Pozor na tohto podvodnika

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
Shark NX
Addict
Addict
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Shark NX »

GothaR napísal:Ale chybne cislo uctu je ina vec, v takom pripade musi ten, komu tie peniaze pridu, ohlasit, ze ma doslu platbu o ktorej nic nevie. Ale teraz je to o tom, ze dotycny peniaze poslal na spravny ucet, ale nedostal tovar, to uz ide mimo banku a malo by sa to riesit tak, ako pisal Hojko.
Pre banku To je to iste proste chybna Platba ... Tej slecny ktorej to doslo sa ani nepytali a ani sama nevedela ze jej doslo 20k na ucet ...
Cize tak ... a keby to aj Minula tak jej na Konte idu do -
Key5ers0ze
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Key5ers0ze »

Zralok: aha, takze teoreticky ja pridem na VUB a poviem, ze som omylom zaplatil za hdd Alze a ze chcem platbu zrusit a oni platbu zrusia, vratia mi peniaze a ja budem mat aj hdd aj peniaze? :roll:
Gothar
Moderátor
Moderátor

Príspevok od používateľa Gothar »

Key5ers0ze napísal:Zralok: aha, takze teoreticky ja pridem na VUB a poviem, ze som omylom zaplatil za hdd Alze a ze chcem platbu zrusit a oni platbu zrusia, vratia mi peniaze a ja budem mat aj hdd aj peniaze? :roll:
No chvilu asi ano, ale potom sa ozve Alza :)
Shark_NX: to je mozne, ale potom sa moze ten na druhej strane ohradit, ze mu platbu zobrali nepravom a banka mu moze peniaze vratit. Cize to aj tak skonci pravdepodobne na sude.
Filipito
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Filipito »

no a kolko stoji take predvolanie na sud?
Gothar
Moderátor
Moderátor

Filipito napísal:no a kolko stoji take predvolanie na sud?
Teba to nestoji nic, ty na neho iba podas trestne oznamenie. Vysetrovatel zacne vysetrovat, ale kedze je to mala suma, tak dotycny dostane asi iba pokutu za priestupok. To so sudom bolo skor vseobecne, to by musela byt skoda vacsia a ani by sa to nemuselo dostat na sud, keby ste sa dohodli na vyrovnani skody hned po obzalovani. Je to tzv. Zmier, ked ti obvineny zaplati skody a potom odide s nizsim trestom. Ale v pripade, ze by sud bol, tak naklady na sud plati ten, kto prehral. Ale ak mas svojho pravnika, tak toho si platis sam.
dudo02
King
King

Re: re

Príspevok od používateľa dudo02 »

Filipito napísal:no hej ale nakonec ma vide tern pravnik drahsie ako tie peniaze
Naco ti je pravnik?-chod na policiu a podaj trestne oznamenie.Predvolaju ho a ak sa to nevyriesi mimosudne,tak potom si zacni zhanat pravnika..Ale myslim,ze typek nie je natolko blby,aby sa ohladom tohoto isiel sudit-musi mu byt jasne,ze nema sancu na sude resp.obciansko-pravnom konani uspiet..
Dizzy
Star
Star

Príspevok od používateľa Dizzy »

pravnik? sud? za osemsto koruuun slovenskych???? no neviem :?
Komisar
Expert
Expert

Príspevok od používateľa Komisar »

chlapci ak sa bavite o skode vo výske 800,-Sk tak vysetrovateľ by Vas poslal s takymto ´´trestným oznamením´´kade lahsie. Ide o priestupok proti majetku za ktory dostane pokutu na obvodnom urade.
pershing
Guru
Guru

Príspevok od používateľa pershing »

bud drzy a posli mu este raz ze co povie :D
Frikso
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Frikso »

Ja by som skusil v tej banke spraviť reklamaciu, ako to robil shark.
Vravel, že peniaze neprišli, tak pome, banka preveď nazad, chcem reklamovať chybu.
-Došli mu a nedá sa to stornovať? Píšem mu obratom maila, že si si to bol zistiť v banke, peniaze mu došli, máš jeho údaje, ktoré ti banka zo zákona musela poskytnúť a pri najbližšej ceste okolo policajneho riaditelstva si tam zajdeš na kávičku a ohlásiš to..
-Treba ho postrašiť, za 800korun sa na to vysere..
Gothar
Moderátor
Moderátor

