BIBLIA - Moja najoblubenejsia fikcia
nuz ak si si vedomy ze si zhresil mas sa aspon pokusit aj ak ta to vobec netankuje vzbudit si v sebe lutost nad kradezou podla mna v tomto pripade kleptomana by si mal ist na spoved avsak bude to len lahky hriech lebo kleptoman je chory a rozhodnutia nerobis triezve taze to nerobis dobrovolne ...to je dalsie kriterium hriechu
-
Stoporko
VIP
- Kontaktovať používateľa:
1) ist na spoved, resp. vyspovedat sa niekomu (navzajom si hriechy vyznavajte...) pokial necitis lutost je hovadina na kvadrat. Potom samotna spoved straca zmysel.
2) nie je lahky a tazky hriech! Hriech ako nieco zle nema co robit v Bozom kralovstve... je jedno ci niekto nieco corkol alebo niekoho zabil, pokial ho Jezis neocistil je v keli... (mam rad katolikov, velmi rad, ale nemam rad dogmy vasej cirkvi)
btw, jeden mudry clovek raz povedal: vieme, kto bude v nebi - Krestania (ti ktori odovzdali svoj zivot Jezisovi). Ale nemame pravo povedat kto tam nebude, to je plne v Bozej kompetencii (dobri ludia, male deti, zvierata
, dinosauri, praludia...)
2) nie je lahky a tazky hriech! Hriech ako nieco zle nema co robit v Bozom kralovstve... je jedno ci niekto nieco corkol alebo niekoho zabil, pokial ho Jezis neocistil je v keli... (mam rad katolikov, velmi rad, ale nemam rad dogmy vasej cirkvi)
btw, jeden mudry clovek raz povedal: vieme, kto bude v nebi - Krestania (ti ktori odovzdali svoj zivot Jezisovi). Ale nemame pravo povedat kto tam nebude, to je plne v Bozej kompetencii (dobri ludia, male deti, zvierata
-
P3Bo
Guru wannabe
a nám povedali ze zvierátá sa do neba nedostanú lebo nemajú dušu - zdroj : rehoľná sestraStoporko napísal:1) ist na spoved, resp. vyspovedat sa niekomu (navzajom si hriechy vyznavajte...) pokial necitis lutost je hovadina na kvadrat. Potom samotna spoved straca zmysel.
btw, jeden mudry clovek raz povedal: vieme, kto bude v nebi - Krestania (ti ktori odovzdali svoj zivot Jezisovi). Ale nemame pravo povedat kto tam nebude, to je plne v Bozej kompetencii (dobri ludia, male deti, zvierata, dinosauri, praludia...)
Ziadne pohnutie pri zabijani urcite neciti ani masovy vrah. Ale hriech pacha. Hovorim ti este raz. Chriech to nie je vtedy ak ty o tom nevies ze pachas nieco zle.P3Bo napísal:-nikoho som nikdy nesúdil
-ak hriech olutuje je mu odpustené (a nepotrebuje na to ani spoveď ) aj to viem
-stále si mi neodpovedal na otázku , ak nebudem cítit žiadne pohnutie pri páchaní hriechu ,nikdy ---> som sám pre seba beztrestný (ako boli spomenutý tí domorodci ) fakticky som hriech nespáchal, Boh ma zaňho nemôže vyniť . Chápem to správne ?
Ak olutujes lahky hriech vtedy ti je odpusteny. Ale s tazkym je to trochu tazsie. Odpusteny aj bez spovede, je ti iba vtedy ako ho olutujes zo skutocnej lasky k Bohu. Cize vies ze hriechom si urazil Boha.
Ale bolo mi to vysvetlene ze je to velmi tazke a takuto milost dava len Boh. Nazyva sa to dokonala lutost. Ale podla mojho nazoru je to ojedinele. A nedokonala lutost je lutost nad spachanymi hriechmi (tazkymi) v nebezpecenstve smrti. Vtedy ti nie su tieto odpustene.
