spotreba 20 w neonka

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
gego
Light Professional
Light Professional
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

spotreba 20 w neonka

Príspevok od používateľa gego »

mam na akvariu zapojenu neonku 20 w klasicke zapojenie tlmivkove ... neviem preco ale kedze mam napisene ze neonka ma 20 w cize pri 235 V by mala mat spotrebu asi 0,085 A lenze ono to ma spotrebu 0,33 A a to je 77,8 W cize za 12 hodin zozere jeden kilowat

je to normalne ze neonka co ma 20 w ma spotrebu 77 W ? keby ze dam na tu jednu tlmivku este jednu neonku o kolko by sa zvysila spotreba ??? o dalsich 77 W alebo len o 20 W ??? jak to je ??? dakujem .
Frikso
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Frikso »

Tých 20W je udávaný výkon, ak sa nemýlim, nie spotreba/príkon. .. Ale inak ti do dosť žere, na tvojom mieste by som tu neonku vypol :D

//Daj si tam zopar diod, tie ti to slušne nasvietia a určite menej zožerú.. :)
dudo02
King
King

Re: spotreba 20 w neonka

Príspevok od používateľa dudo02 »

gego napísal:mam na akvariu zapojenu neonku 20 w klasicke zapojenie tlmivkove ... neviem preco ale kedze mam napisene ze neonka ma 20 w cize pri 235 V by mala mat spotrebu asi 0,085 A lenze ono to ma spotrebu 0,33 A a to je 77,8 W cize za 12 hodin zozere jeden kilowat

je to normalne ze neonka co ma 20 w ma spotrebu 77 W ? keby ze dam na tu jednu tlmivku este jednu neonku o kolko by sa zvysila spotreba ??? o dalsich 77 W alebo len o 20 W ??? jak to je ??? dakujem .
Samotnym spotrebicom je aj tlmivka.Ak tam pridas este jednu trubicu,zvysi sa vykon o 20W,avsak zaroven sa narastie prud pretekajuci tlmivkou,cim narastie aj indukcia a zaroven aj teplo.Tym sa zvysi aj odpor-cize sa zvysia aj straty.Takze ak pridas tu trubicu,vykon sa zvysi o viac ako 20W.Ale zas nie nejako drasticky.Vsak skus a uvidis..

\\ ak mas tu tlmivku predimenzovanu tak sa necuduj ze tolko zere.Ak mas 20W trubicu,pouzi 20W tlmivku :idea:
gego
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa gego »

Frikso napísal:Tých 20W je udávaný výkon, ak sa nemýlim, nie spotreba/príkon. .. Ale inak ti do dosť žere, na tvojom mieste by som tu neonku vypol :D

//Daj si tam zopar diod, tie ti to slušne nasvietia a určite menej zožerú.. :)
rastliny pre svoj rast v akvariu musia mat minimalne 0,1 w svetla na liter vody inak budu zlte to svetlo tam nieje na to aby bolo dnuka vidno co tam je chapes . .
Frikso
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Frikso »

aha tak.. No ja keď som mal akvarko, tak mi tam prenikalo dosť denneho svetla a rastlinky sa mali dobre, pekne zelene a rastene.. :)
Rybičkam som dnu svietil iba pre efekt.. :D
Martinekk
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Martinekk »

Pleties jablka, hrusky a asfalt. Cim si meral ten prud? musis merat True RMS pristrojom... Je to svietidlo vykompenzovane na ucinnik 0,95? Ak nie, meral si jalovinu ako hrom. Hladaj v tom svetle kondenzator.

mam postaveny wattmeter, je to desat lediek, LM3914 tusim a operak k tomu. nakalibruje sa to pomocou ziarovky, bocnikom sa urcuje rozsah. a meria sa... digitalny wattmeter sa da kupit aj za par stoviek.
Napísať odpoveď