baterka na notebook home made
-
gego
Light Professional
- Kontaktovať používateľa:
baterka na notebook home made
mam notebook hp nx 9010 a posla baterka no proste bola stara nevydrzala ani 10 min tak som ju rozobral na mander pic ale to jedno proste nejde uz ... a ja nedam za baterku 3200 sk ... je nejaka sanca napojit notebook na 12 v baterku ??? nejaka klasicka 12 v 7,2 ah ??? ma s tym niekto skusenosti ci by to slo ??? hm ??? fest by mi to pomohlo ... lebo by som aspon usetril a ten notebook by aj dlksie vydrzal na tu baterku ako na tu zakladnu co je 4,4 ah ... najde sa niekto kto vie ako to dat do kopy ???
-
vladino001
Light Professional
Re: baterka na notebook home made
tak to radšej maj stale na adapteri ked nechceš dať love za New baterygego napísal:mam notebook hp nx 9010 a posla baterka no proste bola stara nevydrzala ani 10 min tak som ju rozobral na mander pic ale to jedno proste nejde uz ... a ja nedam za baterku 3200 sk ... je nejaka sanca napojit notebook na 12 v baterku ??? nejaka klasicka 12 v 7,2 ah ??? ma s tym niekto skusenosti ci by to slo ??? hm ??? fest by mi to pomohlo ... lebo by som aspon usetril a ten notebook by aj dlksie vydrzal na tu baterku ako na tu zakladnu co je 4,4 ah ... najde sa niekto kto vie ako to dat do kopy ???
-
Key5ers0ze
Guru wannabe
-
NuSuey
Professional
dufam ze si robis srandu.. no ak si chces dobabrat notebook ..tak Horsa do tohogego napísal:mam notebook hp nx 9010 a posla baterka no proste bola stara nevydrzala ani 10 min tak som ju rozobral na mander pic ale to jedno proste nejde uz ... a ja nedam za baterku 3200 sk ... je nejaka sanca napojit notebook na 12 v baterku ??? nejaka klasicka 12 v 7,2 ah ??? ma s tym niekto skusenosti ci by to slo ??? hm ??? fest by mi to pomohlo ... lebo by som aspon usetril a ten notebook by aj dlksie vydrzal na tu baterku ako na tu zakladnu co je 4,4 ah ... najde sa niekto kto vie ako to dat do kopy ???
No dalo by sa..Avsak na aku bateriu to planujes napojit-mas uz nejaku?Alebo ju chces kupit?A naco ti to vlastne bude-nestaci ti byt napojeny cez adapter?-pretoze si neviem predstavit ako by si behal s bookom s nejako bateriou priviazanou o spodok..gego napísal:mam notebook hp nx 9010 a posla baterka no proste bola stara nevydrzala ani 10 min tak som ju rozobral na mander pic ale to jedno proste nejde uz ... a ja nedam za baterku 3200 sk ... je nejaka sanca napojit notebook na 12 v baterku ??? nejaka klasicka 12 v 7,2 ah ??? ma s tym niekto skusenosti ci by to slo ??? hm ??? fest by mi to pomohlo ... lebo by som aspon usetril a ten notebook by aj dlksie vydrzal na tu baterku ako na tu zakladnu co je 4,4 ah ... najde sa niekto kto vie ako to dat do kopy ???
Urcite by som zvoli riesenie-Zistit vysku napatia a pozadovaneho prudu zdroja(adaptera).Novu bateriu dobijat externou nabijackou,nakolko experimentovanim s nabijackou booku by si ho mohol rychlo znicit.A vystup nabitej baterie upravit podla potreby a napojit ho namiesto adaptera...
Inac je moznost repasovat bateriu-tam usetris cca 30% oproti novej..
ja som na tom podobne. batrka vydrzi asi 10 minut, niekedy viac, niekedy menej. stale ho mam na adapter napojeny. bracho tu baterku rozobral a vymenil zle clanky - skoro vsetky
z inej funkcnej baterky. ale baterka stale drzi iba tych 10 minut. ani kalibracia baterky nepomohla. takze tam bude cosi s elektronikou, co je v baterke. neviete niekto, ci sa s tym da nieco robit?
No to bude asi tym, ze si nevymenil vsetky clanky...tie jednotlive clanky su zapojene paralelne a ked nie su uplne rovnake(nedodavaju rovnake napatie), tak tam zacnu vznikat vyrovnavacie prudy a tym sa baterka sama vybija.Curuj napísal:ja som na tom podobne. batrka vydrzi asi 10 minut, niekedy viac, niekedy menej. stale ho mam na adapter napojeny. bracho tu baterku rozobral a vymenil zle clanky - skoro vsetkyz inej funkcnej baterky. ale baterka stale drzi iba tych 10 minut. ani kalibracia baterky nepomohla. takze tam bude cosi s elektronikou, co je v baterke. neviete niekto, ci sa s tym da nieco robit?
nabijanie aj spotreba su riadene deje, preto aj ked si samotne clanky vymenil nic to nemuselo zmenitCuruj napísal:tie clanky boli praveze rovnake. on je elektrikar, vie co a ako... preto myslime, ze robi blbosti ta elektronika
//inak neviem z kade by zohnal prave take iste clanky tiez neviem, nemyslim ze notebooky slapu na klasicke AA baterky...