-
krija
VIP
mozno ste si to uz vydiskutovali, ale neda mi do toho nevstupit. padla tu rec o domorodcoch. vy verite v jedneho boha, v jedineho boha. zabudate ale na fakt, ze domorodec ma svojich bohov, ku ktorym sa prihovara, prosi....proste veri, ze za to zle co vykonal, ho bude sudit ten jeho Boh, a nie ten vas.
doplnim jeden zaujimavy citat
:
Indiánsky náčelník Hatuey ušiel so svojimi ľuďmi, bol však chytený (spanielmi) a upálený za živa.. Keď ho uväzovali na kôl františkánsky kňaz ho nabádal, aby prijal Ježiša aby sa jeho duša dostala do neba, namiesto do pekla. Hatuley odpovedal: "ak v nebi sú kresťania , radšej pôjdem do pekla."
doplnim jeden zaujimavy citat
Indiánsky náčelník Hatuey ušiel so svojimi ľuďmi, bol však chytený (spanielmi) a upálený za živa.. Keď ho uväzovali na kôl františkánsky kňaz ho nabádal, aby prijal Ježiša aby sa jeho duša dostala do neba, namiesto do pekla. Hatuley odpovedal: "ak v nebi sú kresťania , radšej pôjdem do pekla."
God's Answers
It's impossible = All things are possible ( Luke, 18;27 )
I'm too tired = I will give you rest ( Matt, 11:28-30 )
Nobody really loves me = I love you ( John, 3:16 )
I can't go on = My grace is sufficient ( II Cor, 12:19 )
I can't figure things out = I will direct your steps ( Prov, 20:24 )
I can't do it = You can do all things ( Phil, 4:13 )
I'm not able = I am able ( II Cor, 9:8 )
It's not worth it = It will be worth it ( Rom, 8:1 )
I can't forgive myself = I forgive you ( IJn, 1:9 & Rom, 8:1 )
I can't manage = I will supply all your needs ( Phil, 4:19 )
I'm afraid = I have not given you a spirit of fear ( IITim, 1:7 )
I'm always worried and frustrated = Cast all your cares on Me ( IPet, 5:7 )
I don't have enough faith = I've given everyone a measure of faith ( Rom, 12:8 )
I'm not smart enough = I give you wisdom ( ICor, 1:30 )
I feel all alone = I will never leave you or forsake you ( Heb, 13:5 )
niesom extra veriaci...ale toto ma celkom zaujalo...
prelozil by som to, ale citaty z biblie, by som len tazko prelozil bez biblie...ale myslim, ze ti co budu chciet, pochopia
It's impossible = All things are possible ( Luke, 18;27 )
I'm too tired = I will give you rest ( Matt, 11:28-30 )
Nobody really loves me = I love you ( John, 3:16 )
I can't go on = My grace is sufficient ( II Cor, 12:19 )
I can't figure things out = I will direct your steps ( Prov, 20:24 )
I can't do it = You can do all things ( Phil, 4:13 )
I'm not able = I am able ( II Cor, 9:8 )
It's not worth it = It will be worth it ( Rom, 8:1 )
I can't forgive myself = I forgive you ( IJn, 1:9 & Rom, 8:1 )
I can't manage = I will supply all your needs ( Phil, 4:19 )
I'm afraid = I have not given you a spirit of fear ( IITim, 1:7 )
I'm always worried and frustrated = Cast all your cares on Me ( IPet, 5:7 )
I don't have enough faith = I've given everyone a measure of faith ( Rom, 12:8 )
I'm not smart enough = I give you wisdom ( ICor, 1:30 )
I feel all alone = I will never leave you or forsake you ( Heb, 13:5 )
niesom extra veriaci...ale toto ma celkom zaujalo...
prelozil by som to, ale citaty z biblie, by som len tazko prelozil bez biblie...ale myslim, ze ti co budu chciet, pochopia
Hmm... zaujimave. Len som si potvrdil to co som uz davno vedel. A to je: Vyklad Sv. Pisma nechajte radsej na profikov - exegetov.Aryan Angel napísal:http://godisimaginary.com/video1.htm
S tym mladikom: Pan Jezis mu povedal: Predaj vsetko co mas a rozdaj to chudobnym.
Urcite sa pytas ze kto sa moze dostat do nebeskeho kralovstva, ked vsetci mame nejake majetky. Ide tu len o to, aby sme nelipli k svojmu majetku. Je tu dôraz na to ze mladik sa nedokazal vzdat svojho majetku, lebo bol nanho naviazany. Kde je tvoj poklad, tam je aj tvoje srdce.
Materialne stataky by nemali byt v nasom zivote na prvom mieste. Len o to ide v tomto pribehu. Na 1. mieste by mal byt Boh.
