Externy monitor k notebooku
Externy monitor k notebooku
Mam kupeny LCD monitor Samsung 20" , 4:3, na PC pracoval v pohode na rozliseni 1600x1200 . Kupil som si notebook MSI GX600PX ktory ma 15,4" ,16:9 monitor v rozliseni 1280x800. Mam problem s tym ze ked pripojim ten LCD Samsung ako externy monitor nie je dobre ziadne ponukane rozlisenie (vsetko rozostrene) a pyta ako idealne 1400x1050 co vsak neponuka. Je problem v tom ze LCD je 4:3 a notebook 16:9? Neviem co s tym. Diky
-
makaveli
King
- Kontaktovať používateľa:
Re: Externy monitor k notebooku
v tom by to byt nemalo, to bude podla mna skor v nastaveniach grafickej... skus to nastavit tak, aby bolo aktivne len to externe LCD a LCD na notebooku uplne vypnute, potom skus nastavit rozlisenie... v tom notase je nvidia ako vidim, tak v ovladacom panely NVidia je nastavenie viacerych obrazoviek, tam sa s tym mozes pohratBONO napísal:...
-
makaveli
King
to nebude podla mna problem, v tom notase by mala byt graficka GF8600GT... ja mam v notase GF7300GO a ta nemala problem s rozliskom 1680x1050, ked som tam pripojil wide 20" LCD, takze ta jeho by to mala uz duplom zobrazit bez problemovbrm napísal:Tvoj monitor má to natívne rozlíšenie 1600x1200, čo však asi notebook nevie zobraziť.
U mna je to podobne, ovladace na grafickej uz od "vyroby" nepovoluju nastavit na hlavnej obrazovke vyssie rozlisenie ako je nativne. Riesenie vidim v tom, ze treba len zmenit typ monitora v nastaveniach win, pripadne v ovladacom paneli nVidia.brm napísal:LCD majú zvyčajne jedno natívne rozlíšenie, pri ktorom je obraz najkrajší a všetky ostatné rozlíšenia sú len "prispôsobené", čo vo výsledku vyzerá ako rozostrené. Pravdepodobne Tvoj monitor má to natívne rozlíšenie 1600x1200, čo však asi notebook nevie zobraziť.
Lenze ja mam ten externy LCD 4:3 nie wide ako ty, vsetko mam nastavene tak ako pises, zapnem notas , po starte vypne svoj displej prepne sa na externy 20" , ktory ma native rozlisenie 1600x1200, kde vsak ani za nic neviem najst nic ostre, a podhadzuje mi na hlasku kazdu chvilu ze optimum je 1400x1050 (ktore tam nie je v ponuke, co uz vobec nechapem), samozrejme vzdy sa vypne( asi nejaka ochrana alebo co)makaveli napísal:to nebude podla mna problem, v tom notase by mala byt graficka GF8600GT... ja mam v notase GF7300GO a ta nemala problem s rozliskom 1680x1050, ked som tam pripojil wide 20" LCD, takze ta jeho by to mala uz duplom zobrazit bez problemov
Nastavenia Nvidie som preluskaval cely den...hmm
-
Holubar
Darca
Dnes som pripojil k NB 22" Samsung s nativnym rozlisenim 1680*1050 cez analogovy kabel (na NB mam len analogovy vystup+HDMI), no na externom monitore sa objavuju neprijemne pasy, asi ako na telke so zlym signalom. Pojde to vyroesit tym, ze kupim HDMI-DVI kabel,alebo bude hacik v niecom inom?Skusal som hladat aj na VAIO support, ale nic
Re: Externy monitor k notebooku
BONO: stiahni ovladace od monitora a skus tak zprovoznit, inak co ja vim tak notase maju aspekcny format 16:10 a to ci je ten monitor sirokouhly alebo klasicky je nepodstatne kedze grafika musi vytvorit aj taky aj taky obraz. 
-
makaveli
King
ja ked som doma mam pripojeny 20" Samsung s rovnakym rozlisenim tiez cez analogovy vstup (tiez mam len VGA a HDMI) a nemal som problem.. graficku mam GF8400, slo to bez problemov po tom, ako som nastavil externe LCD aby bolo primarne a zobrazovalo sa len cez to.. inak to robilo problemy s rozlisenim a tak, ale mozno keby som sa s tym pohral, slo by to aj na Clone alebo DualView, ale nepotrebujem to.. inak pouzivam 19" LG (1440x900), tam to je s tym nastavenim identicke.. ide to v poho, ked to nastavim ako som pisal vyssieHolubar napísal:...
-
Holubar
Darca
http://forum.notebookreview.com/archive ... 40729.html
tam sa v podstate riesi moj problem. Skusim ten HDMI/DVI kabel, co to spravi
tam sa v podstate riesi moj problem. Skusim ten HDMI/DVI kabel, co to spravi