Dekriminalizacia alebo legalizacia marihuany?

O živote, snoch, životnom štýle, cestovaní...
-AA-
Hardcore addict
Hardcore addict
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa -AA- »

Da sa povedat, ze pokial to niekto potrebuje ku stastiu je to jeho vec, nemalo by to byt uzivane na verejnosti, ale myslim ze si to aj tak chodite davat niekam po kanaloch alebo do tiena.. :)

Mensi problem s tym spojeny, spravanie - stavy, ked to obtazuje ostatnych ludi, treba riesit aspon nejakou fackou.. :?

Velky problem, rozsirenost a propagacia medzi detmi <18, argumenty o slobode stracaju svoju vahu, dieta nema este tu zodpovednost..

Ano nerobil som ziadny prieskum, ale dovolim si tvrdit ze aspon 50% konzumentov nema ani 18.
Ujo Marky
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa Ujo Marky »

Aryan Angel napísal:Da sa povedat, ze pokial to niekto potrebuje ku stastiu je to jeho vec, nemalo by to byt uzivane na verejnosti, ale myslim ze si to aj tak chodite davat niekam po kanaloch alebo do tiena.. :)

Mensi problem s tym spojeny, spravanie - stavy, ked to obtazuje ostatnych ludi, treba riesit aspon nejakou fackou.. :?

Velky problem, rozsirenost a propagacia medzi detmi <18, argumenty o slobode stracaju svoju vahu, dieta nema este tu zodpovednost..

Ano nerobil som ziadny prieskum, ale dovolim si tvrdit ze aspon 50% konzumentov nema ani 18.
Dojde Ti odpoved ze o tom nic nevies a si obmedzeny clovek, pretoze marihuana robi len dobre a nic zle na nej neni.. a neni tam ziadne riziko ze niekto prejde na tvrdsie alebo ze sa to nebodaj dostane k detom.
kukiak
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa kukiak »

Ujo Marky napísal:Dojde Ti odpoved ze o tom nic nevies a si obmedzeny clovek, pretoze marihuana robi len dobre a nic zle na nej neni.. a neni tam ziadne riziko ze niekto prejde na tvrdsie alebo ze sa to nebodaj dostane k detom.
Kdo povedal, ze nie je skodliva? Ano je, ako vsetky drogy! :) Aryan v istom smere obmedzeny je, ale v tom co napisal ma istu pravdu :) .
Rozsirena je pravdaze podla vas vdaka "fetakom" ktory, to predavaju kadekomu a ide sa. Pravdaze predavacky v Bille a vo veciarkach to s chlastom nerobia.. :)
To cislo bude dla mna, aspon u nas, okolo 30%. A teraz wait fooooor it, moj typicky argument -> 9z10 neplnoletych uz bolo aspon raz ozratych;).

K tym stavom, este som nevidel aby niekdo zhuleny obtazoval inych, narozdiel od alkacov:).

Ale uz myslim stale tocime o tom istom.. A nikdy sa nezhodneme.. Ale podla mna, ak si niekdo mysli ze 2g travy su hodne par rokov vezania, prip. co i len podmienky, kt. ti ovplyni cely zivot, je fajny debil,drban a obmedzenec:).
P3Bo
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa P3Bo »

Ujo Marky napísal: marihuana robi len dobre
:hehe: kamo nic v zlom ale jak som toto precital tak som skoro pustil do gati od smiechu . Ziadna droga nie je dobra pretoze ovplyvnuje tvoje myslenie . Si zavisly aj ked to tak neberies .
Ujo Marky
Light Professional
Light Professional

P3Bo napísal::hehe: kamo nic v zlom ale jak som toto precital tak som skoro pustil do gati od smiechu . Ziadna droga nie je dobra pretoze ovplyvnuje tvoje myslenie . Si zavisly aj ked to tak neberies .
Heh skus si este raz precitat moj prispevok :D Dufam ze pochopis ze sa to vola ironia a ze ja som zasadne proti drogam. Stotoznujem sa s tvojim nazorom ;)

to kukiak: Suhlasim ze aj alkohol sa to robi a som aj proti tomu nevravel som ze nie.. ale argumentovat tym ze to sa robi aj s alkoholom. To mozem povedat ze henten zabil niekoho pistolou a nechitili ho, preco by som ja niekoho nemohol zabit nozom?

