Riesit, poriesit - co to znamena?
Riesit, poriesit - co to znamena?
Dnes mi kamarat hovoril o jednej babe, ze podla jej kamaratky by s nim aj nieco poriesila. Na to ma napadlo hned co mi povedala kamaratka, ze sme mohli nieco poriesit.
Mozno som pripeceny alebo co, ale co si presne vy predstavujete pod slovom riesit, poriesit, mohli sme poriesit a podobne, ha?
Mozno som pripeceny alebo co, ale co si presne vy predstavujete pod slovom riesit, poriesit, mohli sme poriesit a podobne, ha?
Re: Riesit, poriesit - co to znamena?
No mozno ani nejde o to,ze co si pod tym slovom predstavujeme my,ale skor o to,co si pod slovom "poriesit" predstavuje dotycna,ktora ho vyslovila...Moze sa jednat len o sex,ale aj nemusi..test napísal:Dnes mi kamarat hovoril o jednej babe, ze podla jej kamaratky by s nim aj nieco poriesila. Na to ma napadlo hned co mi povedala kamaratka, ze sme mohli nieco poriesit.
Ja by som povedal-poriesit,teda zoznamit sa,spoznat(nakolko ju danna osoba fyzicky zrejme pritahuje) a ak bude vsetko OK(psychicka stranka),tak aj nieco viac,ako vztah,sex atd..
A zili spolu stastne,az kym nepomreli
-
nordkapp_pb
Hardcore addict
- Kontaktovať používateľa:
" rozdiel medzi vyriesit a poriesit je taky isty ako medzi vysrat sa a posrat sa " ... povedal raz niekto mudry ! ! ! ...
... poriesit teda nemusi znamenat nutne nieco dobre
... to ze ta chce nejaka baba poriesit, moze kludne znamenat aj to ze ta chce mierne inzultovat, napriklad päsťou medzi oči
...
... inak sa spytaj konkretnej osoby co chcela jako "poriesit" ...
... poriesit teda nemusi znamenat nutne nieco dobre
... inak sa spytaj konkretnej osoby co chcela jako "poriesit" ...
Svidnik - kulturno etymologicke zvlastnosti:
poriesit/zriesit (1) - dat sa dokopy z holkou
uz vymalovane? - spytas sa niekoho ak chces vediet ci uz mal s dotycnou osobou sex.
poriesit/zriesit (2) avsak ak sa niekedy dotycna osoba vyjadri ze uz som zriesil, a z kontextu je zname, ze uz z dotycnou chodi dlhsie tak to znamena ze uz ma vymalovane
poriesit/zriesit (3) vybavit nejaku drogu, najcastejsie ganju,
*prevzate z kratkeho slovnika Svidnickych vyrazov, Mladé Telá, Svidník, 2007, str. 56-63
poriesit/zriesit (1) - dat sa dokopy z holkou
uz vymalovane? - spytas sa niekoho ak chces vediet ci uz mal s dotycnou osobou sex.
poriesit/zriesit (2) avsak ak sa niekedy dotycna osoba vyjadri ze uz som zriesil, a z kontextu je zname, ze uz z dotycnou chodi dlhsie tak to znamena ze uz ma vymalovane
poriesit/zriesit (3) vybavit nejaku drogu, najcastejsie ganju,
*prevzate z kratkeho slovnika Svidnickych vyrazov, Mladé Telá, Svidník, 2007, str. 56-63