Lyziarske oblecenie

O športe...
koco
Novice
Novice

Lyziarske oblecenie

Príspevok od používateľa koco »

Ahojte!

Chcem sa spytat, co si mam vsimat pri kupe oblecenia na lyzovanie.
Zaregistroval som udaje ako 2000, 5000, 10000MM, tyka sa to myslim odolnosti proti vlhkosti alebo nieco podobne. Stacia mi tie 5000 na rekreacne lyzovanie? Bundy sa pohybuju okolo 2000,- Sk, nohavice podobne. pri hodnotach 10000MM su ceny minimalne 2x take.
Resp. ktore konkretne znacky by ste mi odporucili?
Nechcel by som niekde na svahu zmrznut :smt040
skypej
Medium Star
Medium Star
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa skypej »

ako nic v zlom .. pre rekreacne lyzovanie by som nepozeral na nejaku extra znacku ..
ja som si kupil v Polsku :))) a je mi v tom teplo a vobec mi to nevlhne .. som s tym spokojny ;)
a myslim, ze teraz sa da lyzovat aj v teplakoch :))))) ..
koco
Novice
Novice

do polska to mam z BA trochen daleko.
ja len ze ked som naposledy lyzoval, tak ficali hrube skafandre, teraz ked pozeram na tie bundicky, tak nvm nvm, ci ma neprefucka :smt009
ani ta cena nie je nijak vysoka, 2 litre za bundu? sa da, len ci v tej plastenke nezamrznem :blee:
Retne
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Retne »

Tak pri bundach, aspon co viem :oops: by sa mala udavat priedusnost a vyska vodneho stlpca (priepustnost). Na bezne lyzovanie ti stacia veci ktore maju obe hotnoty okolo 4.000 mm, no ale to zalezi aj od toho ze ci sa nadmerne nepotis :) pretoze vtedy nie je dobre ak ma ta tenka vrstva na kozi viav nez 70% vlhkosti, lebo ta moze prefuknut. Cize ak sa nepotis vela a nepadas vela tak ti na lyzovacku v swk staci aj 4.000 mm, zbytocne platit viac.
Tomasko
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Tomasko »

v auparku mas predajnu Envy, celkom v pohode ceny aj kvalita, kamarat si tam kupoval bundu, nohavice, fleece a dal za to nieco okolo 5 tisic (malo to spominanych 10 000mm)
zuzkazuzka
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa zuzkazuzka »

Investuj najmä do kvalitného termo oblečenia a termoponožiek. To ti potom naozaj stačí už len jedna vrstva + bunda a bude ti príjemne teplúčko.
Tomasko
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

zuzkazuzka napísal:Investuj najmä do kvalitného termo oblečenia a termoponožiek. To ti potom naozaj stačí už len jedna vrstva + bunda a bude ti príjemne teplúčko.
ano tak by to malo byt, termo + fleece + lahka bunda :)
mikyno12
Light Expert
Light Expert
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa mikyno12 »

na rekreacne nemusis kupovat nic extra.....viac menej sa poobzeraj po tom ako si ti paci dizajnm lebo sak tych vetroviek a oteplovaciek je veeelmi vela

a ako povedali....kup si aj nieco pod to, ja osobne mavam tie hrube podkolienky, take termo pradlo hore aj dole, taky lahky svetrik, taku bundu, co sa da nosit na vonok ak nie je moc velka zima, oteplovacky a vetrovku

lyzujem sa pomerne dost, tak ta cena je aj okolo 1500 eur, ale zasa uz mam odlyzovane co to :P

....a zamurznut nezamrznes, najhorsie je ked fuka, a mnohe bundu su uz take ze do nich nenafuka vobec....tak si v teplucku
koco
Novice
Novice

dik za odpovede, skusim pozriet v auparku, co to da.

btw fleece, to je nake vlnene spodne oblecenie?
vojtk
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa vojtk »

Nho, nie je lyzovanie ako lyzovanie a tym myslim i rekreacne. Prave asi pred tyzdnom som sa vratil z Alp, kde som bol tiez "len" rekreacne lyzovat. A tam som si veru kvalitne oblecenie nevedel vynachvalit (hlavne pri zlom pocasi) Vseobecne sa velmi do oblecenia nevyznam, ale znacky ktore sa osvedcili pri lyzovani mne su: NF(nord finder), HI-TEC....
dufam, ze som to spravne napisal :)
Tomasko
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

zalezi fakt kolko chces investovat...
Hannibal
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Hannibal »

Odporucil by som znacku NORDBLANC je to ceska znacka a velmi dobra...mam volake veci od nich max. spokojnost...
check : http://www.nordblanc.com/
etnis
Amateur
Amateur

Lyziarske oblecenie

Príspevok od používateľa etnis »

no cawte, ja iba to ze asi podla mna je najlepsia znacka NF ako to tu uz niekdo napisal uz tu bundu mam 3 rok a stale je super ako nova a neprepusti vobec nic, tak iba to som chcel :)
IMI
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa IMI »

moja mama lyzuje ma ma tu bundu SPYDER za 14litrov . ale muskm povedat ze je to fakt dobre lebo ta neprefuka a sa nenachladis . aj ked chces rekreacne lyzovat zainvstuj do poriadneho oblecenia.
edit:// toto ma : http://eshop.skiservis.cz/img/goods/default/4179.jpg
Napísať odpoveď