Nove spravy na markize

Čo beží v kine, rádiu, tv...?
foboss
Light Star
Light Star
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa foboss »

k6 napísal:Dobra otazka - neviem odpoved. Markizu chytam len z digitalu. Ak niekto mate klasicky terestricky analogovy prijem, dajte info. Osobne ale predpokladam, ze analog pojde asi stale 4:3, akurat pocas sprav sa pridaju hore a dole cierne pasy. Neviem, tipujem.
k6, presne tak pridajú sa čierne pásy hore a dole. :?
Kibo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Kibo »

mas pravdu, preto som pisal ze 16:6, tak zahada rozlustena
Hotwire
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Hotwire »

neviem co sa vam na tom formate nepaci, vela ludi ma uz sirokouhle TV, aj my mame doma plazmu a som rad ze aspon nieco tam neni roztiahnute jak p*ca (myslim to obrazne samozrejme :lol: )
Gothar
Moderátor
Moderátor

Príspevok od používateľa Gothar »

SchYzo napísal:neviem co sa vam na tom formate nepaci, vela ludi ma uz sirokouhle TV, aj my mame doma plazmu a som rad ze aspon nieco tam neni roztiahnute jak p*ca (myslim to obrazne samozrejme :lol: )
No skor ide o to, ze to prepinaju a to je neprijemne.
Salamien
Amateur
Amateur
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Salamien »

Mne sa tie zmeny nejako nehnusia, za tych par dni zvykol som si... :)
kachna
King
King

Príspevok od používateľa kachna »

SchYzo napísal:neviem co sa vam na tom formate nepaci, vela ludi ma uz sirokouhle TV, aj my mame doma plazmu a som rad ze aspon nieco tam neni roztiahnute jak p*ca (myslim to obrazne samozrejme :lol: )
v podstate ide aj o to ze je to jedine vysielanie kt oni ponukaju v tomto formate. keby sa zacalo vysielat vsetko v tomto formate tak by som s tym az taky problem nerobil. to by uz bolo o inom. ze modernizacia. jasne ale na jedne blbe spravy kt aj tak vyzeraju ako kopia nepodarenej americkej televizie to robia zbytocne.
GothaR napísal:No skor ide o to, ze to prepinaju a to je neprijemne.
ved to ide plynulo, nie? aspon nam sa automaticky hodia cierne pasy z vrchu a fici to. to mi problem nerobi, skor sa mi nepaci to nove studio a rozsekanost.

btw: mokry ostava rosnickou? ako to s nim bude teraz ked je pocasie po spravach? osobne by mi chybal. to je jedine pocasie kt pozeram...
k6
VIP
VIP

Príspevok od používateľa k6 »

Nemam nic proti tomu, keby tak vysielali filmy - ako ine stanice. Na spravy je to zbytocne. A k tej Tvojej plazme - ked tam vidis 4:3 roztiahnute, tak to znamena, ze to nevies spravne nastavit. Pri 4:3 staci hodit tzv. letterbox a je to. A inak myslim si, ze aj tak ma 92% pozeracov markizy telky 4:3 :)
violator
Star
Star

Príspevok od používateľa violator »

necital som cely tento topic, tak neviem ci to tu uz niekto pisal, ale mne sa tam nepaci, ze moderatori stoja a potom to aj vidno ako sa tam hemzia...musi to byt dost nepohodlne
Gothar
Moderátor
Moderátor

Príspevok od používateľa Gothar »

kachna napísal:ved to ide plynulo, nie? aspon nam sa automaticky hodia cierne pasy z vrchu a fici to. to mi problem nerobi, skor sa mi nepaci to nove studio a rozsekanost.

btw: mokry ostava rosnickou? ako to s nim bude teraz ked je pocasie po spravach? osobne by mi chybal. to je jedine pocasie kt pozeram...
No lebo prijimas asi analogovy signal, ten vysiela vlastne vo formate 4:3 len sa hore pridaju pasy, tusim aj filmy tak pustaju. Ale digitalny signal potom ide s inym pomerom stran a s tym si telka nemusi vediet rady a potom sa to musi manualne prepinat (vid k6). Ja som za to, aby vysielali v jednom formate cely cas. Ja to pozeravam cez VLC player a stale mi to tu potom roztahuje okno ako chore :)
Hotwire
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

k6 napísal:Nemam nic proti tomu, keby tak vysielali filmy - ako ine stanice. Na spravy je to zbytocne. A k tej Tvojej plazme - ked tam vidis 4:3 roztiahnute, tak to znamena, ze to nevies spravne nastavit. Pri 4:3 staci hodit tzv. letterbox a je to. A inak myslim si, ze aj tak ma 92% pozeracov markizy telky 4:3 :)
pockat pockat ja sa v tom nevyznam proste normalne vysielanie vydim roztiahnute, len filmy z dvd vidim normalne sirokouhlo, da sa nastavit aj TV zeby mi to tak ukazovalo? lebo viem ze sa da nastavit aby to nebolo roztiahnute ale tak ze potom nevidim vacsi kus vrchu a spodku.
digo
Zablokovaný
Zablokovaný

