acer si nekupuj...
mam len tie najhorsie skusenosti s ACER servisom... boli schopny poskodit fotak len aby som im musel zaplatit za opravu, hoci som ho reklamoval kvoli vadnemu ccd cipu...
mal som v servise aj lcd monitor, jednu 17" staru sunku... 7 mesiacov!!!
a notebook mi vratili s vymenenym slabsim procesorom...
az ked som sa vyhrazal policiou mi ho vratili...
...
odporucam philips, hp alebo samsung...
boze chalani ste mi poradili kazdy nieco ine som stoho totalne zblbuty a neviem co vybrat
nieco dobre.... chcem... je to velmi zlozite ako vidim co clovek to iny nazor .-D
poviem ti tak - vsetky LCD co si budes v tejto cenovej relacii pozerat, pouzivaju panely TN, co je ta nizsia vrstva lacnejsich panelov. Parametrami sa lisia, ale povedal by som ze su to skorej rozdiely na papieri. Pre bezne pouzitie nemusis hladiet na tie parametre tak striktne, ci niekde uvedu 5ms alebo 2ms je absolutne nepodstatny nepostrehnutelny udaj, jas 300 je aj vela (snad kazdy si znizuje na LCD jas) a kontrast od 500:1 - 3000:1 .. v tom je trochu bordel, ale vedz ze ziaden z beznych monitorov realne neprekroci 500:1, vyrobcovia sa snazia uvadzat kontrast dynamicky, lebo vyssie cisla pritahuju pozornost zakaznikov.
Poradim ti teda trosku inac - vyber si podla: Znacky - ktoru preferujes - odporucam taku, ktora ma servis v tvojom okoli. V BA to mame najjednoduchsie, mozeme si vyberat Samsung, LG, Fujitsu-Siemens, HP .. naopak servis v CR aj ked je pickup, mna osobne moc neoslovil, ale ak nemas v blizkosti ziaden servis, tak to je pre teba lepsia volba - tam spadaju znacky Acer a ASUS. (aj ked acer je znacka ktorou sam opovrhujem, na moje prekvapenie s reklamaciami acer monitorov som sa nezvykol stretavat) Designu - aby to bol monitor ktory nesplna len prakticke poziadavky ale aj sa ti po designovej stranke paci - predsalen ho mas stale na ociach a je to taka hlavna dominanta na stoliku ktora ta "reprezentuje". Kedze vkus mame kazdy iny, tak ti neporadim co sa ti bude pacit, ja osobne davam na jednoduchy nenarocny striedmy vzhlad s tenkym ramikom, ktory sa mi casom neokuka ako bezne cackanice a leskle povrchy ci osvetlenia.. Vybavy a ergonomie - tym mam namysli vstupy, moznost vyskoveho polohovania. Nakolko si si stanovil velmi nizku hranicu, tak tam sa obides bez moznosti nastavenia vyskovej polohy, a zial zrejme sa mozes rozlucit aj s bohatou vybavou po stranke vstupov - pravdepodobne budes mat na vyber len LCD monitory s D-SUB co je klasicky analog (ja si zase potrpim na DVI)
no a to ze u 19" nema zmysel uvazovat nad sirokouhlou variantou, som spomenul vyssie, tak to len zopakujem (aby to bolo mudre ked uz je opakovanie matkou.. ale vsak to poznas)
.. trosku chybu robis v tom, ze na predne miesto kladies cenu - vyber si vyhovujuce modely, zrovnaj ich cenou a potom si vyber ci sa uspokojis s tym zakladom, alebo dosetris par stovak a ziskas tak solidnejsi monitor. Monitor nie je ako investicia do mysky ci klavesnice, monitor ma sancu prezit na tvojom stoliku dlhe roky...
Da sa zohnat aj pod 7000, ma okrem D-Sub aj DVI (co sa urcite do buducna zide, nakolko kupa LCD nie je investicia na jeden mesiac)
a pozor - mas zaruku 6 mesiacov na to, ze pokial sa ti pocas 6 mesiacov od kupy vypali nejaky pixel alebo subpixel, vymenia ti LCD za novy, co nie je zasa az tak bezne u ostatnych znaciek
Mylis sa. 6mesiacov je "zarucna doba" na 0 vadnych pixelov. Je to sluzba k dobru, pretoze standardna norma definicie "bezchybnosti" LCD je 3pixely, alebo niekolko subpixelov.
3 pixely si povedal este tusim malo. Ta norma je tusim vyssia...
Samozrejme, zarucna doba je 24 mesiacov, no pocas prvych 6 ak sa ti objavi vo i len 1 vadny pixel, vymenia ti ho v najblizsom PHILIPS servise za novy kus bez reci