Frikso napísal:Ja by som skusil v tej banke spraviť reklamaciu, ako to robil shark.
Vravel, že peniaze neprišli, tak pome, banka preveď nazad, chcem reklamovať chybu.
-Došli mu a nedá sa to stornovať? Píšem mu obratom maila, že si si to bol zistiť v banke, peniaze mu došli, máš jeho údaje, ktoré ti banka zo zákona musela poskytnúť a pri najbližšej ceste okolo policajneho riaditelstva si tam zajdeš na kávičku a ohlásiš to..
-Treba ho postrašiť, za 800korun sa na to vysere..
Vlastne mas pravdu, zabudol som, ze ten typek povedal, ze mu peniaze nedosli, v tom pripade je reklamacia jasna. Ked sa bude stazovat, tak nema na co, lebo jemu nic nedoslo a banka vratila iba nespravnu platbu.
Filipito
Darca
Darca

no pisal som mu ze som bol v banke a on uz nic neodpoveda
Frco
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa Frco »

tak mu napis ze ho das na policiu (a aj ho daj). Potom uvidis co spravi.
A mas ponaucenie ze neposielat ludom cash ked o nich nevies ani holu <>
malyivko
Star
Star

Príspevok od používateľa malyivko »

presne,napis mu,ze ak ti do 2dni nevrati peniaze,tak ze ho udas na policiu
uvidis ako mu zredne a zašťí sa od strachu..
sranda by bola,kebyze ten chlap chodi na hojko :)
Filipito
Darca
Darca

kokos to by bola teraz som sa s nim dohodol pouzil som to s tou policiou a hovoril ze tovar ma doma a zajtra posiela
Monako2
Medium Professional
Medium Professional

re

Príspevok od používateľa Monako2 »

Filipito napísal:kokos to by bola teraz som sa s nim dohodol pouzil som to s tou policiou a hovoril ze tovar ma doma a zajtra posiela
no vidis ze to ide :D
jimino
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa jimino »

Monako2 napísal:mas od neho emaily, mas potvrdenu platbu od banky tak neviem naco cakas. tolko dokazov, tie peniaze musis ziskat spat. chod za pravnikom alebo co, sice neviem kolko to stoji, ale to nech zaplati ten idiot co ta odrbal
da to na sud. a co spravi sud? povie, ze to ma zaplatit a koniec. (btw. tato suma keby ti bola ukradnuta nie je klasifikovana ani ako kradez...)
Frikso
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Frikso »

jimino napísal:da to na sud. a co spravi sud? povie, ze to ma zaplatit a koniec. (btw. tato suma keby ti bola ukradnuta nie je klasifikovana ani ako kradez...)
Nebola by klasifikovaná, ako trestný čin, ale "iba" ako priestupok a riešilo by sa to blokovou pokutou (kto ma znamosti, tak dohovorom :D ) a nie trestným stíhaním.
-No keď ti raz niečo ukradnú, vždy to bude krádež
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

Mno nebol by som si takym istym, ze by slo len o priestupok kvoli tej sume, ktora nepresiahla minimalnu mzdu, avsak tu ide o podvod a obohacovanie, takze tazko povedat ako je v tomto smere postavene nase pravo. Napiste niekto Tomasitovi, aby sa k tomu vyjadril, on by to mal vediet presne.
Komisar
Expert
Expert

Príspevok od používateľa Komisar »

Pojmom ´´podvod´´ sa neoznačuje len trestný čin podvod.

Podvod vzhladom na škodu do 8 litrov je priestupok proti majetku podľa § 50 zakona z roku pána č. 372/1990 kde sa píše:

(1) Priestupku sa dopustí ten, kto úmyselne spôsobí škodu na cudzom majetku krádežou, spreneverou, podvodom alebo zničením alebo poškodením veci z takého majetku, ak škoda nedosahuje výšku minimálnej mesačnej mzdy ustanovenej všeobecne záväzným právnym predpisom, alebo sa o takéto konanie pokúsi.

No a toto je presne tento prípad.
:wink:
Napísať odpoveď