Debian instalacia
Debian instalacia
Zdravim, dnes mi prisli 3 dvd s Debianom, co som si objednal. Pravdepodobne je jedno instalacne, ostatne su programy. Teda aspon myslim, sak zistime. Ale problem je hned pri instalacii. Nie je to nic zlozite, aspon co tam su tie moznosti a co som cital navod. Konfiguracia bude uz asi o niecom inom. Takze DVD su oznacene 1/3 az 3/3. Dam bootovat z cd mechaniky, hodim 1.DVD dnu. Nacita uvodnu obrazovku pre help alebo boot. Najprv som dal boot, ale vypisalo chybu, ze nemoze pripojit dvd, takze pruser. Skusim vlozit 2. dvd, po tomto ukone a kontrole integrity cd /dopadlla uspesne/ mi nejde vysunut dvd a musim restart. Potom som sa rozhodol to instalovat v grafickom rozhrani, rovnaky postup, rovnaky vysledok. DVD bolo z linuxos.sk, mechanicky su bez najmensieho skrabanca. Pri prehliadani dvdciek, mi na 2. a3. ukaze aj zlozky a subory, ale na 1. mi nezobrazi nic a javi sa ako prazdne. Vie mi s tymto niekto pomoct?
Ved ono to aj zacne, ked stlacim enter. No ako som uz opisoval, sekne to pri hlaske, ze nemoze pripojit dvd. Inak netinstall u mna taktiez neprichadza do uvahy, bo mi nevie zdetekovat sietovu kartu, mam ju onboard a vzdy vypise, aby som ju nainstaloval z ovladacov na diskete, ak mam. Prave taham image prveho DVD, tie zvysne dve by mali byt v poriadku, len to hlavne !!!!! nie je, do <> No nic, diky cesar, holt mam smolu asi.
Edit: Inak je tam tato sietovka: Marvell Technology Group Ltd. 88E8001 Gigabit Ethernet Controller (rev 13) Doska je od Asusu A8R-MVP, keby niekto mal skusenost prave s nou.
Edit: Inak je tam tato sietovka: Marvell Technology Group Ltd. 88E8001 Gigabit Ethernet Controller (rev 13) Doska je od Asusu A8R-MVP, keby niekto mal skusenost prave s nou.
Jaj si písal v jednom topicu, že máš nový počítač a keď je to Debian Stable tak tam je kernel 2.6.18 čo ti tam nerozpozná veci. Asi na veľmi nový hardware/počítač nie je dobrý tak starý kernel, skús Debian netinstall testing alebo sid a možno ti rozpozná sieťovú kartu (asi). Alebo potom skompiluješ nový kernel po inštalácii aj to je jedna možnosť.
Instalacia
Asi je to trapna otazka ale ako das bootovat ? Iba stlacis enter ? Lebo mne to tak robi len vtedy ked zabudnem napisat "expert"
Re: Debian instalacia
odkial si ich objednaval?pato83 napísal:Zdravim, dnes mi prisli 3 dvd s Debianom, co som si objednal.
Odtialto: LinuxOS.sk Upozornujem vsak, ze pridu napalene dvd, bez akejkolvek potlace. Ale zase je tu fajn pocit, ze si nieco dobreho podporil. Kazdopadne mam z toho celkom fajn pocit 
Takze som si stiahol este raz debian odtialto: http://cdimage.debian.org/debian-cd/4.0 ... 64/iso-cd/ konkretne debian-40r2-amd64-kde-CD-1.iso. Aj sa spusti instalacia, ale jednak mi nenajde sietovku, pyta ovladac, ten som stiahol z asus stranky, ale neviem, ci mi to vezme aj z usb kluca. Po druhe mi vypise, ze neobsahuje ziadny kernel systemu, wtf ?
Edit: Pridavam screeny z instalacie
Edit: Pridavam screeny z instalacie
-
q-parser
Professional
- Kontaktovať používateľa:
Stara dobra Marvell. Neviem, ci ovladace k tejto karte su castou nejakeho distra. To iste plati aj o Attansic / Atheros kartach. Osobne som sa s nou stretol, no musel som ju instalovat dodatocne pomocou 3rd party ovladacov. Asi pred mesiacom som ich vymazal z kluca, inak by som ti ich upol dakde. Treba ich dakde kuknut.
Normalne nainstaluj linux bez sietovky a doinstalujes ju dodatocne, inak to nepojde.
Normalne nainstaluj linux bez sietovky a doinstalujes ju dodatocne, inak to nepojde.
Dakujem za pomoc, ale ono to nejde. Teraz som si pozrel toto video: Debian instalacia Mne to ide v pohode tiez, len mi nerozpozna bud cdrom, resp. nieco v tom zmysle, alebo ako je na tom prvom screene a dalej sa uz nedostanem.q-parser napísal:Stara dobra Marvell. Neviem, ci ovladace k tejto karte su castou nejakeho distra. To iste plati aj o Attansic / Atheros kartach. Osobne som sa s nou stretol, no musel som ju instalovat dodatocne pomocou 3rd party ovladacov. Asi pred mesiacom som ich vymazal z kluca, inak by som ti ich upol dakde. Treba ich dakde kuknut.
