Caute.Nedavno som si dal net od tcomu turbo3 plus a som spokojny...ale myslite ze by mi slo turbo4 naplno ? Ked si overim dostupnost turbo4 (to je adsl2 ak sa nemilim) tak pise ze je dostupne na mojej adrese..lenze myslite ze mi to pojde naplno ? Ked technik robil zasuvku a nieco meral pisal ze mu tam pise rychlost nejakych 6mb cca...myslite ze na ADSL2 by to bolo ine ? myslite ze by to slo aj tych 12 ? Router mi teraz pise toto:
Downstream Upstream
SNR Margin: 22.0 12.0 db
Line Attenuation: 25.0 10.0 db
Data Rate: 5472 672 kbps
Dakujem
Turbo 4
to sa mylis,,, dokonca aj akciovy GLITEL 318RI ti dokaze vyhodiat dosiahnutelnu rychlost.. mne na adsl2 linke vyhadzuje nieco cez 17Mb.. svagor si ho pozical, chcel zistit,preco jemu nejde turbo-4 12Mbit, tento modem ho spojil na nieco okolo 9Mbit a maximalnu rychlost mu ukazal rovnaku..rychlost dw ma nieco okolo 8Mbit... za 2tyzdne mu prisiel technik premerat linku pristrojom a zistil to iste.. paradox je,ze ma kanclik blizsie k ustredni o cca 1 a pol kilometra.. takze naozaj zalezi od kablov,,a tiez aj od poctu spojom od ustredne k tebe atd...ale podla mna je tych 12mega realnychpe3x napísal:Velmi silno o tom pochybujem, ale mozne to je. Nepoznam nikoho kto by to pripojenie mal, a este mozno preto ho aj ponukaju. Velmi pochybujem ze stare telekomunikacne kable maju taku priepustnost
to ti nikto nepovie, kde je chyba,,,by trebalo kazdych 50 metrov odizolovat a zmerat kabel.... zadarmo kable nikto menit nebude,,a ze tebe nejde net 12Mb nie je porusenie zmluvnych podmienokwolf14 napísal:a vedia s tym tcomaci aj nieco spravit ? stacilo by vymenit kable v bytovke alebo by trebalo tahat nove kable az od ustredne ? A ak by stacilo v bytovke su schopny to spravit na poziadanie ak by mi ten net nesiel tak ako ma ? Nemate s tym niekto skusenost ?diky
SNR Margin
In general, a higher signal to noise ratio will result in less errors.
6bB. or below = Bad and will experience no line synchronisation or intermittent synchronisation problems.
7dB-10dB. = Fair but does not leave much room for variances in conditions.
11dB-20dB. = Good with little or no synchronisation problems
20dB-28dB. = Excellent
29dB. or above = Outstanding
Attenuation Rates
In gerneral, attenuation is the loss of signal over distance. Unfortunately, dB loss is not just dependent on distance. It also depends on cable type and gauge (which can differ over the length of the cable), the number and location other connection points on the cable.
20bB. and below = Outstanding
20dB-30dB. = Excellent
30dB-40dB. = Very Good
40dB-50dB. = Good
50dB-60dB. = Poor and may experience connectivity issues
60dB. and above = Bad and will experience connectivity issues
Stačilo by vyskúšať aj zmenu linky.
Mal som nedávno problémy s vypadávaním netu a po reklamácii prišiel technik a prehodil ma na inú linku (v rozvodnej krabici v bytovke), a teraz mávam SNR Margin cca down:28 / up:27 dB pri programe Turbo2+ s profilom 4160/702kbps (mám zaplatený 2xupstream) a reálne dosahujem 2100/570kbps bez výpadkov. Čiže super!
Ináč mám ten modem Glitel a ten mi ukazuje dosiahnuteľnú rýchlosť na mojej linke 9472/1432kbps. Teda mám dobrú rezervu ešte na program Turbo3.
Zavolaj na T-comu zadaj reklamáciu a žiadaj o to aby prišiel technik na premeranie linky a s ním sa dohodni nech ťa skúsi prehodiť na inú linku.
Mal som nedávno problémy s vypadávaním netu a po reklamácii prišiel technik a prehodil ma na inú linku (v rozvodnej krabici v bytovke), a teraz mávam SNR Margin cca down:28 / up:27 dB pri programe Turbo2+ s profilom 4160/702kbps (mám zaplatený 2xupstream) a reálne dosahujem 2100/570kbps bez výpadkov. Čiže super!
Ináč mám ten modem Glitel a ten mi ukazuje dosiahnuteľnú rýchlosť na mojej linke 9472/1432kbps. Teda mám dobrú rezervu ešte na program Turbo3.
Zavolaj na T-comu zadaj reklamáciu a žiadaj o to aby prišiel technik na premeranie linky a s ním sa dohodni nech ťa skúsi prehodiť na inú linku.