//sry za double post
kukiak
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa kukiak »

Marky, rozdiel je vsak v tom, ze ked ho zabijes nozom alebo pistolou stale do tej basy pojdes.
Cele porovnavanie s alkoholom sa tu uz riesilo, ja som si iste veci priznal, ty nie, tak bud nadalej zarity odporca a posielaj ludi za gram travy do napravnych zariadenie :D . Pretoze trava je to najvacsie svinstvo, ake moze byt, bla bla.. ides
pinacolada
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa pinacolada »

Ujo Marky napísal:Dojde Ti odpoved ze o tom nic nevies a si obmedzeny clovek, pretoze marihuana robi len dobre a nic zle na nej neni.. a neni tam ziadne riziko ze niekto prejde na tvrdsie alebo ze sa to nebodaj dostane k detom.
aryan mal v prispevku pravdu,nemam dovod mu odporovat ani ho nazyvat obmedzencom.tym si ty.nikto tu netvrdi ze marihuana je dobra a ze tam nie je zaidne riziko ale asi mas oci zalepene genom ked nevidis,ze sa iba snazime vysvetlit,ze fajcenie marihuany by malo byt v slobodnej krajine slobodnou vecou a nemalo by byt tak prisne postihovane.kazdy dospely clovek predsa vie rozpoznat rizika spojene s fajcenim marihuany a malo by byt na jeho voli a nie na voli statu(aj za statom stoja fyzicke osoby) ci sa na to da.co sa tyka tych co nedovrsili 18 tak medzi alkoholom a tabakom a amrihuanou nevidim rozdiel.nemal by sa jej nikto chytat kym mu nebude 18 //aj ked nepopieram 99% dospelych hulicov hulilo aj pred 18,rovnako ako 99% alkoholikov pilo pred 18...s tym sa asi tazko bude dat daco robit

zaver: laskavo sa ukludni.zi a nechaj zit.ked si proti drogam tak ich neber.asi len tolko ti poviem
Ujo Marky
Light Professional
Light Professional

Ja som nikoho nenapadal takze neviem preco by som sa mal "kludnit" :P Ide vsak o to ze mozte sa zhulit premna zamna az k smrti ak je to mozne, ale sami vidite ze aj koli vam sa to dostava k detom, a nic s tym nechcete robit, je vam to jedno, vam ide iba o to aby ste si zahulili. Uz tym ze neviete o dosledkoch, sice nie priamich, svojich cinov ukazuje ze by ste nemali mat ziadnu zodpovednost. Alebo ste tak lahostajny ze by ste radsej obetovali aj 30 tisic deti aby ste sa mohli zhulit s kamaratom na srot ;). Dojdite na napad ako to spravit aby sa k tomu nedostali ludia pod 18 a budem hlasovat za dekriminalizaciu.
ViRuS
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa ViRuS »

