Znížená známka zo správania alebo ako to zmeniť ? / Lock /

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
guru07
Light Star
Light Star
Používateľov profilový obrázok

Znížená známka zo správania alebo ako to zmeniť ? / Lock /

Príspevok od používateľa guru07 »

Moja triedna mi chce navrhnúť zníženú známku zo správania za nevhodné správanie a za to , že som vynadal matikárke . Keďže to bude moja 2. znížená známka zo správania budem podmienečne vylúčený. Som na cirkevnom gymnáziu (Piaristické gymnázium J.Braneckého Trenčín). Problém mám len s triednou , s matikárkou sme sa už zmierili , už na mňa nie je nahnevaná , ale triedna trvá na rozhodnutí , že mi dá návrh na zníženú známku zo správania , lebo som sa jej neospravedlnil hneď , ale až teraz.

Potrebujem niečo (z právneho aj iného hľadiska) ako sa tomu vyhnúť , prípadne ako si to vydiskutovať s triednou . Či môžem podať odvolanie a kto bude všetko prítomný na porade. (Vie že triedna , riaditeľ , zástupkyňa atď.)

Prosím poraďte fakt sa musím dostať z tohto problému.

Ďakujem
Frikso
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Frikso »

V niektorých prípadoch je lepšie kusnúť si do jazyka a držať hubu.
-Presne toto som si dnes pomyslel, keď mi dnes nemčinarka dala absurdnu päťku, no mal som sto chuti jej povedať, aka je trapna..

-Myslím, že najjednoduchšie bude, keď sklopíš uši a zajtra pojdeš za triednou sa jej ospravedlniť. Vysvetli jej, že s matikarkou si sa už uzmieril a poospravedlnuj sa, aky si bol ch*j a že si o tom vela premyšlal a že sa budeš snažiť a podobne prazdne reči..
Môžeš to okoreniť rečami, čo sa stane v rodine, ak ťa vyhodia, ako ti to pokazi život a že vieš, že za skutky treba niesť nasledky, ale blablabla
-Triedna si pride na svoje, že aku ti dala vychovnu a ty ju po konferencii budeš mať naďalej na haku..

-Samozrejme si to zasa v druhom polroku nepohnoj, lebo to by ti už neprešlo..
Gothar
Moderátor
Moderátor

Príspevok od používateľa Gothar »

A keby to triednej skusila vysvetlit ta matikarka? Z pravneho hladiska si podla mna bezmocny :)
guru07
Light Star
Light Star

No ja som sa s ňou pohádal pre nezmyselnú 5 z Slovenčiny ...

Inak ďakujem , ešte nejaké návrhy ak máte...
Frikso
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Frikso »

Ak máš dobré vzťahy s vedením alebo ťa aspoň niekto z vedenia učí /riaditelka, zástupkyňa/, tak skús sa prihovoriť u nich, nakloniť si ich na svoju stranu.
-Práve oni majú pri rozhodovaní najväčšie slovo, triedna dáva iba návrh.

-Pripadne pošli do školy rovno niektoreho rodiča, nech to za teba vyžehlí (osobne nepraktizujem a nemám to rád, ale mnohokrát zaberá). Možno pre teba horšia varianta, no o nič lepšie to nebude, keď ťa vyhodia..

-Tiež tu je varianta, že triedna blufuje. Proste ťa chce podusiť, lebo si spratek nevychovaný a robi jej to radosť. To sa najlepšie prejavi na rodičku, keď o tebe básni, aky šikovny žiak, no v realne ta nemusi..
kinjeril
Moderátor
Moderátor

Príspevok od používateľa kinjeril »

A naco to chces vlastne riesit? :) Znamka ako kazda ina. Z toho sa predsa strielat nebude. A keby aj hej, hovno sa trafi. ;)
Poznam par ludi (aj dievcat) co mali na strednej znizene znamky zo spravania. A? Dnes su z nich pravnici, lekarky...
Aj keby ti ju dala, dokaz jej potom tvojim spravanim a vystupovanim, ze to vlastne ona spravila zo seba kravu, buuu... :)
Gothar
Moderátor
Moderátor

Frikso napísal:Ak máš dobré vzťahy s vedením alebo ťa aspoň niekto z vedenia učí /riaditelka, zástupkyňa/, tak skús sa prihovoriť u nich, nakloniť si ich na svoju stranu.
-Práve oni majú pri rozhodovaní najväčšie slovo, triedna dáva iba návrh.

-Pripadne pošli do školy rovno niektoreho rodiča, nech to za teba vyžehlí (osobne nepraktizujem a nemám to rád, ale mnohokrát zaberá). Možno pre teba horšia varianta, no o nič lepšie to nebude, keď ťa vyhodia..

-Tiež tu je varianta, že triedna blufuje. Proste ťa chce podusiť, lebo si spratek nevychovaný a robi jej to radosť. To sa najlepšie prejavi na rodičku, keď o tebe básni, aky šikovny žiak, no v realne ta nemusi..
Rodicov by som do toho netahal. A podmienecne vylucenie nic neznamena, u nas ho malo tiez par ludi a nic sa nedialo, proste si treba davat do konca roka pozor :)
//peterkozel: pekne napisane, k tomu som sa zabudol vyjadrit - guru07: nemal si sa co hadat, vzdy sa da nazor vyjadrit aj slusne a bez toho, aby si urazil ucitela
2Pacaveli
Addict
Addict