Príspevok od používateľa digo »

teraz su cele spravy fakt na hovno... s tym pomerom stran a studiom to uplne pokakali, ale nepochopim, preco tam davaju niektorychreporterov nazivo. oni nieco povedia, a potomsa pusti uz natocena reprtaz.. sak to by tam ani nemuseli byt :roll:

//EDIT
SchYzo napísal:pockat pockat ja sa v tom nevyznam proste normalne vysielanie vydim roztiahnute, len filmy z dvd vidim normalne sirokouhlo, da sa nastavit aj TV zeby mi to tak ukazovalo? lebo viem ze sa da nastavit aby to nebolo roztiahnute ale tak ze potom nevidim vacsi kus vrchu a spodku.
tusim sa to da spravit jak hovoris, ale zda sa mi, ze aj tak, ze na lavej a pravej strane budes mat cierne pasy, a vznikne ti obraz vo formate 4:3(vid. prilohu :D )
Prílohy
bez_názvu.JPG
Hotwire
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

digo napísal:teraz su cele spravy fakt na hovno... s tym pomerom stran a studiom to uplne pokakali, ale nepochopim, preco tam davaju niektorychreporterov nazivo. oni nieco povedia, a potomsa pusti uz natocena reprtaz.. sak to by tam ani nemuseli byt :roll:

//EDIT
tusim sa to da spravit jak hovoris, ale zda sa mi, ze aj tak, ze na lavej a pravej strane budes mat cierne pasy, a vznikne ti obraz vo formate 4:3(vid. prilohu :D )
aj tak ze vlavo a vpravo pasy alebo ze je to fullscreen ale nevidim vrch a spodok obrazu -.- mohli by vysielat kazda stanica v dvoch frekvenciach kazda s inym rozmerom...
k6
VIP
VIP

SchYzo napísal:aj tak ze vlavo a vpravo pasy alebo ze je to fullscreen ale nevidim vrch a spodok obrazu -.- mohli by vysielat kazda stanica v dvoch frekvenciach kazda s inym rozmerom...
Nie nemohli, vyzadovalo by si to viac ako dvojnasobnu sirku pasma. Navyse taketo rozsirenie standardov je prekticky nemozne. To by musel vysielat v podstate dalsi kanal s inym rozlisenim. Inak postuduj navod k TV, urcite mas zle ponastavovane niektore hodnoty, ked Ti to funguje tak ako pises.
Hotwire
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

k6 napísal:Nie nemohli, vyzadovalo by si to viac ako dvojnasobnu sirku pasma. Navyse taketo rozsirenie standardov je prekticky nemozne. To by musel vysielat v podstate dalsi kanal s inym rozlisenim. Inak postuduj navod k TV, urcite mas zle ponastavovane niektore hodnoty, ked Ti to funguje tak ako pises.
nechapem preco je to nemozne??
LLucia
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa LLucia »

Najlepšia je tá "večne dramatická a akčná" intonácia Patrika Švajdu a to, že s každou peachovinou teraz volajú externého redaktora a robia telemost (ktorý samozrejme nie vždy vyjde podľa plánu). Ale uznávam že taký Ján Tribula v ružovej kombinéze si v takomto štýle TN príde na svoje.
k6
VIP
VIP

Tie telemosty su na tom snad najhorsie. Ved viac ich neklapne ako klapne :roll:
mi-chau
Darca
Darca

Príspevok od používateľa mi-chau »

No jasne este Tribula posobiaci dojmom extremneho zarezu v zadku pridava na tych novinach serioznosti.
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

Nj, aky vyznam maju tie live rozhovory na zaciatku??? Je to asi to iste, ako keby to natocili o hodinu skor a pustili zo zaznamu, pripadne spravili normalnu reportaz. Prijde mi to len trapne.
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Online »

Tá reklama medzi správami nemá chybu. Ale...! Snažia sa... :lol:
eMPiko
Addict
Addict

Príspevok od používateľa eMPiko »

Nove studium je totalny grc. Nelubi sa mi, vyzera to ako nizkorozpoctove STV. Reklamu a Vstupy su tam z jednoducheho dovodu, spravy su rozdelene do dvoch blokov: Headlines, tam daju strucny obsah novin + vstupy nazivo, kde moderatorov vyhodia asi pred Markizu, ale kazdopadne by tam vobec nemuseli byt. Nasleduje reklama a az po nej ide hlave jadro sprav, tj. natocene reportaze. Samozrejme Headlines su pridane len kvoli konkurencii voci JOJ, ale skor si to pokazili. K formatu: Mam normalne 4:3, pustia noviny a az asi po 2-3 sekundach sa to prepne na 16:9 a to tak, ze mi chyba kus obrazu na bokoch :(
Napísať odpoveď