Ak sa pytas skade to mam, tak nejak takto to vysvetloval vladyka Milan Chautur.
Idem to dopozerat cele.
EDIT: ten 4 bod ma zabil.
-
krija
VIP
pHysIQ nas tu cca pred pol rokom "poslal" za profikmi: Kňazi tvrdia: Boh sa dopustil podvodu!
-
P3Bo
Guru wannabe
krija alebo physiq[ ci hocikto pre koho je tento clanok smerodajny ]. ja mam pre teba len tri veci resp . moje skromne nazory laika : )krija napísal:pHysIQ nas tu cca pred pol rokom "poslal" za profikmi: Kňazi tvrdia: Boh sa dopustil podvodu!
1. ak sa niekto dopusta podvodu je to vzdy len cirkev
2. prave pre zle interpretovanie biblie bola velmi dlho zakazovana aby si ju kazdy mohol citat lebo chore hlavy z toho dokazu naozaj vystavit maximum a teraz sa to netyka tohoto clanku
3. ak niekto spochybnuje novy zakon ze sa tyka spasenia iba cistokrvneho zidovskeho naroda ktory uveril v Jezisa . Tak by bolo teda neopodstatnene jeho konanie vzhladom na to ze rozoslal svojich ucennikov po svete
myslienka pomahat druhym nikdy nebola zla , a neviem preco by som teraz nemal spravit dobry skutok len preto ze moja dusa nebude spasena . Mam byt teda nevrazivy a agresivny porusovat moralne a zakony statu len preto ze viem ze aj tak moj zivot vyjde navnivoc ?
-
Fabo
Hardcore addict
No niekomu by to trebars aj vyhovovalo, sice teraz budem asi vyzerat ako nabozensky fanatik, ale sovami A. Einsetina ( ak toho nerespektujete tak uz neviem koho...
) Radšej byť nenávidený za to, čím som, než milovaný za to, čím niesom,
Diabol nikdy nespí.
PS:Ak mi neikto chce dat K-, tak by sa mohol aspon podpisat. Uzivatel s nickom Diabol neexistuje, skusal som
Diabol nikdy nespí.
PS:Ak mi neikto chce dat K-, tak by sa mohol aspon podpisat. Uzivatel s nickom Diabol neexistuje, skusal som
-
krija
VIP
1. s tym vzdy by som bol opatrný. ako tu uz v uvode erapo spomenul:P3Bo napísal:krija alebo physiq[ ci hocikto pre koho je tento clanok smerodajny ]. ja mam pre teba len tri veci resp . moje skromne nazory laika : )
1. ak sa niekto dopusta podvodu je to vzdy len cirkev
2. prave pre zle interpretovanie biblie bola velmi dlho zakazovana aby si ju kazdy mohol citat lebo chore hlavy z toho dokazu naozaj vystavit maximum a teraz sa to netyka tohoto clanku
3. ak niekto spochybnuje novy zakon ze sa tyka spasenia iba cistokrvneho zidovskeho naroda ktory uveril v Jezisa . Tak by bolo teda neopodstatnene jeho konanie vzhladom na to ze rozoslal svojich ucennikov po svete
myslienka pomahat druhym nikdy nebola zla , a neviem preco by som teraz nemal spravit dobry skutok len preto ze moja dusa nebude spasena . Mam byt teda nevrazivy a agresivny porusovat moralne a zakony statu len preto ze viem ze aj tak moj zivot vyjde navnivoc ?
problem je v tom obraze. ludia"boh stvoril dokonalého človeka na obraz svoj"
2. krestania neboli utlacani kvoli zlej interpretacii biblie, ale preto, ze odmietali uznavat pohanskych bohov a moc cisara (rimskeho) za najvyssiu. vznik krestanstva bol politickym rozhodnutim cisara konstantina velkeho. slo mu o udrzanie pokoja medzi krestanmi a pohanmi. co sa mu nakoniec aj podarilo, lebo sklbil pohanske a krestanske v jedno. krestanstvo obsahuje mnoho prvkov, zvykov od pohanov: vianoce, nedela...
ak mas pocit, ze slovo pomahat v krestanskom ponimani je nezistne, tak si asi bohuzial este trochu naivny. stiahni a precitaj si toto: http://www.archive.org/download/AreRoma ... ns/CCC.pdf (je to tam aj po slovensky, a jedna sa o open source).