-
Martinekk
Light Professional
Takze uz som tu. som Curujov bracho. Takze aby bolo jasne, bolo to nejako takto. Curujov notebook bol pred pol rokom moj. Baterka sa tvarila ako totalne zla, po odpojeni nabijacky notes nesiel. u nas casto vypadava elektrika a to ma dost stvalo. Tak som zobral clanky (typ CGR18560A, vyrobca panasonic) z baterky z brachovho IBMka. Ten tam mal zlu elektroniku, baterka sa tvarila ako keby tam nebola. ednoducho K.O. clanky z nej su v dobrom stave, ale hlavne nieje ani jeden PRERUSENY. Presne tento typ clankov bol aj v mojom notase. su to clanky LiIon, 3,6V, 2200mAh. jedina ich velka chyba je maximalny vybijaci trvaly prud 4A. A prave pri zapnuti notebooku su take prudove spicky, ze sa clanky vnutri prerusia. Clanky su 4 do serie. ku kazdemu je jeden paralelne. ked sa vymienaju clanku, nikdy sa nesmu kombinovat so starsimi alebo inmi!!!!!!
Takze som dal druhe clanky, trochu starsie, ale funkcne. Nove clanky sa daju zohnat v Bratislavskom GM. www.gme.sk jeden stoji od 200sk vyssie. tieto panasonic maju vyrobnu vadu, respektive su zle technicky riesene. bodovy zvar medzi vyvodom zo samotneho clanku a capickou sa po skrate prepali. samotny clanok vsetko prezije a je funkcny. K tomuto javu dochadzalo kedysi na viacerych typoch aku. Neviem na ktorych aku je to tiez taketo, neskumal som nejake dalsie. Otec robil linku na vyrobu tuzkovych bateriek a v tych casoch bola tak velmi moderna a vykonna, ze ju nemohli vo vtedajsom ceskoslovensku ani spustit. Jednoducho produkovala baterky moc vysokej kvality. Nevieme, kde ta linka je, ale asi ju skupil energyzer, lebo tie clanky po rozobrati su presne take iste ako to otec pred rokmi na prkne nakreslil... heh.
Viem, ze elektronika co je v baterke sa musi nejako resetovat, lebo si pameta kolko cyklov nabijacich uplynulo a preto nedovoluje dlhsie vybijanie, ako ma zapametane. preto brachovi aj s dobrymi clankami baterka nevydrzi. Neviem ako sa resetuje, nemal som cas to niekde na nete hladat. Pripajat nejaku inu baterku namiesto origo clankov nedoporucujem. z kazdeho clanku vedie kablik do elektroniky. ta snima napetie na kazdom clanku z dvovodu bud prerusenia clanku alebo poruchy jedneho clanku a tym padom pri vybijani jeho prepolovavanie(nebezpecenstvo vybuchu)\
To radsej by som spravil impulzny menic z 12V na napajacie napetie notebooku (v mojom pripade 19V) napriklad takyto http://www.iboo.szm.sk/notebook.htm a s nim potom mozes na notase ficat trebars aj v aute. Takyto menic sa da za par stokorun aj kupit. jeden som postavil a funguje dobre. Bacha na to, ze oloveny akumulator nema rad, ked ho vybijas moc velkym prudom. potom sa tvari, ako keby mal nizsiu kapacitu. treba si pozriet katalogovy list k danemu akumulatoru. Mam doma dva fungel nove 12V, 3,4Ah aku, chcel som s jimi robit jeden projekt, ale uz som to neurobil. kto by chcel, za 300Sk kus mozem pustit. novy stoji 340 bez dph v SOS.
Raritka: mal som notebook dell latitude. vyrobeny 1999. baterka original, a este minuly rok na tu baterku vydrzal bezat pri praci 1,5 hodiny!!! nakukol som do nej, ze ako je robena a ake clanky tam su. Pouzili modre SONY energytec. v tej dobe bolo sony velmi slusna znacka. clanky su fakt kvalitne. keby sa nepokazila ramka v tom notese, tak bezi doteraz. teraz by som si sony nekupil.
Pytajte sa dalej, ak viem, odpoviem.
