pokazeny disk

Informácie o software, ankety...
radussko
Amateur
Amateur

pokazeny disk

Príspevok od používateľa radussko »

Odisiel mi disk na ktorom bol windows. Vytiahol som ho von a mam tam este druhy disk,ale na nom neni system. Xcel som si pustit win z cd. Tak som si napalil bootovacie windowsacke XP cd. A spustil. Ale z cdcka mi nabehol dos-prikazovy riadok. A vytvorilo mi akokeby virtualny boot disk. Ako mam nainstalovat tento win? Da sa aj z tohto bootovacieho cdcka? Ako mam pokracovat dalej? Pripadne... mam sucasny funkcny disk nejako "prerobit" na bootovaci? pretoze vsetky subory autoexec.bat,command.com boli na starom,ktory sa pokazil..
brm
Darca
Darca
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa brm »

Si si istý, že to bolo cd od XP? Lebo inštalačka XP sa tak nemá správať. Nevyhodilo žiadnu chybu?
k6
VIP
VIP

Príspevok od používateľa k6 »

Tiez mi to pripada skor ako instalacka W98.
radussko
Amateur
Amateur

http://www.superforum.sk/tema14511.sf nexcem robit reklamu..
je to xp
a nevyhodilo ziadnu xybu
NuSuey
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa NuSuey »

mne sa skor zda ze jemu nabehla klasicka TEXTOVA instalacia xpcka (kde vyberas particiu a tak) ale kedze este neinstaloval XPcko .. tak
radussko
Amateur
Amateur

NuSuey napísal:mne sa skor zda ze jemu nabehla klasicka TEXTOVA instalacia xpcka (kde vyberas particiu a tak) ale kedze este neinstaloval XPcko .. tak
nabehli mi tam textove blbosti: NO FAT32 volumes found,exiting...
NFTS filesystem driver for DR-DOS

usage: ntfsread.exe [-u]

caldera DR-DOS 7.03
copyright....
[DR-DOS] A:\

amozem si pisat prikaziky....:(
brm
Darca
Darca

Príspevok od používateľa brm »

Skús cez príkazy dir a cd pohľadať nejaký setup alebo install a spusti ich cez príkazový riadok.

Ale asi by som sa na Tvojom mieste poobhliadol po inom inštalačnom CD.. ;)
radussko
Amateur
Amateur

skusil som si napalit ine cd. opat som ho dal ako bootovacie a opat ten isty proble...
tie prikazy som uz skusal. napisalo mi,ze setup nefrci v DOSe
pato83
Addict
Addict

Príspevok od používateľa pato83 »

radussko napísal:skusil som si napalit ine cd. opat som ho dal ako bootovacie a opat ten isty proble...
tie prikazy som uz skusal. napisalo mi,ze setup nefrci v DOSe
Problem je v tom ako si to napaloval, ak si dal napalovat v nerovi ako bootovacie cd, tak vtedy tam da presne toto, takto isto to vyzera. Ak si si stiahol image, tak ho napal ako image a nic viac nerob. Mozno sa mylim, ale aj ja som sa s tym uz raz stretol, tak hovorim za seba.
radussko
Amateur
Amateur

pato83 napísal:Problem je v tom ako si to napaloval, ak si dal napalovat v nerovi ako bootovacie cd, tak vtedy tam da presne toto, takto isto to vyzera. Ak si si stiahol image, tak ho napal ako image a nic viac nerob. Mozno sa mylim, ale aj ja som sa s tym uz raz stretol, tak hovorim za seba.
takze by pomohlo to napalit ako data disk?
pato83
Addict
Addict

radussko napísal:takze by pomohlo to napalit ako data disk?
Pre mna, za mna, ale bootovat ti uz potom nebude vobec. Vravel som aby si ho napalil ako image. Takze si spusti nero express a uplne posledna ponuka, aspon v 6 verzii je napalit Obraz disku alebo ulozený projekt. Klikni na to a potom sii len vyhladas ten image a ti ho pekne napali, presne tak ako ma.
radussko
Amateur
Amateur

pato83 napísal:Pre mna, za mna, ale bootovat ti uz potom nebude vobec. Vravel som aby si ho napalil ako image. Takze si spusti nero express a uplne posledna ponuka, aspon v 6 verzii je napalit Obraz disku alebo ulozený projekt. Klikni na to a potom sii len vyhladas ten image a ti ho pekne napali, presne tak ako ma.
no ved to. bo som to uz tak skusal,ze napalit ako data a nefrcalo..
pato83
Addict
Addict

