Caute, mam dosku ASUS P5B a disk WD 160GB SATA-II
Chcel by som nainstalovat Win XP s tym ze by som nastavil SATA disk ako AHCI (nie ako IDE).
Problem je v tom, ze ak mam nastavene to AHCI, spustim instalaciu Win XP, a neskor vypise ze neni zapojeny ziaden disk, kde by sa win mohol nainstalovat, pritom v biose disk je...
Prosim poradte.
ASUS P5B a AHCI
-
howoarang
Expert
- Kontaktovať používateľa:
disketu k doske nemam,ale install CD obsahuje moznost vytvorit si disketu s ovladacmi AHCI, tak som aj spravil, nastavil som v biose rezim z povodneho IDE na AHCI, pustil instalaciu XP z CD, stlacil F6, nacital sa ovladac z diskety.
Potom bolo dole napisane spustenie systemu, vybral som disk, kde chcem system nainstalovat a tu nastal problem, ze nemoze sa nacitat subor IaStor.sys , ktory je na diskete, pritom ked stlacim enter na opakovanie kopirovania, tak disketova mechanika -svieti LED,ale stale vypisuje chybu...no neviem co s tym, nema niekto skusenosti ako naistalovat system Win XP v rezime SATA AHCI??
Potom bolo dole napisane spustenie systemu, vybral som disk, kde chcem system nainstalovat a tu nastal problem, ze nemoze sa nacitat subor IaStor.sys , ktory je na diskete, pritom ked stlacim enter na opakovanie kopirovania, tak disketova mechanika -svieti LED,ale stale vypisuje chybu...no neviem co s tym, nema niekto skusenosti ako naistalovat system Win XP v rezime SATA AHCI??