Ujo Marky napísal:Ja som nikoho nenapadal takze neviem preco by som sa mal "kludnit" :P Ide vsak o to ze mozte sa zhulit premna zamna az k smrti ak je to mozne, ale sami vidite ze aj koli vam sa to dostava k detom, a nic s tym nechcete robit, je vam to jedno, vam ide iba o to aby ste si zahulili. Uz tym ze neviete o dosledkoch, sice nie priamich, svojich cinov ukazuje ze by ste nemali mat ziadnu zodpovednost. Alebo ste tak lahostajny ze by ste radsej obetovali aj 30 tisic deti aby ste sa mohli zhulit s kamaratom na srot ;). Dojdite na napad ako to spravit aby sa k tomu nedostali ludia pod 18 a budem hlasovat za dekriminalizaciu.
ty si na ktorej planete? si normalne schopny obvinit kazdeho hulica ze moze za to, ze sa trava dostane k detom...? v podstate kazdeho nazyvas dealerom. nepoznam nikoho, ale fakt nikoho kto by nieco predal detom (toboz nie dal). predavat detom je absolutne nemoralne a je to ista zaruka lochu ak ich s tym chytia. deti si mozu daco zohnat jedine od starsich bratov alebo kamaratov, ktorym asi nevadi co komu daju, pripadne od pikerov alebo sociek. laskavo z toho neobvinuj kazdeho cloveka co huli, pretoze ak si myslis ze nam (beznym ludom uzivajucim tuto latku) to je jedno, tak si na omyle (aspon ak hovorim za seba ale urcite mi to vacsina potvrdi). laskavo obvinuj vychovu ludi, ktorym charakter dovoli predavat detom.
a btw zhulit sa k smrti nie je mozne
schw33k
Guru
Guru

Príspevok od používateľa schw33k »

aj tak si neviem predstaviť ako vlastne legalizácia funguje v Holandsku...
potom nieje zákaz nafajčiť sa aj v práci, keď odber krvi sa nepraktizuje tak často ako " fúkanie"
predstavte si teraz, že prídete do nejakých inštitúcii, vybaviť pre Vás zásadnú a dôležitú vec, no a tam sa na Vás bude usmievať nejaký nafajčený zodpovedný, akú to má potom úroveň ?
a debata by prebiehala asi takto nejak *video*

// čiže som napísal, že ľahšie je zistiť alkohol v krvi ako trávu, nemyslíš ?
v poriadku to mať môžu, ale úroveň kvality musí byť strašná, v prípade zamestnancov, ktorí na tom pravidelne fičia
marihuanové bufety pred firmami...
Gothar
Moderátor
Moderátor

Príspevok od používateľa Gothar »

schw33k napísal:aj tak si neviem predstaviť ako vlastne legalizácia funguje v Holandsku...
potom nieje zákaz nafajčiť sa aj v práci, keď odber krvi sa nepraktizuje tak často ako " fúkanie"
predstavte si teraz, že prídete do nejakých inštitúcii, vybaviť pre Vás zásadnú a dôležitú vec, no a tam sa na Vás bude usmievať nejaký nafajčený zodpovedný, akú to má potom úroveň ?
a debata by prebiehala asi takto nejak *video*
No u nas je to tak, ze v pracovnom poriadku vacsinou byva zmienka o tom, ze pocas pracovnej doby nesmie byt zamestnanec pod vplyvom omanmych a psychotropnych latok. To iste plati pre vodicov. Cize asi takto.
Ujo Marky
Light Professional
Light Professional

ViRuS napísal:ty si na ktorej planete? si normalne schopny obvinit kazdeho hulica ze moze za to, ze sa trava dostane k detom...? v podstate kazdeho nazyvas dealerom. nepoznam nikoho, ale fakt nikoho kto by nieco predal detom (toboz nie dal). predavat detom je absolutne nemoralne a je to ista zaruka lochu ak ich s tym chytia. deti si mozu daco zohnat jedine od starsich bratov alebo kamaratov, ktorym asi nevadi co komu daju, pripadne od pikerov alebo sociek. laskavo z toho neobvinuj kazdeho cloveka co huli, pretoze ak si myslis ze nam (beznym ludom uzivajucim tuto latku) to je jedno, tak si na omyle (aspon ak hovorim za seba ale urcite mi to vacsina potvrdi). laskavo obvinuj vychovu ludi, ktorym charakter dovoli predavat detom.
a btw zhulit sa k smrti nie je mozne
Napisal som tam ze nepriamo, tj. keby ste nehulili dileri nemaju co robit, nemaju prachy a k detom sa to nema jak dostat ;)
c.a.r.n.e.
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa c.a.r.n.e. »

