problem s novym HDD - sekanie
problem s novym HDD - sekanie
na vianoce som dostal novy HDD 160 gb ale po zapojeni mi vsetko hrozne sekalo. kamarat mi poradil nastavit si vyssiu virutalnu pamat (povodne 384 na 1536 - mam 256 MB RAM) a sekanie sa trosku znizilo ale stale mi cely system seka (ci uz hudba, hry) alebo aj ked nieco instalujem neni skoro mozne kliknut na aktivovanie nejakeho okna. neviete mi s tym poradit ?
AMD Duron 1 GHz, 256 MB RAM, geForce nVidia 2 MX 400 64 MB, 160 GB HDD (znacka WD nvm co to je)... win xp sp2, je to SATA (v sprave systemu nemam ziaden ovladac SATA a neviem ho najst), jumpre su dobre nastavene HDD je napojeny sam ako masterimpact napísal:
- Aku mas zostavu?
- Aky mas OS?
- Mas to dobre najumprovane?
- Je to IDE ci SATA disk?
- Ak IDE mas to na jednom kabli s tym druhym?
- Ten novy disk je ako master alebo ako slave?
na support stranke som zistil ze to neni SATA ale EIDE ... na HDD neni ziaden popis nicoho a jumpre sa tam daju prehadzovat no su nastavene spravne... mam model WD Caviar SE WD1600JB... dostal som sa na stiahnutie ovladaca ale neviem ci mi to pomoze... ak hej mozete mi poradit ktory z tych napravo si mam vybrat ? http://support.wdc.com/download/index.asp?pid=3ma3ix napísal:pokial je to SATA disk tak, tam sa jumprami nenastavuje master/slave.
Je to SATA 150 alebo 300 ?(ci jak sa to uz oznacujesata1,sata2?
Mas na nom aj windows naistalovany?
Je ten disk kompatibilny s radicom diskov na doske (southbridge)??? (lebo ja som mal taky problem)
Nemas jumprom povolene/zakazane to Spread Spectrum Clocking?? je to napisane na tom disku ,ale neviem ci to ovplyvni nejako.
A napis jaky je ten disk presne, urcite to je na nom napisane.
Ziadny, lebo tam su len nastroje pre diagnostiku. Su tam sice aj drivre, ale to sa teba netyka urcite. Chybu hladaj inde ako v ovladacoch, skutocne som sa este v zivote nestretol s instalaciou ovladacov pre pata disk, aj ked ja som sa este s vela vecami asi nestretolneppo napísal:na support stranke som zistil ze to neni SATA ale EIDE ... na HDD neni ziaden popis nicoho a jumpre sa tam daju prehadzovat no su nastavene spravne... mam model WD Caviar SE WD1600JB... dostal som sa na stiahnutie ovladaca ale neviem ci mi to pomoze... ak hej mozete mi poradit ktory z tych napravo si mam vybrat ? http://support.wdc.com/download/index.asp?pid=3
pomohlo to s tymi odobraniami IDE radicov... thx K+pato83 napísal:Ziadny, lebo tam su len nastroje pre diagnostiku. Su tam sice aj drivre, ale to sa teba netyka urcite. Chybu hladaj inde ako v ovladacoch, skutocne som sa este v zivote nestretol s instalaciou ovladacov pre pata disk, aj ked ja som sa este s vela vecami asi nestretolSkus odobrat trebars ovladace pre radic a disk v spravcovi zariadenia a po restarte si to nahodi naspat sam system.