sietovy kabel a koncovky
sietovy kabel a koncovky
v ucebni pocitacov ideme zajtra tahat nove sietove kable, koncovky si budeme sami davat, chcem sa spytat ci je jedno ako zoradim tie jednotlive kabliky do tej koncovky a zatlacim s kliestami, je jedno teda ako ich zoradim?
-
Don_Pipino
Darca
- Kontaktovať používateľa:
Mno k tym kablom to nieje az tak celkom jedno,bo mas LAN kabel (lanko) a LAN kabel (drot).Pricom musis ku kazdemu kablu pouzit prisluchajuce konektory.Ci mas lanko alebo drot zistis tak, ze ked odblankujes kabel , potom odblankujes kusok z jedneho z nich a ked sa ti bude dat rozstrapkat mas to lanko a ked nie mas to drot.Konektory na lanko maju dva zubky,ked sa pozres na konektor z boku(tie zubky su hrubsie ako pri konektore pre drot a tymi zubkami myslim tie pliesky ktorymi zacvaknes kabel s kliestami).A teda u drotu su tam tri mensie zubky.
Prajem prijemnu zabavu
A este toto su zapojenia ktroe pouzivam ja:
1.)zapojenie sa tusim pouziva na prepojenie PC>PC
2.)zapojenie sa pouziva na prepojenie PC>switch,router,...
Prajem prijemnu zabavu
A este toto su zapojenia ktroe pouzivam ja:
1.)zapojenie sa tusim pouziva na prepojenie PC>PC
2.)zapojenie sa pouziva na prepojenie PC>switch,router,...
- Prílohy
-
- Zapojenie LAN kablov.gif
- (5.56 KiB) 5100 stiahnutí
-
Don_Pipino
Darca
-
Don_Pipino
Darca
Mno to teda urcite nie.Musis zapojit rovnako jednu aj druh stranu.Aj ked hovorim osobne som to neskusal zapajat hocijako, tak nemozem potrdit ze to na 100% funguje.Ale existuju odporucane zapojenia, ako som napisal hore a tie na 100% funguju.t0m4s3 napísal:Takze podla teba ak kable poprepajam viacmenej nahodne, tak to bude fungovat?
No on to asi myslel tak, ze ked sa zapaja priamy kabel, tak je jedno ako su usporiadane farby, pokial budu na oboch stranach rovnako. Lenze to ked potom niekto na tu koncovku pozrie, tak si povie, ze to zapajal nejaky kktt0m4s3 napísal:Takze podla teba ak kable poprepajam viacmenej nahodne, tak to bude fungovat?
-
wolf14
Light Expert
Re: sietovy kabel a koncovky
aj ti za to niekto nieco zaplati ?mailer napísal:v ucebni pocitacov ideme zajtra tahat nove sietove kable.....
-
G0lDiER_
King
presne.fungovat to bude tak ci tak staci ak na jednej aj druhej strane daj tak isto kableGothaR napísal:No on to asi myslel tak, ze ked sa zapaja priamy kabel, tak je jedno ako su usporiadane farby, pokial budu na oboch stranach rovnako. Lenze to ked potom niekto na tu koncovku pozrie, tak si povie, ze to zapajal nejaky kkt
Z funkcneho hladiska to je jedno-datam je jedno pod akou farbou "bezia".dodo.gold napísal:presne.fungovat to bude tak ci tak staci ak na jednej aj druhej strane daj tak isto kabletomas vsade vissie som pisal ze ak dam aj na jednu stranu aj na druhu stranu take iste tak to pojde ! nehovorim ze to mozes dat uplne hoci ako
Lenze skus ozivit taku siet,v ktorej to pozapajas stylom-"je to jedno,len aby oba konce boli zapojene rovnako"
Re: sietovy kabel a koncovky
robim to 1x, no a? robim to zadara, dnes som sa s tym trosku hral doobedawolf14 napísal:aj ti za to niekto nieco zaplati ?taku zakladnu vec by si mal vediet ked to chces robit
![]()
-
wolf14
Light Expert
mailer ved hej ja len musim rypnut 
a ako to uz bolo pisane je to jedno ako to zapojis ale na obidvach stranach to musi byt rovnako ale aby si sa vyhol problemom v buducnosti radsej to zapoj tak ako sa to ma
neze tam potom pride dakto iny a bude tyzden chodit po skole a zistovat ako si to kde zapojil 
a ako to uz bolo pisane je to jedno ako to zapojis ale na obidvach stranach to musi byt rovnako ale aby si sa vyhol problemom v buducnosti radsej to zapoj tak ako sa to ma
-
Mek
Addict
Samozrejme, ze to jedno nie je.
Datam nie je jedno, cez ktore zily putuju, pretoze tie zily su skrucane do 4 parov (=krutena dvojlinka), pricom dva pary maju viac skruteni na meter, nez tie ostatne dva pary. Cele je to este skrutene tak, aby sa minimalizovali straty/presluhy a podobne neziaduce javy, a tym sa maximalizovala priepustnost a predislo sa chybam pri prenose
Datam nie je jedno, cez ktore zily putuju, pretoze tie zily su skrucane do 4 parov (=krutena dvojlinka), pricom dva pary maju viac skruteni na meter, nez tie ostatne dva pary. Cele je to este skrutene tak, aby sa minimalizovali straty/presluhy a podobne neziaduce javy, a tym sa maximalizovala priepustnost a predislo sa chybam pri prenose