poznam jedneho chalana ktory bol zasadne proti huleniu...vascinou cez vikendy iba chlastal a potom bol aj agresivny, vyvolaval konflikty, bitky....mal toho za sebou dost a veeela ludi ho nemalo v laske kvoli tomu co vsetko robil...ale bum jedneho dna sa dozviem ze zacal hulit...pytam sa ze preco on co bol vzdy proti tomu a kazdemu kto hulil tak nadaval...no a povedal mi ze z chlastu uz mu prepinalo, mal vela nepriatelov a za kazdu blbost sa chcel bit a odkedy huli tak uz taketo veci neriesi, jednoducho ma v p*ci..je kludny a nepotrebuje sa s nikym pobit...
ViRuS
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa ViRuS »

Ujo Marky napísal:Napisal som tam ze nepriamo, tj. keby ste nehulili dileri nemaju co robit, nemaju prachy a k detom sa to nema jak dostat ;)
...a preto vety zacinajuce keby u mna nikdy nehrali ziadnu rolu. ako keby si napisal ze keby nebolo zbrani, nebolo by vojen a potom obvinil sportovych strelcov a polovnikov. samotna myslienka je sice pekna ale skutocnost je ovela komplikovanejsia.
maj.kl
Star
Star

Príspevok od používateľa maj.kl »

som jednoducho za... prečo? je to oveľa menej škodlivé ako alkohol a oveľa lepšie a chutnejšie :D a keby ľudia viac "húlili" tak by na svete nebolo toľko agressorov a vojen... to je časť môjho názoru...
a nechápem, ked chlapec dostane 5rokov za to, že mu našli nejakú tú rastlinu niekde doma alebo mal niečo pri sebe, ked alkohol robí oveľa viac problémov a nijak extra sa to nerieši...
kali520
Darca
Darca

Príspevok od používateľa kali520 »

MicHo napísal:je to oveľa menej škodlivé ako alkohol a oveľa lepšie a chutnejšie Very Happy a keby ľudia viac "húlili" tak by na svete nebolo toľko agressorov a vojen... to je časť môjho názoru...
Su aj studie ktore dokazuju, ze dlhodobe uzivanie marihuany sposobuje u niektorych jednincov agresivitu.

Osobne som mal moznost sa s takymi ludmi stretnut. Ked boli v nahulenom stave boli este celkom normalny, ale ked nie tak boli nervozny a aj agresivny
Emkej
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Emkej »

hh moj spolubyvajuci k tomu asi speje s takym castim hulenim uz mysli asi iba na travu :D ale inak je vpohode :lol:
zuzuzu
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa zuzuzu »