Príspevok od používateľa 2Pacaveli »

mne dava znizenu znamku automaticky na zaciatku roka :lol: ale kedze sestre je zastupkyna furt to nejak vyriesi :)
peterkozel
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa peterkozel »

heh pocuj ty pravne hladisko, najmi pravnika, nemal si otvarat usta a teraz tu chces od ludi taku dalsiu super kktinu ako xy tebe podobnych 14.tiek
k6
VIP
VIP

Príspevok od používateľa k6 »

Clovek nadomnou ma kus pravdy. Si na cirkevnom, ale hrozi Ti podmienka na vyhazov. Ale do kostola sa chodis dufam ukazovat pravidelne. Raz darmo, znama, ktora na cirkevnom gymnaziu raz ucila mala pravdu. Pod lampou je najvacsia tma. Ty si VYNADAL matikarke? A z Teba co za cloveka vyrastie? Po papuli by si si zasluzil riadne. :x
jackb
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa jackb »

ako absolvent cirkevneho gymka v BB mozem len suhlasne kyvat hlavou a urcite mi daju za pravdu aj ini: Lamor, Tomexx, Vesper, Cvok...
Gothar
Moderátor
Moderátor

jackb napísal:ako absolvent cirkevneho gymka v BB mozem len suhlasne kyvat hlavou a urcite mi daju za pravdu aj ini: Lamor, Tomexx, Vesper, Cvok...
No v casoch ked som ja maturoval to az take hrozne nebolo, ale mam pocit, ze ti mladsi boli coraz vacsie hovada :) Je to ako ked maju rodicia "problemove" dieta, tak ho radi daju na cirkevne, kde ho snad prevychovaju, no bohuzial ucitelia su vacsinou makki a zo skoly je blazinec.
Drago
Guru
Guru

Príspevok od používateľa Drago »

k6 to je kruta realita. Ja som tiez Trencan ale chodim na gympel Ludovita Stura. A na cirkevnu chodia presne taki, ako si ich opisal, cize ''Pod lampou byva najvacsia tma'' ( guru07 nevravim ze sa to tyka teba ) ale na tej skole proste nasli drogy coz uz dnes nie je nic nezvycajne, ale ze sa to stane na cirkevnej... :?
jackb
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa jackb »

GothaR napísal:No v casoch ked som ja maturoval to az take hrozne nebolo, ale mam pocit, ze ti mladsi boli coraz vacsie hovada :) Je to ako ked maju rodicia "problemove" dieta, tak ho radi daju na cirkevne, kde ho snad prevychovaju, no bohuzial ucitelia su vacsinou makki a zo skoly je blazinec.
ve hej.
ty si tiez "obet" kgsm? :shock:
Gothar
Moderátor
Moderátor

jackb napísal:ve hej.
ty si tiez "obet" kgsm? :shock:
kgsm? Neviem sice co to je, ale ako obet sa necitim. Ak myslis skolu, tak som z GTA. Po nasom odchode v roku 2005 sa z toho udajne stal este vacsi blazinec, mali by sme sa tam ist niekedy so spoluziakmi pozriet :)
Vesper
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Vesper »

GothaR napísal:No v casoch ked som ja maturoval to az take hrozne nebolo, ale mam pocit, ze ti mladsi boli coraz vacsie hovada :) Je to ako ked maju rodicia "problemove" dieta, tak ho radi daju na cirkevne, kde ho snad prevychovaju, no bohuzial ucitelia su vacsinou makki a zo skoly je blazinec.
Tiež to teraz tak vidím, mladši mi prídu ako oveľa väčšie hovädá ako sme boli my v ich veku a niekedy sa fakt čudujem čo si to dovolia k 2x väčšiemu človeku, aj keď študentovi, ale aj tak trochu pokory by niekedy z ich strany nezaškodilo. Čo sa týka zníženej známky zo správania už som mal tú česť a nebol s tým žiadny problém, VŠ to nezohľadňujú, v žiadosti o zamestnanie tiež neuvádzaš prospech zo správania a keď to je za hlúposť tak sa to dá aj doma vysvetliť, hlavne je pripustiť si, že si to posral aj ty sám
bolek
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa bolek »

guru07: Čo sa stalo, stalo sa, nabudúce budeš kus múdrejší a budeš si dávať pozor na to, čo komu povieš. O pár rokov budeš mať z tej známky celkom srandu, že čo si to stváral, na tie najväčšie prúsery sa spomína najlepšie. :D
guru07
Light Star
Light Star

Aby som to uviedol na pravú mieru , s každým profesorom/-kou si rozumiem len nie s triednou. Matikárka to vzala s úsmevom na tvári , s triednou som sa pohádal len kvôli tomu , že som sa s ňou nezhodol na známke. (áno , bolo to sprosté a nič som tým nevyriešil , mám tam 7x1 a 1x5 , po tej 5 som sa začal učiť) , ona to nejak nemôže zniesť a preto ten návrh.

A myslím si že na druhý deň ísť sa pýtať spolužiakov aké mám s nimi vzťahy , tak čo je moc to je moc. (To len preto aby na mňa mohla urobiť útlak)

Ďakujem za návrhy ...

Máte pravdu a nabudúce už budem ticho.
SRneC
Addict
Addict

Príspevok od používateľa SRneC »

Katolicke skoly su zvlastne ..som katolik ale je mi z toho zle ...z toho co tu pisete mam dojem ze rodicia tam daju dieta .(grazel/negrazel) a chcu z neho baranka a nemusia ho vychovavat oni no namiesto toho vychova ta skola ateistu a grazla

a ty kamo to neries sklop usi ak chces odmaturovat dobre
guru07
Light Star
Light Star

Ďakujem všetkým čo prispeli do tejto témy , poprosím lock ...
Zamknuté