Edit: Takze, pri CD s KDE, ked som dal expertgui, tak mi aj rozpoznalo cdromku, ale vypisalo hlasku v prvom screene. Potom som spustil test integrity a ten nepresiel, vypisalo chybu. Ked som skusil DVD, ktoré som si objednal, tak tam mi zase nepripoji cdromku, vypise, ze sa to neda mountnut ale test integrity prejde uspesne. WTF? Ja vazne neviem ako dalej, netinst nemozem, bo mi nenajde sietovku a pri rychlosti mojho netu, no neviem. Tu su aj screeny z pokusu s tym CD s KDE:
Takze asi jedina moznost bude opat stahovat CD
- Prílohy
-
- debian_log.rar
- (17.14 KiB) 89 stiahnutí
-
- debian_log.rar
- (17.14 KiB) 100 stiahnutí
Bol by to zázrak, keby to rozpoznalo veci na novom počítači s kernelom, čo vydali 19. septembra 2006. Aj installer je tam asi starý.
Debian Testing Netinstall Daily Build alebo CD weekly build, tiež Testing. Stiahni si malý netinstall aspoň uvidíš, či ten rozpozná tú sieťovú kartu a to zastavíš keď necheš netinstall.
Alebo treba ovládače...
Debian Testing Netinstall Daily Build alebo CD weekly build, tiež Testing. Stiahni si malý netinstall aspoň uvidíš, či ten rozpozná tú sieťovú kartu a to zastavíš keď necheš netinstall.
Alebo treba ovládače...
Na začiatku si písal, že Debian Stable.
A k tej základnej doske čo máš ovládače nie sú na Linux? Alebo na webe výrobcu? Bude to asi tak nový model, že Linux to nerozpozná dobre. Keď to bol testing tak ani netinstall nebude lepšie fungovať, ale uvidíš..
Skúsiť by si mohol kompilovať kernel, ten 2.6.23.13 , možno, že by s tým fungovalo, treba vedieť čo presne treba a ostatné veci sa dajú použiť zo starého kernelu aby načítalo tie ostatné veci to tam je že
Load an Alternate Configuration File v menuconfig zo starého kernelu + to nové čo treba..
Skúsiť by si mohol kompilovať kernel, ten 2.6.23.13 , možno, že by s tým fungovalo, treba vedieť čo presne treba a ostatné veci sa dajú použiť zo starého kernelu aby načítalo tie ostatné veci to tam je že
Load an Alternate Configuration File v menuconfig zo starého kernelu + to nové čo treba..
Ano, zacal som so stable, lebo to mi poslali. Ale vcerajcie prispevky sa tykaju uz testing verzie. Aj som to pisal odkial a co som tahalCesar napísal:Na začiatku si písal, že Debian Stable.A k tej základnej doske čo máš ovládače nie sú na Linux? Alebo na webe výrobcu? Bude to asi tak nový model, že Linux to nerozpozná dobre. Keď to bol testing tak ani netinstall nebude lepšie fungovať, ale uvidíš..
Ubuntu robia z Debian Sid (unstable), 80% je kópia 1:1. Návody by mali na 99% hodiť na obidva. Dá sa bez problémov, skompilovať kernel aj na *ubuntu je to veľmi jednoduché, napríklad na základe tohto návodu, keď sa použije config zo starého kernelu + vyhľadáš čo by bolo asi treba v menu.
http://www.howtoforge.com/kernel_compilation_ubuntu
http://www.howtoforge.com/howto_linux_k ... ile_debian
http://www.howtoforge.com/kernel_compilation_ubuntu
http://www.howtoforge.com/howto_linux_k ... ile_debian
Vyzera to na bug: http://www.abclinuxu.cz/forum/show/200546 , aspon tak je to prezentovane v tejto teme. Takze vazne netusim ako to riesit a ci je to vobec mozne bez nejakych programatorskych schopnosti. Stiahol som si vsak bussines card a tam to islo vsetko ako malo, aj rozdelenie disku, skratka vsetko. Az pokym mi nevyhodilo chybu ohladne bootstrap. Toto uz vazne snad ani mozne nie je
A dokonca uz nepindalo ani na sietovku, mi to ponuklo aj moznost nastavenia siete, takze nie je uz ani problem so sietou. Vazne velmi zaujimave. Daky odbornik keby mi toto vysvetlil, tak by som bol vazne vdacny.
Edit: Debian succesfully installed. Vsetkym diki za pomoc. Posledna moznost a to netinstall sa v poriadku spustil, rozpoznal hw, podellil disk, primountoval particie a v pohode, aj ked celu noc mi tahalo balicky. Dnes rano som to dokoncil uspesne. Osobne nerozumiem celkom, preco mi jedna testovacia verzia sietovku nenasla ale netinstall v pohode prebehol. Kazdopadne je dufam to najhorsie za mnou
Edit: Debian succesfully installed. Vsetkym diki za pomoc. Posledna moznost a to netinstall sa v poriadku spustil, rozpoznal hw, podellil disk, primountoval particie a v pohode, aj ked celu noc mi tahalo balicky. Dnes rano som to dokoncil uspesne. Osobne nerozumiem celkom, preco mi jedna testovacia verzia sietovku nenasla ale netinstall v pohode prebehol. Kazdopadne je dufam to najhorsie za mnou