No som za legalizáciu. Jeden z dôvodov je aj to že zakázané ovocie najlepšie chutí takže keď bude marihuana legal tak snáď nebudú huliť 13-roční ďalšie dôvody sú že potom nebude problém s pestovaním technického konope...
Konope, alebo Cannabis Sativa L. je jednoročná, dvojdomá olejnatá a najviac diskutovaná bylina na tejto planéte. Život tejto rastliny sa datuje už od praveku a samotného človeka sprevádza už po tisícročia pre svoje jedinečné, neoddiskutovateľné, liečivé vlastnosti a kompletné spracovanie. História konope mala všade v ľudovom lekárstve, aj u primitívnych národov svoje pevné miesto. Vzhľadom na svoje mnohotvárne použitie má veľký liečebný potenciál, ktorý využívali i starí lekári za dávnych dôb a na nešťastie súčasné lekárstvo naň takmer zabudlo. Taktiež rastlinou, ktorá dodávala vlákna na látky a papier, ale zároveň tiež čarovnou paličkou šamanov pre ich liečiteľné praktiky a živicou uzatvárajúcou rany, trvalo zaháňala chmáry, zmierňovala astmatické kŕče a slúžila ako upokojujúci prostriedok Je snáď možné nájsť podobné vlastnosti v niektorej inej rastline- Konopné vlákno vyniká veľkou pevnosťou a málokto vie, že tak obľúbené džínsy sa zo začiatku vyrábali práve z konope. Semená sú dôležité pre obživu a olej. Z konopného pazderia je možné vyrábať izolačné tabule, stavebné hmoty, tiež má vynikajúce vzduchotesné vlastnosti. Známe je využitie konope ako biomasy - jeho výhrevnosť je porovnateľná s bukovým drevom / cca 3 670 kalórií /, pričom konope rastie 12 x rýchlejšie. Je možné ho veľmi ľahko scukornatieť, dáva 60 % cukru a 20 % pentózanov. Za vynález papiera je možné tiež ďakovať stonke konope. V severnej Číne sa vyrábal prvý papier v histórii ľudstva. Skôr sa vyrábalo zo zvyškov stoniek aj uhlie, ktoré vraj bolo veľmi dobré pre strelný prach. Táto bylina ponúka kompletnú spracovateľnosť a medzi jej ďalšie prednosti patrí, že ani jej spracovanie a ani výrobky z nej nepredstavujú pre prírodu záťaž. Jedná sa totiž o 100% odbúrateľný materiál, čo je plne v súlade s teóriou trvale udržateľného rozvoja bez negatívnych vplyvov na životné prostredie.
samploom
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa samploom »

kali520 napísal:Su aj studie ktore dokazuju, ze dlhodobe uzivanie marihuany sposobuje u niektorych jednincov agresivitu.

Osobne som mal moznost sa s takymi ludmi stretnut. Ked boli v nahulenom stave boli este celkom normalny, ale ked nie tak boli nervozny a aj agresivny
Ano, u niektorych.. Kazdopadne, tie skodlive dosledky dlhodobeho uzivania su velmi VAZNE. Co sa agresivity tyka, stretol som sa len s uplnym opakom. Ide o to, ze vystupuje charakter a dusevne rozpolozenie podvedomia a vedomia zaroven, prejavy su individualne - no agresivita? skor v mensine pripadov..
Legalizacia ? Nie, som proti - vela ludi sa necha zlakat "pohodickou" a dosledok bude vlastna lutost. Ta sice pride az ked je neskoro (prehulenie), no zodpovednost si nesie kazdy sam. Nech si pekne pestuju na secret flekoch a za domcekom, do vseobecne akceptovanej veci by to nemalo prist. Nie je to totiz zdrave, nech sa hada kto chce ako chce. Teda, ak chce ludstvo brat svoje "ciste" uvazovanie s uctou, ako prirodzenu prirodou danu schopnost, bez zasahu experimentovania s nim.
pinacolada
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa pinacolada »

Ujo Marky napísal:Ja som nikoho nenapadal takze neviem preco by som sa mal "kludnit" :P Ide vsak o to ze mozte sa zhulit premna zamna az k smrti ak je to mozne, ale sami vidite ze aj koli vam sa to dostava k detom, a nic s tym nechcete robit, je vam to jedno, vam ide iba o to aby ste si zahulili. Uz tym ze neviete o dosledkoch, sice nie priamich, svojich cinov ukazuje ze by ste nemali mat ziadnu zodpovednost. Alebo ste tak lahostajny ze by ste radsej obetovali aj 30 tisic deti aby ste sa mohli zhulit s kamaratom na srot ;). Dojdite na napad ako to spravit aby sa k tomu nedostali ludia pod 18 a budem hlasovat za dekriminalizaciu.
o com kur*a tocis? si si precital co som pisal? som pisal ze k detom by sa to nemalo dostat a neviem na koho vlastne reagujes.ja nehulim/uz ni euznavam) a detom som travu nikdy nedaval...
sa konecne spametaj,precitaj si o com piseme,zamysli sa nad tym az tak tu zacni psiat lebo pises sprostosti
Napísať odpoveď