//teraz tak uvazujem, ze som to mal dat do software... tak ak treba, tak modi prosim presunte... dik
Original Windows XP Pro OEM
Original Windows XP Pro OEM
caute, mam tento windows doma s nepouzitou nalepkou, len raz bol nainstalovany (mozno pred pol rokom aj viac) a potom som hned nahodil nelegal xp... zaujimalo by ma, ze ked to OEM znamena, ze sa viaze na hardware, ci sa viaze na stalo, alebo sa to este da predat...
//teraz tak uvazujem, ze som to mal dat do software... tak ak treba, tak modi prosim presunte... dik
Tu som nasiel info o OEM licencii.
Prevod licencie
Licencia zaobstaraná formou OEM zostáva po celú dobu používania produktu viazaná na počítač, na ktorý bola prvýkrát nainštalovaná. S týmto počítačom môže byť ďalej predaná alebo prevedená na ďalšieho používateľa. Licenciu k softvéru zaobstaranú formou nákupu OEM softvéru nie je možné podľa licenčných práv preinštalovať na iný počítač – v prípade likvidácie počítača alebo jeho vyradenia dochádza zároveň k zániku licencie. Od 1.5.2004 taktiež platí, že v prípade rozširovania počítača je možné vymeniť súčasť počítača s výnimkou základnej dosky.