Takze som dal druhe clanky, trochu starsie, ale funkcne. Nove clanky sa daju zohnat v Bratislavskom GM. www.gme.sk jeden stoji od 200sk vyssie. tieto panasonic maju vyrobnu vadu, respektive su zle technicky riesene. bodovy zvar medzi vyvodom zo samotneho clanku a capickou sa po skrate prepali. samotny clanok vsetko prezije a je funkcny. K tomuto javu dochadzalo kedysi na viacerych typoch aku. Neviem na ktorych aku je to tiez taketo, neskumal som nejake dalsie. Otec robil linku na vyrobu tuzkovych bateriek a v tych casoch bola tak velmi moderna a vykonna, ze ju nemohli vo vtedajsom ceskoslovensku ani spustit. Jednoducho produkovala baterky moc vysokej kvality. Nevieme, kde ta linka je, ale asi ju skupil energyzer, lebo tie clanky po rozobrati su presne take iste ako to otec pred rokmi na prkne nakreslil... heh.
Viem, ze elektronika co je v baterke sa musi nejako resetovat, lebo si pameta kolko cyklov nabijacich uplynulo a preto nedovoluje dlhsie vybijanie, ako ma zapametane. preto brachovi aj s dobrymi clankami baterka nevydrzi. Neviem ako sa resetuje, nemal som cas to niekde na nete hladat. Pripajat nejaku inu baterku namiesto origo clankov nedoporucujem. z kazdeho clanku vedie kablik do elektroniky. ta snima napetie na kazdom clanku z dvovodu bud prerusenia clanku alebo poruchy jedneho clanku a tym padom pri vybijani jeho prepolovavanie(nebezpecenstvo vybuchu)\
To radsej by som spravil impulzny menic z 12V na napajacie napetie notebooku (v mojom pripade 19V) napriklad takyto http://www.iboo.szm.sk/notebook.htm a s nim potom mozes na notase ficat trebars aj v aute. Takyto menic sa da za par stokorun aj kupit. jeden som postavil a funguje dobre. Bacha na to, ze oloveny akumulator nema rad, ked ho vybijas moc velkym prudom. potom sa tvari, ako keby mal nizsiu kapacitu. treba si pozriet katalogovy list k danemu akumulatoru. Mam doma dva fungel nove 12V, 3,4Ah aku, chcel som s jimi robit jeden projekt, ale uz som to neurobil. kto by chcel, za 300Sk kus mozem pustit. novy stoji 340 bez dph v SOS.
Raritka: mal som notebook dell latitude. vyrobeny 1999. baterka original, a este minuly rok na tu baterku vydrzal bezat pri praci 1,5 hodiny!!! nakukol som do nej, ze ako je robena a ake clanky tam su. Pouzili modre SONY energytec. v tej dobe bolo sony velmi slusna znacka. clanky su fakt kvalitne. keby sa nepokazila ramka v tom notese, tak bezi doteraz. teraz by som si sony nekupil.
Pytajte sa dalej, ak viem, odpoviem.
-
Shark NX
Addict
Martinek ... Mam stary Sony Notebook nahodeny na Auto Baterii ...
Je pripojeny Mimo detekcne obvody cize nevie urcit % Nabitie ani nic ...
Ale Funguje minimalne 12-19hodin
Jedine co som musel spravit je Sledovaci obvod napatia Akumlatora ... Ked je vyzsie ako 11.9V tak ho Stabilizuje na tu Hodnotu ale ak je nizsie tak pri 11V Sa notebook vypne
Ale na novych to racej neskusam.
Je pripojeny Mimo detekcne obvody cize nevie urcit % Nabitie ani nic ...
Ale Funguje minimalne 12-19hodin
Jedine co som musel spravit je Sledovaci obvod napatia Akumlatora ... Ked je vyzsie ako 11.9V tak ho Stabilizuje na tu Hodnotu ale ak je nizsie tak pri 11V Sa notebook vypne
Ale na novych to racej neskusam.
Shark-ale ako dobijas bateriu?Cez Book?
A inac clanky baterii sa vyrabaju s hodnotou 3,6V.Takze vysledne napatie moze byt len nasobok 3,6.Vacsinou a aj v tvojom pripade sa jedna o 3 clanky,cize nominalne napatie je 10,8V.Ty tam pustas skoro 12V...A vypinas pri 11V-co je podla mna tak akuratna hranica..Ku ktorej by som daval +,- 0,5V..
No zaklad je ze to funguje
.
A inac clanky baterii sa vyrabaju s hodnotou 3,6V.Takze vysledne napatie moze byt len nasobok 3,6.Vacsinou a aj v tvojom pripade sa jedna o 3 clanky,cize nominalne napatie je 10,8V.Ty tam pustas skoro 12V...A vypinas pri 11V-co je podla mna tak akuratna hranica..Ku ktorej by som daval +,- 0,5V..
No zaklad je ze to funguje