Ustavične mi padá internet po nejakých desiatich minútach, nemám pocit, žeby to bolo pravidelné.
Informácie o pripojení a použivaných programoch:
T-com 4G Turbo 2
modem Microcom ADSL AD2622
Nenapíšem programy, pretože už som sa stretol s tým, že padol a nemal som spustené nič. Ani som nič nijak nesťahoval.
Internet zrazu prestane pracovať a nerobí nič aj keď tvrdí, že je pripojený. V tomto stave zotrváva dlho a niekedy sa stane, že sa "uvedomí" a vytočí pripojenie opäť a potom znova funguje. Robí to strašne často a mňa prestáva baviť čakanie na to, kým sa uvedomí alebo ho k tomu dokopem (na čo reaguje extrémne pomaly aj keď je to cez command prompt s príkazom rasdial) a tak ďalej... Je to neznesiteľné.
Neviete zistiť čím to môže byť?
Jediné moje podozrenie spočíva v kábli alebo nejakej vírusovej infrekcii.
Ten kábel snáď len kvôli tomu, že telefónny konektor, ktorý ide do modemu má zlomenú západku, ale s káblom sa vôbec nehýbe, tak nezdá sa mi, aby bolo kľúčové toto.
Vírusová či adwareová infekcia je tiež málo pravdepodobná. Mám NOD32, Ad-Aware 2007 Pro.. A aj tak sa mi nezdá, že by dokázal vírus odpájať z internetu a žeby robil len to..? Každý nápad berem. Dik
Padajuci internet
-
forgottten
Medium Star
- Kontaktovať používateľa:
-
forgottten
Medium Star
Problem
A nevidel si ze kde sa vrtaju? Ci to robili v ramci software alebo hardware? Ci sahali do modemu, kablov, alebo Ti dačo ťukali v compe?
Re: Problem
Prisli ku mne, zapojil si na moj modem notebook, zistil ze to pada, tak zavolal n iekam n austrednu a tam vraj poprepájali nejake kable.mimkorn napísal:A nevidel si ze kde sa vrtaju? Ci to robili v ramci software alebo hardware? Ci sahali do modemu, kablov, alebo Ti dačo ťukali v compe?
-
forgottten
Medium Star
T-com prob
jaaaj.. hm... tak uvidím, či to bude pokračovať, lebo dnes mi to napríklad nerobí..
Re: T-com prob
mne to vacsinou robilo ked som stahoval nejake datamimkorn napísal:jaaaj.. hm... tak uvidím, či to bude pokračovať, lebo dnes mi to napríklad nerobí..
Ak problem nemas ty tak potom problem moze byt ten, ze mas nedostatocny signal, ktory je reprezentovany v modeme/router ako
1.Odstup signal sum
2.tlmenie linky
Ak mas tieto hodnoty nevyhovujuce, bude ti net padat.
Cim mas vyssi datovy program, tym potrebujes vyssie resp nizzsie hodnoty (ake hodnoty to maju byt, to presne teraz z fleku neviem)
Zavolaj do tcomu, oni to poriesia. Bud resetnu tvoj datovy okruh, alebo to zosilnia signal. Oni uz vedia co stym.
Druha moznost je hardwerova chyba modemu co je dost malo pravdepodobne.
Na doplnenie
http://www.zive.sk/default.aspx?article=273482
1.Odstup signal sum
2.tlmenie linky
Ak mas tieto hodnoty nevyhovujuce, bude ti net padat.
Cim mas vyssi datovy program, tym potrebujes vyssie resp nizzsie hodnoty (ake hodnoty to maju byt, to presne teraz z fleku neviem)
Zavolaj do tcomu, oni to poriesia. Bud resetnu tvoj datovy okruh, alebo to zosilnia signal. Oni uz vedia co stym.
Druha moznost je hardwerova chyba modemu co je dost malo pravdepodobne.
Na doplnenie
http://www.zive.sk/default.aspx?article=273482