zmeni alebo zmaze a potom fotak si bude mysliet ze obrazok je chybny subor. :wink:
Inak ani nejak nechapem zmysel toho pouzivat fotak ako zobrazovac nejakych inych obrazkov ako tych ktore nim boli vytvorene.
R.I.P.
Zablokovaný
Zablokovaný

Príspevok od používateľa R.I.P. »

Sheep napísal:Inak ani nejak nechapem zmysel toho pouzivat fotak ako zobrazovac nejakych inych obrazkov ako tych ktore nim boli vytvorene.
ides na chatu, chces ukazat kamosovi obzazky z hor. zoberes komp? milion takych pripadov.
Sheep
Addict
Addict

Pimp_C napísal:ides na chatu, chces ukazat kamosovi obzazky z hor. zoberes komp? milion takych pripadov.
mas ale aj milion dalsich moznosti ako tam doniest obrazky, mobilne telefony s farebnym displejom, MP4 prehravace, PDA...myslim ze okrem fotaku mas vela inych zariadeni ktore vedia zobrazovat obrazky, ak ani jedno z nich nemas tak mas proste smolu...co uz, pozvi kamosa z chaty ku tebe domov a ukaz mu ich na pocitaci ked inej moznosti nemas... :wink:
brm
Darca
Darca

Príspevok od používateľa brm »

kekso2 napísal:no no toto aj mna zaujima ...mam OLYMPUS mju 700 aaa tiez mi to nejde nechapem :(
NA tomto foťáku na 95% to musí ísť, ale ako bolo spomínané vyššie, musia to byť originálne a neupravované fotky. Z mojich skúseností tiež viem, že občas býva chaos v číslovaní, musel som upraviť aj názvy súborov, ale teraz už neviem ako (keďže týmto som sa zaoberal cca 2 roky dozadu na olympuse mju 410)
Mateq
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Mateq »

Stalo sa mi že som vložil kartu z olympusu do čítačky a foto mi PC nenačítalo. Z iných foťákov sťahujem foto normálne. Z toho mi vychádza že olympus používa nejaké špeciálne formátovanie karty a samotných obrázkov.
Myslím ale že u iných značiek (mimo olympusu) by prenos fotiek PC->foťak nemusel byť problém, pokiaľ ich vložíš do správnej zložky na karte - napr. DCIM alebo tak nejak.
juslik
King
King
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa juslik »

mne to fotaku CASIO EX-Z110 ide dat vsetko..aj fotky ktore niesu robene nim...
Mateq
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

juslik napísal:mne to fotaku CASIO EX-Z110 ide dat vsetko..aj fotky ktore niesu robene nim...
Presne to som si myslel, hold Olympus a jeho špecialita :roll:.
brm
Darca
Darca

Príspevok od používateľa brm »

Mateq napísal:Stalo sa mi že som vložil kartu z olympusu do čítačky a foto mi PC nenačítalo. Z iných foťákov sťahujem foto normálne. Z toho mi vychádza že olympus používa nejaké špeciálne formátovanie karty a samotných obrázkov.
O aký konkrétny typ sa jedná? :) Mne sa práve na Olympuse páči, že je to jeden z mála výrobcov, ktorý na prehliadanie fotiek nepotrebuje špeciálny nainštalovaný software, foťák sa tvári ako externý USB disk. ;) V tom prípade ide všetko v pohode. A skúšal som z toho môjho mju 410 aj čítať kartu cez čítačku v HP aj v ASUS notebooku.. a všetko išlo. :)
Sheep
Addict
Addict

Mateq, mozno je tvoja citacka nestastnou nahodou nejak nekompatiblina s pametovou kartou, skus strcit inu XD do kompu ze co to urobi. Ja som tam svoju kartu strcil a nebol problem. Pouzivaj svoj fotak ako prevodnik medzi kartou a pocitacom pouzivanim datoveho kabla a tak z neho stahuj obrazky. :wink:
Mateq
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Ten olympus bol služobný tatkov foťák, chcel som stiahnuť foto z XDčky do PC cez čítačku kariet v tlačiarni HP a vypísalo to že používa formát ktorý nie je kompatibilný Win. Niečo podobné sa stane keď vložím DVD-RW z DVD rekordéra do PC - musím ho najprv uzavrieť, pretože DVD rekordér používa pri nahrávaní formát VR. Po uzavretí DVDčka ide prehrať aj na PC.
Dospel som teda k záveru že Olympusy (možno nové už nie) používajú/li špeciálny formát na XDčka - kekso2 potvrdil že mu nejde spätné nakopírovanie na Olympusoch. Taktiež som čítal (v priloženom SW iného olympusu) že režim panoráma na Olympuse nemusí precovať ak použijete XDčku iného výrobcu.
Môj problém riešilo pripojenie foťáku cez USB, odvtedy som z Olympusu fotky nesosal a z môjho Kodaku vkladám SDčku do čítačky a normálne to funguje.

//edit: Možno keby som mal v PC nainštalovaný dodávaný SW od Olympusu tak by mi to čítačka prečítala, ale nakoľko Olympus nemám je mi to vcelku jedno...
Napísať odpoveď