radussko napísal:no ved to. bo som to uz tak skusal,ze napalit ako data a nefrcalo..
Pomoooooc, ake data zase. Spusti si nero express, sprav screen a ja ti zakruzkujem, co mas potlacit. :) Nepal to ako data, to ti napali ten image na cd, ale len v podobe suboru.
radussko
Amateur
Amateur

pato83 napísal:Pomoooooc, ake data zase. Spusti si nero express, sprav screen a ja ti zakruzkujem, co mas potlacit. :) Nepal to ako data, to ti napali ten image na cd, ale len v podobe suboru.
viemco si mi napisal a ako to robit, len ze uz predtym som to skusal i ako data a nefrcalo. :)

DISK BOOT FAILURE, INSERT SYSTEM DISK AND PRESS ENTER
konyk87
King
King

Príspevok od používateľa konyk87 »

radussko napísal:DISK BOOT FAILURE, INSERT SYSTEM DISK AND PRESS ENTER
nemas tam nahodou disketu? tuto hlasku zvykne vtedy vypisovat...ak hej daj ju von a restart...

a k tomu vypaleniu...predpokladam, ze mas nejake iso obraz toho WIN-u...nerob nic len jednoducho 2x klikni na ikonku toho suboru (*.iso) a mal by to automaticky otvorit Nero Image a ty len klinkes na "Burn" a ked sa to vypali malo by to bootovat z mechaniky pri restarte tak ako ma (ak to mas samozrejme nastavene v BIOS-e)..

edit// este sa moze stat, ze mas nastavene aby sa ti subory s koncovkou iso otvarali vo WinRar-e...potom jednoducho klinki na ten subor pravym tlacitkom a zvol "Otvorit v programe..." a daj Nero Image (neviem ci sa to vola presne tak, ale urcite to nebude daleko :) )
radussko
Amateur
Amateur

konyk87 napísal:nemas tam nahodou disketu? tuto hlasku zvykne vtedy vypisovat...ak hej daj ju von a restart...

a k tomu vypaleniu...predpokladam, ze mas nejake iso obraz toho WIN-u...nerob nic len jednoducho 2x klikni na ikonku toho suboru (*.iso) a mal by to automaticky otvorit Nero Image a ty len klinkes na "Burn" a ked sa to vypali malo by to bootovat z mechaniky pri restarte tak ako ma (ak to mas samozrejme nastavene v BIOS-e)..

edit// este sa moze stat, ze mas nastavene aby sa ti subory s koncovkou iso otvarali vo WinRar-e...potom jednoducho klinki na ten subor pravym tlacitkom a zvol "Otvorit v programe..." a daj Nero Image (neviem ci sa to vola presne tak, ale urcite to nebude daleko :) )
no pracovat s nerom a windowsom este viem :D .
ale nepomohlo ani napalenie toho isa. napisalo mi tu hlasku....
a disketa tam vziadnom pripade nieje.
NuSuey
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa NuSuey »

beznadejny pripad.. tu ti to chalan chce vysvetlit ale - nepocuvas ..
Cesar
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Cesar »

Takéto všelijaké modifikované smeti plné vírusov a neviem čoho.. zožeň si normálne nemodifikované XPSP2.

XP niekto napálil ako dos-boot cd, a xp samozrejme z dos sa inštalovať nedá. :)
radussko
Amateur
Amateur

Cesar napísal:Takéto všelijaké modifikované smeti plné vírusov a neviem čoho.. zožeň si normálne nemodifikované XPSP2.

XP niekto napálil ako dos-boot cd, a xp samozrejme z dos sa inštalovať nedá. :)
skusal som i ine instalacne cd WIN XP a zase to iste.. spustilo ten DOS..
NuSuey napísal:beznadejny pripad.. tu ti to chalan chce vysvetlit ale - nepocuvas ..
a co mi xce vysvetlit?!? ako napalit image?!? nie som retardovany!!

Xcem len pomoct, ci je xyba v cdcku alebo v niecom inom..

//používaj Uprav. Upravila Zuzkazuzka
Napísať odpoveď